Eli nyt on meidän 9 päivää kestänyt Challenge9 saavuttanut viimeisen päivän. Kannattiko ja mitä tästä jäi käteen?

0000000000000000000000000000000000000000

Ehdottomasti kannatti ja ykkösenä tästä jäi kroppaan energinen ja puhdistunut olo. Virtaa ja energiaa riittää vaikka muille jakaa. Vyötäröltäkin hävisi huikeat 10 senttiä, vaaka näytti 3,7 kiloa vähemmän, kuin viime viikon maanantaina jolloin puhdistuskuuri aloitettiin. Tammikuun ekasta päivästä painoa on nyt hävinnyt -12,1 kg. Isännältä senttejä hävisi silmin nähtävästi vatsanseudulta ja puntari näytti tasan 5 kiloa vähemmän. Tähän astinen kokonais pudotus vuoden alusta hänellä on -11.3kg. Tarkempia mittaustuloksia voin laitella myöhemmin.

Lisäksi suhtautuminen ruokaan muuttui taas aika merkittävästi. Myös isäntä innostui hieman tarkemmmin pohtimaan, mitä kaikkea ruokalautaselle kannattaa lapata. Ja ehkä ne neljä ruisleipäsiivua ei olekkaan se kaikista järkevin vaihtoehto... Yleensä söi samaa, mitä minäkin, mutta yhtenä päivänä kokosi annoksensa kokonaan itse. Laitan kuvaa tähän alas, millaiseen ateriaan päätyi minun syödessä broileripastaa. Sillä, mitä ja kuinka puhdasta ruokaa lautaselle lappaa, on iso merkitys terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Ja ensimmäisten kahden niukkaravinteisen (paasto) päivän jälkeen joka päivä on syöty  yksi 600 kilokalorin ateria. Sulamon ravintolaskuria apuna käyttäen saatiin tehtyä annokset tasan siihen kalorimäärään, kuin pitikin. Eli nälässä ei olla suinkaan kituutettu!

600%20kcal3.jpg

Yllä isännän lautaselle keräämä ateria ja alla nuudeli-broileri-aurajuustokermapasta. Piiiiitkään aikaan ei ole tullut pastaa syötyä, eikä riisiä tai perunaa, mutta tässä se oli ihan sallittua. Eipähän tarvi taas vähään aikaan pastasta unelmoida. Välittömästi nimittäin alkoi kehossa tuntua ei -tervetullutta turvotusta.

600%20kcal4.jpg

Ja tässä muutama muun päivän ateria. Paljon kasviksia ja lihaa/kalaa tai kanaa lisäksi proteiinin lähteeksi. Ylimääräiset hiilarilähteet on jätetty näistä aterioista lähes kokonaisuudessaan pois.

600%20kcal.jpg600%20kcal1.jpg600%20kcal2.jpg

Kasipäivän iltana, eli eilen juhlistettiin C9:n viimeisiä päiviä valkosipuliperunoilla, naudan filepihveillä, salaatilla ja sieni-sipulipaistoksella. Ja annos edelleen tasan 600 kcal.

600%20kcal5.jpg

Myös proteiinismoothieita on tullut päivittäin tehtyä ohjeiden mukaan. Mitään "vapaa valintaisia" ei olla napsittu, mutta smoothieita tuunattiin marjalisillä. Vadelmaa, mustikkaa, mansikkaa ja kokoiltiin pari kertaa hedelmistä omenaakin lisätä sekaan sheikkeriin. Joku proteiinilisä tulee varmaan jatkossakin olemaan osa ei nyt välttämättä päivittäistä, mutta niiden päivien ruokailuita paikkaamaan, mitä muuten jäisi kiireessä toteuttamatta.

smoothie.jpg

Hyvillä mielin jatketaan samalla linjalla kuin alkuvuonna. Tänään päästään syömään kaksi eri ateriaa, joista 300 kalorin ateriaksi valmistin jo illalla hyvissä ajoin meidän molempien herkkua - kaalikeittoa, sipulilla, porkkanalla ja lihanaudan jauhelihalla tuunattuna. Illaksi uunissa valmistuu naudan sisäpaistikastike ja aivan huumaava tuoksu täälä jo leijaileekin. Ja tottakai kasvisten tai kukkakaalimuusin kanssa nautittuna.

Kyllä nyt monen entiset kuvitelmat laihdutuksesta romuttuu rytinällä, sillä sellaisten herkkujen lomassa täällä läskejä sulatellaan. Minkälaista tulosta teille muille on syntynyt omien urakoidenne lomassa?

Ps. Isäntäkin jo kyseli, milloin seuraava C9 olisi ajankohtainen. :D Sitähän voisi jatkaa kahdella fit-ohjelmalla, mutta niiden aika meidän kohdalla on myöhemmin. Ehdottomasti nekin tulee testattua! Ja arginiini! Siitä mun ei ole tullut kerrottua teille vielä mitään... Koitan saada nyt heti kirjoitettua muutaman sanasen siitäkin.