tuuri1.jpg

Niin mukavasti siinä eilen muiden aikataulujen lomassa kävi, että sullouduttiin koko perheen voimin eilen autoon ja suunnattiin kohti Tuuria. Pikkuneidillä oli kovat odotukset jäämaasta ja kyllä se hienoksi oli jälleen kerran tehtykin. Nappasin muutaman kuvan teillekin nähtäväksi, sillä kuitenkaan kaikki ei Keskisellä käyntiä harrasta laisinkaan. Kauppa oli jälleen kerran laajentunut ihan valtavasti muutaman kuukauden takaisen viime käynnin jälkeen. Lähes kaikki tavarat oli vaihtaneet paikkaansa ja aikamoinen lenkki tuli käveltyä edes takaisin ristiin rastiin. Kuitenkin joululahjahankinnat alkavat olla ihan pikkulisäyksiä vaille valmiit. Nyt on muuten meneillään black friday, joka monissa liikkeissä ja nettikaupoissa käsittää koko viikonlopun ajalle huippuhyviä alennuksia ja postikuluttomuus -kamppanjoita. Vielä siis ehtii hyödyntää aleja jos vikkelästi tutustuu tarjontaan. :)

tuuri%20j%C3%A4%C3%A4mailma.jpgtuuri%20j%C3%A4%C3%A4maailma4.jpgtuuri%20j%C3%A4%C3%A4maailma3.jpg

Kun pikkuneidin kera vietettiin ensin aikaa jäämaassa oli sen jälkeen vuorossa oma lempparini, eli Marimekon osasto. Ai että mitä ihanuuksia sielä jälleen kerran olikaan. Ekaa kertaa näin nyt siirtolapuutarha-astioita ihan livenä punaisessa värissä. Myös keräilemääni sarjaan oli tullut muita uusia ihanuuksia.

marimekko%20siirtolapuutarha.jpg

Aarikan enkeleitä ja tonttuja olen silmäillyt jo pidemmänkin aikaa. Niitä valmistetaan valkoharmaana ja punaisena ja tuskin kovin suuri yllätys, että valkoharmaa on se oma suosikkini. Aarikalta oli tullut myös uutuutena tuikkupallot. Nekin olisi ihana lisä jo olemassa oleviin Aarikan kynttilänjalkoihin. Ehkäpä joskus vielä.

aarikka%20tontut.jpg

Jouluista meininkiä Siirtolapuutarhamukien ja Aarikan tonttujen voimin. Tykkäättekö te?

aarikka.jpg

Mustavalkoinen joukkio...tuuri.jpg

Käytiin samalla vilkaisemassa tynnyrisaunatarjontaa. Sellainen kun olisi mahdollisesti haaveissa ensi kesänä uudelle terassille paljun viereen. Sisäsaunalle löytyisi muutakin käyttöä ja puulämmitteisessä saunassa on aina omanlaisensa kosteat ja pehmeät löylyt. Kesät toki saunotaan rantasaunalla järvessä pulikoiden, mutta talvella ollaan kodin sähkölämmitteisesti lämpiävän saunan varassa, eikä se kyllä innosta laisinkaan. Voi toki olla, että haaveeksi jää, mutta aika näyttää ja haaveitahan on aina hyvä olla.

tuuri%20tynnytrisauna.jpg

Malleja oli monia pienistä isoihin. Pukuhuoneella ja ilman. Kuitenkaan ei löytynyt sellaista yksilöä, joka heti olisi tuntunut oikealta vaihtoehdolta. Ehkä tuleva pihasauna (jos sellainen joskus toteutuu)  tuleekin olemaan jotain muuta kuin tynnyrimallinen.

Onko teillä pihasaunoja käytössä? Plussia ja miinuksia olisi kiva kuulla.

Lähes koko päivän kestävä keikka oli kyseessä, sillä vasta puoli yhdeltätoista kotiuduttiin. Vauvojen kanssa reissaaminen on osoittautunut yllättävänkin mukavaksiVihdoin sain kassi tolkulla haluamiani kynttilöitä ulkolyhtyihin, joita isäntä on parhaillaan asentelemassa. Myös kirkkaanvärisiä valosarjoja ostettiin, jos niistä saisi jotain kivaa viritystä pimeisiin iltoihin terasseille. Ihmeeksemme lapset (tietysti kahta pienintä lukuun ottamatta) pysyivät kotimatkan hereillä ja kaatuivatkin iltapalan ja hammaspesujen jälkeen suoraan sänkyihin ilman lähes jokailtaista vääntöä siitä kuka nukkuu missäkin. Ollaan nyt koitettu opettaa jokainen omaan sänkyynsä nukkumaan ja sillä takaamaan riittävät yöunet kouluaamuiksi. Mutta useinhan se niin on, että aamulla kaikki kuitenkin heräävät samasta sängystä sikin sokin sekaisin.

Mukavaa lauantai-illan jatkoa.