kes%C3%A4kurpitsalasagne6.jpg

Tai no karppi ja karppi,  sopii kaikille mutta ylimääräisiä hiilareita vältteleville loistavasti. Tätä herkkua sujahtaa omaankin uuniin tänään valmistumaan, joten samalla sanailen teillekin ohjetta. 

Pinaattiseen kesäkurpitsapaistokseen tarvitset:

2-3 pienehköä kesäkurpitsaa tai 1/3 jätti, mutta niitä ei ole kun vasta kesällä saatavilla omilta kasvimailta. :)

1 rasia herkkusieniä

3 sipulia

1/2 valkosipuli

5 porkkanaa

1 prk Mutti tomaattimurskaa

1/2 kg pihvinaudan jauhelihaa

1 rasia/pussi tuoretta pinaattia

suolaa

mustapippuria

paprikamaustetta (esim. savupaprika)

ripaus chiliä

tuoreita tai kuivattuja yrttejä: timjamia, rosmariinia, basilikaa oman mielen mukaan

1/2 pakettia voimakasta koskenlaskijaa

2 dl ruokakermaa

öljytilkka

juustoraastetta

kes%C3%A4kurpitsalasagne.jpg

Pese, kuori, silppua vihannekset (kesäkurpitsaa lukuunottamatta) ja paista niitä pannulla erissä hetki, kuullota öljytilkassa hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Paista ja mausta pihvinaudan jauheliha ja mausta se suolalla, pippurilla ja paprikalla.

Lisää pannulle jauhelihan joukkoon kaikki kasvikset, tomaattimurska, koskenlaskija, ruokakerma ja reippaasti mausteita ja yrttejä. Kääntele pinaatin lehdet täytteen joukkoon.

kes%C3%A4kurpitsalasagne2.jpg

Leikkaa kesäkurpitsa siivuiksi ja rouhi pinnalle suolaa ja mustapippuria. Lado uunivuokaan ensin täytettä ja kerros kesäkurpitsasiivuja, taas täytettä jne. Päälle voi ripoitella juustoraastetta.

kes%C3%A4kurpitsalasagne3.jpg

Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Peitä paiston aikana foliolla, jos pinta meinaa tummua liikaa.  Anna vetäytyä hetki. Paistos saattaa olla aluksi aika vetistä, mutta jämäköityy kyllä suhteellisen nopeasti. Seuraavana päivänä se on entistäkin parenpaa!

kes%C3%A4kurpitsalasagne4.jpgkes%C3%A4kurpitsalasagne5.jpg

Tässä ei turhia hiilareita ole, vaan kaikki hiilari tulee kasviksista. Karppaajalle ja viljoja vältteleville mainiota ja maukasta ruokaa. Isosta satsista riittää useammallekin päivälle, mutta tuskin se jääkaapissa ehtii montaa päivää oleskella. :)