Otsikossa kiteytettynä eilisen päivän kulku. Paalauksen osalta kaksikin edellistä päivää.

00paa2.jpg

Forecan ja ilmatieteenlaitoksen sääennusteet näyttivät eilen aamulla sen verran kosteaa keliä tälle päivälle, että päädyttiin laittamaan pikkupaaleiksi tarkoitetut heinät samalla muun paalauksen ohessa pyöröpaaliin. Hyvä niin, sillä nyt saatiin hyvää tavaraa vasikoille myöhäiselle syksylle. Pienestä oli kiinni, olisiko kahden peltopalan heinät olleet riittävän kuivia pikkupaaleihin, mutta tällä kertaa se ihan viimeinen silaus jäi uupumaan. Kolmesti oli isäntä käynyt ne jo pöyhimässä, mutta aamulla joutui ne ajamaan karholle paalausta varten. Eniten se harmittaisi, jos ne olisivat tässä vaiheessa päässyt kastumaan.

00paa1%2C2.jpg

Eilen minulla oli osan aikaa pelloilla mukana kesäneitimme. Heti oli traktorinpenkki varattuna, jos oman persiinsä nosti pois. Otettiin myös ehkä elämäni eka selfie. Hikisenä traktorissa. No kait sitä vois huonomminkin mennä...

00paa.jpg

Yksi paali tipahti ojaan ja siitä seurasi teippausurakka. Teipattiin vimmatusti.

00paa1.jpg

00paa1%2C1.jpg

Viimeistä lomaviikkoaan viettävä, lasten kummitäti oli hoitamassa lapsia ja oli kiva yllätys, kun he tulivat moikkaamaan meitä lähipellolle kesken paalauksen. Kun tultiin paalamasta, terassi oli muuttunut kylpyläksi, niinkuin lapset sitä nimittivät. Oli saippuakuplia ja poreita. Ja jo viilenneessä vedessä enää yksi sitkeä uimari. Pojat puhaltelivat "pikku rinsrenssalle" rinsessakuplia. Aika ihkua.

00paa1%2C3.jpg00paa1%2C4.jpg

Kello oli puoli seitsemän, kun aamupäivällä aloitettu paalausurakka oli ohi. Teki mieli mennä nukkumaan, mutta mitä vielä... Alettiin leipomaan. Leivon kerran pari vuodessa pullia ja aina hieman isomman määrän kerrallaan. Olen saanut siskoltani huippuhyvän pullareseptin ja sen reseptin myötä koko perhe nykyään tykkää pullasta. Lasten kummitäti kysyi, että ihan oikeastiko leivotaan puolentoistalitran pullataikina? Joo joo. Ai hitsi sitä taikinaa tulikin paljon. Turvonneena ainakin 15 litraa.

00paa1%2C7.jpg

Lisäksi näperrettiin pullataikinan kohoamista odotellessa neljä pellillistä pizzaa iltaruoaksi. Kaikki keittiöstä löytyvä laskutila täyttyi pullista ja pizzoista ja taikinaa riitti ainavaan. Ja arvatkaapa kun tähän samaan hässäkkään  saapui vielä ruotsista kotoisin oleva yllätysvieras...

00paa1%2C6.jpg

Ei auttanut kuin laittaa lapset ja miehet terassille pizzantuoksuiseen ulkoruokailuun.

Bostonpullat ehtivät kohota huimiin mittoihin uuniin pääsyä odotellessa. Onneksi suurin osa niistä onnistui. Korvapuustejakin tuli monen monta pellillistä. Lapsien pullanhimosta huomasi, että kyllä olikin jo korkea aika leipoa. Jos olisi leivottu pieni määrä, ei pakastimeen asti olisi päätynyt yhtään pullaa. Nyt taas on vierasvaraa reilusti pakastimessa. Kaikkien pullien ja pitkojen ulkonäkö ei ihan täyttänyt standardeja, mutta maku ratkaisee. Voissa ja sokerissa ei mielestäni kuulu säästellä, jotta pulla on herkuttelun arvoinen.

Hikinen ilta päättyi hieman ennen puoltayötä rantasaunaan. Meillä on tänään pieni reissunpoikanen tiedossa, pienen loman muotoinen yllätys lapsille. Siitä myöhemmin lisää. Nyt tavarat kassiin, porukka peltilehmän sisään ja menoksi!

Mukavaa päivää jokaiselle!