Helmikuu201506%20013.jpg

Tässä simppeli ruoka, joka vie kielenmennessään. Kaiken a ja o on laadukas liha.

Rotunaudan lihapullat

Kilo rotunaudan jauhelihaa

kermaviili

kananmuna

ruiskorppujauhoa reilu kourallinen

3 sipulia pieneksi pilkottuna

valkosipulinkynsiä oman maun mukaan pieneksi silputtuna

paprikajauhetta ripaus

1/2 -1 tuore punainen chili ilman siemeniä hienoksi silputtuna

mustapippuria myllystä

suolaa myllystä

Kaikki aineet kulhoon sekaisin ja vaivaa tasaiseksi. Paistoaika riippuu pullien koosta näpertääkö pieniä pyöryköitä vai meheviä pulleroita. Fiiliksen mukaan mennään. Kypsennys joko uuninssa 225 asteessa 20 minuuttia tai isommilla pullilla hieman pidempään. Tarkista kypsyys. Myös pannulla kypsennys on loistava vaihtoehto.

Tarjoile kermatilkalla höystetyn ruskeankastikkeen, muusin ja punajuuren kanssa.  Ja nauti!

Helmikuu201506%20010.jpg

Ruskeakastike

Kukkurapäinen ruokalusikallinen voita

vehnäjauhoa

vettä

suolaa

mustapippuria

(ruskeaa maizenasuurustetta)

1 fond du chef lihafonduenappi

tilkka kuohukermaa

Sulata voi pannulla ja anna sen saada hieman väriä. Ripottele päälle muutama ruokalusikallinen vennäjauhoa ja sekoittele kunnes tulee sopivasti väriä. Lisää tässä vaiheessa lihafondue ja muut mausteet. Jos kastikkeen määrä on vähäinen, vispaa kiehuvaan kastikkeeseen sekaan hieman ruskeaa maizenasuurustetta. Lopuksi pyöristä maku kuohukerma lorauksella.