Ihan ensikisi haluaisin kiittää teitä lukijoita. Sivujeni näyttömäärä oli eilen huikeat 436 vierailua. Kiitos! Kommentteja vaan rohkeasti tulemaan aiheesta kuin aiheesta.

Kokopäivä neljänseinän sisällä johtuen kahdesta (eilen) kuumeilevasta flunssapotilaasta. Saattelin kaksi nuhanenää valmiiksi vinttiin aloittelemaan leikkiä ja aloin pakata keskimmäisen kerhoreppua. Taksi tulisi ihan hetken kuluttua ja kerhovaatteetkin oli jossain muualla kuin kerholaisen päällä. Tietysti kiireessä pakkasin eväät isoveljen kerhoreppuun ja sehän ei tullut kuuloonkaan. Pikaisesti repun vaihto ja missä se reissuvihkokin taas on, kun se juuri minuutti sitten oli pöydällä valmiina? Toinen kerhotossukin oli kulkeutunut itsestään jonnekin. Onneksi isäntä saapui sopivasti navetalta apuun. Pusut ja halit. Reipas kerholainen ehti jopa odotella muutaman minuutin kunnes kerhotaxi nappasi hänet kyytiin.

6.jpg

Hirmuisen vintistä kuuluvan kolinan saattelemana lähdin yläkertaan päin. Vinttiin kiivetessä Remu tuli portailla vastaan virne kasvoillaan. Äitiiiiii, Ringa vähän sotki. Ai sotki? Ja mikä on vähän? Nämä ovat niitä suhteellisia käsityksiä, joihin jokaisella on omat määritelmänsä. Viidessä minutissa koko yläkerran lastenhuone oli kokenut melkoisen dublokylvyn. Ei tainnut kyllä neiti 2-v kyetä yksin tuollaiseen ahkeruuteen. Isommallakin sankarilla oli kyllä sormet pelissä. No eipä siinä mitään, meidän pelipäivä muuttuikin lautapelien sijasta Dubloilla puuhasteluun.

1.jpg2.jpg9.jpg7.jpg

Ukkelit yhdelle levylle, elukat toiselle. Rakennetaanko junarata, maatila, sairaala vai jättiläistalo? Minusta on mukava rakennella lasten kanssa erilaisia rakennelmia. Ohjeista ei tule tehtyä kun ne kaikki on mennyt hukkapiiloon. :) Netistä ne kuulemma on haettavissa, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole ollut tarvetta. Pojat meillä alkaakin siirtyä pikkulegojen pariin. Ringan kanssa jatketaan Dubloilua ainakin muutama vuosi eteenpäin.

5.jpg8.jpg

Tänään taas perinteinen hai hyökkää-leikki, jossa kaikki ihmiset kerääntyvät yhteen ja hai ne sitten napsii suihinsa. Iik miten jännää! Myös pitkään hukassa ollut dublovauva ilmestyi kuin tyhjästä. Jos tuollaisen toisen Dublohain vielä jostain löytäisin, ostaisin sen heti. Tuosta yhdestä kun tuppaa aina tulemaan kinaa, samoin kuin T-Rexistä. Niitäkään  ei ole aikoihin ollut kaupasta saatavilla. Näinollen palikkaleikit sattuivat sopivasti nyt tälle päivälle, kun kinastelukaveri oli kerhossa ja Remu sai itsekseen johtaa ilkeän hain jäätäviä hyökkäyksiä.

4.jpg

Ringan kanssa tutkittiin dubloeläinten jalostuksellisia piirteitä 80-luvulta nykypäivään. Kukko oli tuplannut kokonsa. Uudella lampaalla oli edeltäjäänsä muhkeampi turkki ja lehmä oli saanut kaivattuja muotoja lisää. Sika oli meidän molempien silmään kauniinpi kolmekymmentä vuotta takaperin. Meillä nuo muutamat on säilynyt lapsuudesni saakka. Joitain olen jälkeenpäin hankkinut lisää.


Nyt kun kerholainen on saapunut kerhosta ja neiti herännyt päikkäreiltä, voidaan ruokailun jälkeen mennä hieman pelaamaan ja kuvaamaan lautapelejä. Ulkoilu kun tänään on pois-suljettu vaihtoehto.