Aikaisemman kesähuone postauksen yhteydessä jo kirjoittelinkin, kuinka siskoni perheen avaraan "kesähuoneeseen"  olisi tarkoitus tuoda vaihtuvia värisävyjä vuoden aikojen mukaan. Olin saanut vapaat kädet lähteä toteuttamaan tilaan vihreitä tehosteita, mutta kuinkas sitten kävikään?

Ei tullut vihreää vaan jotain ihan muuta.

x%20syksy.jpg

Elikkä pikaisella ostosreissulla en kuitenkaan löytänyt yhtään sopivan vihreää tyynyä etsinnästä huolimatta. Tämänlaista suunnitelmaa olin toteuttamassa. Ja varsinkin tuollaista kollaasin alinpana näkyvää kuusenvihreää tyynyä metsästin harmaiden ja valkoisten ohessa.Isojen lasiseinien vieressä heiluu kuuset ja männyt ja sitä luonnon mahtavaa värikylläisyyttä olisin halunnut saada sohvallekin saakka. BeFunky%20Collage%20vihre%C3%A4.jpg

Myös suomen satavuotis juhlan kunniaksi olin miettinyt yhdeksi vaihtoehdoksi sinistenkin tehosteiden sopivan tilaan, mutta vastaus oli heti jyrkkä ei. Sininen ei tullut kuuloonkan. En minäkään mikään sinisen ylinystävä ole, mutta tuohon tilaan pienenä ripauksena ne olisivat olleet oikeinkin mukavat. Mutta kun ei, niin ei.

BeFunky%20Collage%20suomi%20100.jpg

Tästä en kuitenkaan lannistunut vaan nyt oli keksittävä jotain muuta. Ikeassa sain päähänpiston Pentikin Valmusta. Kangas ei välttämättä olisi ollut siskoni perheen mieleen, mutta otin pienen riskin.

Ikeasta nappasin mukaan kärryllisen untuvatyynyjä ja yksiväristä mustaa, eläväpintaista harmaata ja leiskuvaa oranssia tyynynpäälistä. Varmistin vielä myyjältä onko palautusoikeus voimassa, jos suunnitelmani olisi lytätty 100-0 -ja sehän oli.  Peräti vuoden palautusoikeus kuittia vastaan takasi sen, että uskalsin ostaa tarvittavat väripilkut muutoin niin musta -harmaa- valkeaan sisustukseen. 

x20171001loks%20250.jpg

Pentikin valmusta löytyy hehkuvan oranssia, mustaa, harmaata ja valkoista hieman beesin värisellä taustalla. Mietin kuinka pohjaväri sopisi tilan tärkeimmän sisustuselementin, eli keloseinän sävyihin ja hyvin se sinne sitten sopikin.

x%20pentik%20valmu.jpg

Pentikillä oli menossa ystävänpäivät ja sehän sopi juuri täydellisesti suunnitelmiini. Sohvastakin löytyi juuri samaa sävyä.

x%20syksysisustus%20pentik%20vaarna.jpg

Valmuskasta löytyy paljon eri oranssin sävyjä, mikä helpotti muiden kankaiden yhteensopivuutta. 45x45 -kokoiset tyynyliinat on ommeltu suoraan pakalta, mikä tekee jokaisesta tyynystä erilaisen. Ei kun penkomaan ne omasta mielestä kauneimmat yksilöt Pentikin valikoimista.x20171001loks%20247.jpgx20171001loks%20255.jpg

Tuurista löysin sopivat ja isokokoiset kynttilät tilan ruokapöytään Aarikan kynttilänjalkoihin. Niihin ei mitkä tahansa passaa vaan tarvii olla joko pallot tai tosi leveät.

oranssit%20kynttil%C3%A4t.jpgx20171001loks%20253.jpg

Aarikan poijut oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta toki tervetullut sellainen. Ihanat, kauniit ja ajattomat!

x20171001loks%20246.jpg

Näitä kuvia katsellessa tuli tuonne kesähuoneeseen ihan ikävä.

x20171001loks%20237.jpg

Mitäs te tykkäätte? Mä oon itse ihan liekeissä tuosta ja arvatkaapa vaan, olenko menossa syyslomalla nauttimaan lopputuloksesta. Aivan takuulla. :) Nyt olis suunnitelmissa lomalla fiksata kesähuoneen keittiön puuttuvat sisustusjutut kuntoon ja päästä siltäkin osin katselemaan valmista lopputulosta.

Sisustuksesta aasinsillalla keittiöön, sillä just tänään, sateisena tiistaina keittelin kasvihuoneen tomaateista ja chileistä sopivan tulisen keiton. Lisäksi vuohenjuustoa ja uusia ruislastuja. Avot! -ja vielä sävyihinkin sointuen.

tomaatti-%20vuohenjuustokeitto.jpg

Jos syyssateiden keskellä kaipaat sopivaa lämmikettä, klikkaa oheista aurajuusto-tomaattikeiton ohjetta ja johan lämmittää niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin. https://oivalluksia-aidanreunalta.vuodatus.net/lue/2016/08/aurajuusto-tomaattikeitto 

Aurajuuston voi myös korvata vuohenjuustolla tai juuston voi toki jättää kokonaankin pois. Variaatioitahan on yhtä monta kuin kokkiakin!

Ja reseptiä kaipaavalle vielä vaihtoehdoksi aurajuustosta piittaamattomalle tulinen tomaattikeitto ja yrttileipä. https://oivalluksia-aidanreunalta.vuodatus.net/lue/2015/10/tulinen-tomaattikeitto-ja-yrttileipa

Täytyy ehkä vielä itsekin laittaa tällä viikolla vielä toinen tomaattikeitto porisemaan, sillä kattilan pohja tuli tänään vastaan ihan liian nopeasti.

Tosi kivasti olette ottaneet osaa Juhlahumun Light box -arvontaan ja huomenna me täällä pikkuneitien kera arvotaankin voittaja. Vielä siis ehtii osallistua arvontaan huomiseen saakka. Tänne niin harvakseltaan olen ehtinyt mitään laitella tän haipakan keskellä, mutta instagramissa oon ollut sitäkin ahkerampi sen nopea -ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Sieltä meidät ja meidän puuhat löytää nimellä @soikkulampi.

Syksyistä viikkoa jokaiseen kotiin ja vielä pieni loppurutistus ja tsemppi ennen perjantaina alkavaa syyslomaa! Minkäslaisia lomasuunnitelmia teillä on?