Tämä oli sellainen "mitä kaapista sattuu löytymään" -kokeilu. Sen verran maukas kokeilu syntyi, että tekeminen ei takuulla jää tähän yhteen kertaan. Jääkaapissa pyöri paketillinen tuoreita pastalevyjä, joiden parasta ennen päivämäärä alkoi jo uhkaavasti lähestyä. Samaan sarjaan kuului purkillinen pestokastiketta. Pikkuneitien ruokapuuhista oli jäänyt ylimääräinen kesäkurpitsa ja pakastimia kaivellessa vastaan tulee aina pinaattipussukoita, niistäpä siis sapuskaa kehittelemään. Ja täytyy taas todeta, että vahingossa syntyy ne parhaat reseptit.
Pestolasagne
Kesäkurpitsaa
öljyä tilkka
2 sipulia
1pussi pakaste pinaattia
valkosipulia maun mukaan
1 prk Mutti -tomaattisosetta
1/2 kg rotukarjan jauhelihaa
mustapippiria
suolaa
yrttejä: esim. basilika, timjami, persilja
(tuoretta) pinaattia
-----------------------------------
Valkokastikkeeseen:
nokare voita
vehnäjauhoa
maitoa
reilu kourallinen juustoraastetta
suola, valko -ja mustapippuri
------------------------------------
Lasagnelevyjä tuore tai kuivattu
juustoraastetta
Kuullota äljytilkassa pilkotut kasvikset. Paista jauhelija ja mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää pannuun myös tomaattisose ja muut ainekset. Mausta. Notkista vesitilkalla jos tulee liian paksua. Anna kiehua hiljalleen pannulla valkokastikkeen valmistuksen ajan.
Sulata voi ja lisää jauhoja pari ruokalusikallista. Sekoita ja lisää maito. Sekoittele, kunnes kiehahtaa. Lisää pippurit, suola ja juustoraaste. Nosta pois levyltä.
Kasaa lasagne tavalliseen tapaan. Levitä pestokastike yhden levykerroksen päälle ja lisää valkokastiketta.
Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta meinaa saada liikaa väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Tämä maistuisi takuulla ilman lihaa myös kasvis-versiona.
Iloista ja aurinkoista alkanutta viikkoa jokaiselle!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.