Tässä simppeli ruoka, joka vie kielenmennessään. Kaiken a ja o on laadukas liha.
Rotunaudan lihapullat
Kilo rotunaudan jauhelihaa
kermaviili
kananmuna
ruiskorppujauhoa reilu kourallinen
3 sipulia pieneksi pilkottuna
valkosipulinkynsiä oman maun mukaan pieneksi silputtuna
paprikajauhetta ripaus
1/2 -1 tuore punainen chili ilman siemeniä hienoksi silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
Kaikki aineet kulhoon sekaisin ja vaivaa tasaiseksi. Paistoaika riippuu pullien koosta näpertääkö pieniä pyöryköitä vai meheviä pulleroita. Fiiliksen mukaan mennään. Kypsennys joko uuninssa 225 asteessa 20 minuuttia tai isommilla pullilla hieman pidempään. Tarkista kypsyys. Myös pannulla kypsennys on loistava vaihtoehto.
Tarjoile kermatilkalla höystetyn ruskeankastikkeen, muusin ja punajuuren kanssa. Ja nauti!
Ruskeakastike
Kukkurapäinen ruokalusikallinen voita
vehnäjauhoa
vettä
suolaa
mustapippuria
(ruskeaa maizenasuurustetta)
1 fond du chef lihafonduenappi
tilkka kuohukermaa
Sulata voi pannulla ja anna sen saada hieman väriä. Ripottele päälle muutama ruokalusikallinen vennäjauhoa ja sekoittele kunnes tulee sopivasti väriä. Lisää tässä vaiheessa lihafondue ja muut mausteet. Jos kastikkeen määrä on vähäinen, vispaa kiehuvaan kastikkeeseen sekaan hieman ruskeaa maizenasuurustetta. Lopuksi pyöristä maku kuohukerma lorauksella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.