Vieläkin jäljellä on kasvihuoneesta kerättyjä tomaatteja, vaikka niistä on jo kokattu yhtä ja toista. Yksi parhaista on ollut kuivatut tomaatit, joita on jo tehtailtu 6 pellillistä. Ainoastaan yksi erä niistä on säilötty, muut hävisivät pelliltä ennen kuin ehdin niitä purkittaa.
Tomaatteja. koolla tai lajikkeilla ei väliä
Öljyä pari lusikallista
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia
Basilikaa
Huuhtele ja halkaise tomaatit. Nosta niitä osissa kuppiin ja kaada äljyä hieman perään. Sekoittele.
Nosta öljytyt tomaatit pellille ja ripottele pintaan suola, pippuri ja yrttejä.
Kuivaa tomaatteja uunissa 120 asteessa 3-8 tuntia halutusta kuivasasteesta riippuen.
Jos niin hyvä tuuri käy, että tomaatit ei ehdi hävitä pelliltä ennen säilömistä, on niitä kaksi tapaa säilöä. Täysin kuivat tomaatit säilyvät kannellisessa, tiivissä lasipurkissa ja hieman kosteat säilyvät hyvin öljyssä. Näitä voi käyttää salaatteihin, piirakoihin, pizzaan ja naposteluun.
Paras maku kuitenkin ehkä on, jos niitä ei vedä ihan koppura kuiviksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.