Tällainen ohje löytyi luonnoksista ja olen kuvitellut tämän täälä jo viime keväänä julkaisseeni, mutta näköjään sitten ei. Ehkä tässä olisi ruokailuvinkkiä jollekulle tulevaan viikonloppuun. :)

Helmikuu201503%20052.jpg

Aurajuustokermaperunat

Kilo perunoita

3 sipulia

mustapippuria ja suolaa myllystä

paprikamaustetta

1 pala aurajuustoa

2 prk Kuohukermaa

1 dl maitoa

(loraus soijakastiketta)

Kuori perunat ja leikkaa hieman paksuiksi siivuiksi, noin 4 mm. :) Ei se niin nuukaa ole, mutta ihan ohuet rikkoontuvat ja paksut kestää kauemmin kypsyä. Kuori ja silppua sipulit pieneksi. Kaada öljyttyyn laakeaan vuokaan perunat +sipulit ja mausta ronskisti suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Ripoittele päälle murennettu aurajuusto ja sekoita. 

Sekoita kermat ja maito keskenään sekaisin, ja ripsauta hieman pippuria ja soijakastiketta kerma-maidon sekaan. Kaada seos perunoiden päälle ja ripoittele kourallinen voimakasta juustoraastetta perunoiden pinnalle.

Helmikuu201503%20011.jpg

Paista 200 asteessa reilu tunti -1.5h. Tarkista kypsyys. Paisto-ajan puolessa välissä kannattaa laittaa folio päälle, jotta pinta ei tummu liikaa. Paistoaika riippuu perunasiivujen paksuudesta.

Helmikuu201503%20041.jpg

Helmikuu201503%20043.jpg

Rapsi lihasta kalvot pois ja leikkaa pihveiksi.

Helmikuu201503%20025.jpg

 

Helmikuu201503%20029.jpg

 

Helmikuu201503%20030.jpg

Pihvinpaisto-ohje:   (sama ohje kuin sisäfileenkin valmistuksessa.)

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Jos pihvit ovat pakastimessa, ne kannattaa nostaa jääkaappiin sulamaan jo edellisenä iltana.

Kuivaa lihan pinta ennen paistamista talouspaperilla.

Kuumenna valurautapannu reilusti kuumaksi, mutta älä polta rasvaa mustaksi.

Käytä paistamiseen öljyä, voita tai molempia. Pannun tulee olla niin kuuma, että pihvi sihahtaa pannulle laitettaessa, jolloin lihas syyt sulkeutuva, eikä pihvistä valu mehukkaat nesteet pihalle. Sihahdus ei siis kerro lihassyiden sulkeutumisesta, van siitä, että pannu on tarpeeksi kuuma. :)

Älä lado pannua liian täyteen, sillä silloin se jäähtyy. Hyvä tapa isommalle porukalle on paistaa pihvit grillissä parilan päällä.

Käännä pihvit vain kerran paistoajan puolivälissä. Kääntämisen jälkeen mausta pihvit suoraan myllystä suolalla ja mustapippurilla.

Toki pihvin paksuus vaikuttaa lihan kypsyyteen, mutta harjoittelemalla oppii. Hieman punertava liha on maukkainta, mutta makuasioitahan nämä toki on.

Sopivan punertavan pihvin saa, kun kääntää silloin kun pihvin pinta alkaa "hikoilla."

Anna pihvien vetäytyä folion alla pieni hetki uunin lämmössä ja nauti.

Helmikuu201503%20046.jpg

Ja paistoin lisukkeeksi 5 sipulia pienessä öljytilkassa, mausteeksi ne perinteiset: suola -ja pippuri suoraan myllystä. :) Kastiketta en tähän tehnyt, kun kermaperunat ovat jo tuhtia tavaraa itsekseen. Hyvä valinta myös routapaistin kaveriksi nämä perunat.

Helmikuu201503%20049.jpg

Hyvä ruoka, parempi mieli! Tässä ideaa vaikka tulevana viikonloppuna juhlittavaan isänpäivään!