pestolasagne.jpg

Tämä oli sellainen "mitä kaapista sattuu löytymään" -kokeilu. Sen verran maukas kokeilu syntyi, että tekeminen ei takuulla jää tähän yhteen kertaan. Jääkaapissa pyöri paketillinen tuoreita pastalevyjä, joiden parasta ennen päivämäärä alkoi jo uhkaavasti lähestyä. Samaan sarjaan kuului purkillinen pestokastiketta. Pikkuneitien ruokapuuhista oli jäänyt ylimääräinen kesäkurpitsa ja pakastimia kaivellessa vastaan tulee aina pinaattipussukoita, niistäpä siis sapuskaa kehittelemään. Ja täytyy taas todeta, että vahingossa syntyy ne parhaat reseptit.

Pestolasagne

Kesäkurpitsaa

öljyä tilkka

2 sipulia

1pussi pakaste pinaattia

valkosipulia maun mukaan

1 prk Mutti -tomaattisosetta

1/2 kg rotukarjan jauhelihaa

mustapippiria

suolaa

yrttejä: esim. basilika, timjami, persilja

(tuoretta) pinaattia

-----------------------------------

Valkokastikkeeseen:

nokare voita

vehnäjauhoa

maitoa

reilu kourallinen juustoraastetta

suola, valko -ja mustapippuri

------------------------------------

Lasagnelevyjä tuore tai kuivattu

juustoraastetta


pestolasagne3.jpg

Kuullota äljytilkassa pilkotut kasvikset. Paista jauhelija ja mausta se suolalla ja pippurilla. Lisää pannuun myös tomaattisose ja muut ainekset. Mausta. Notkista vesitilkalla jos tulee liian paksua. Anna kiehua hiljalleen pannulla valkokastikkeen valmistuksen ajan.

Sulata voi ja lisää jauhoja pari ruokalusikallista. Sekoita ja lisää maito. Sekoittele, kunnes kiehahtaa. Lisää pippurit, suola ja juustoraaste. Nosta pois levyltä.

pestolasagne4.jpg

Kasaa lasagne tavalliseen tapaan. Levitä pestokastike yhden levykerroksen päälle ja lisää valkokastiketta.

pestolasagne5.jpg

Ripottele lopuksi päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta meinaa saada liikaa väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

pestolasagne7.jpgpestolasagne2.jpg

Tämä maistuisi takuulla ilman lihaa myös kasvis-versiona.

pestolasagne1.jpg

Iloista ja aurinkoista alkanutta viikkoa jokaiselle!