No niin. Se on sitten lasten kesÀloma saatettu tÀÀlÀ, niinkuin lÀhes kaikissa muissakin lapsiperheissÀ pÀÀtökseen ja aamulla lÀhtikin kouluhommat kÀyntiin.. Monen kaverin lapset ovat jo innoissaan pÀiviÀ laskien odottaneet koulujen alkua, mutta toista se on meillÀ. Eilen illalla ja vielÀ aamullakin nÀhtiin hieman jopa kyyneliÀ, ettÀ onko ihan pakko mennÀ kouluun? Kaivettiin positiivisia asioita esille vaikka omassa takaroivossa muistutti omat kouluunlÀhdöt lapsuudesta. Ei kiva, aina olisi mieluummin jatkanut lomailua hamaan tulevaisuuteen. :) YmmÀrrÀn siltÀ osin jÀlkikasvua paremmin kuin hyvin. Ihan super tylsÀÀ usein omassa lapsuudessani oli se, ettÀ koulu alkoi juuri syntymÀpÀivÀnÀni ja se oli vÀhintÀÀnkin suuri vÀÀryys. :) Mutta nÀitÀ asioita ei tokikaan otettu illalla esille, vaan ihan muita juttuja.

KyllĂ€hĂ€n se toki ihan luonnollista on, ettĂ€ uudet tilanteet jĂ€nnittÀÀ ja saa pienessĂ€ pÀÀssĂ€ ajatukset pyörimÀÀn. Kun koitin varovasti avata tĂ€tĂ€ ahdistuneisuussolmua, tuli esiin myös pelko siitĂ€ löytÀÀkö koulusta ketÀÀn ystĂ€vÀÀ. Voi rakas, kun olet oma, ihana itsesi, niin takuulla löydĂ€t kavereita. Toki tiedĂ€n, ettĂ€ uusissa tilanteissa molemmat ovat ujoja, mutta kun homma lĂ€htee kĂ€yntiin ja alkuaristus karisee, niin takuulla sopeutavat joukkoon kumpainenkin. Ja kyllĂ€hĂ€n sielĂ€ puolituttuja kasvoja vilisi useanpiakin. MeillĂ€ pojat lĂ€htivĂ€tkin nyt uusiin ympyröihin ja menivĂ€t heti ekasta pĂ€ivĂ€stĂ€ lĂ€htien vĂ€istötiloihin tokaluokkalainen kunnantalon valtuustosaliin ja ekaluokkalainen entisiin kelan tiloihin. Oli kyllĂ€ hulppeat tilat koulun kĂ€yntiin ja joku oppilas sielĂ€ kiljahtikin, ettĂ€ heillĂ€ on takuulla hienoin luokka! Uudet opettajat nĂ€in vasta nyt ekaa kertaa ja loistavilta vaikutti molemmat. KyllĂ€ se nyt tĂ€stĂ€ tĂ€hĂ€nkin mökkiin arki saapui aikaauluineen, mikĂ€ puolestaan on ihan hyvĂ€ juttu. Ollaan eletty koko sakki kesĂ€n ajan kuin siat pellossa kelloon katsomatta.đŸœđŸ·đŸœđŸ·đŸ·đŸ·đŸœ

TĂ€hĂ€n lasten viimeiseen vajaaseen lomaviikkoon on mahtunut monen moista puuhaa. MeillĂ€ on ollut lĂ€hes koko kesĂ€n vieraita, vĂ€lillĂ€ sellaisia harvinaisempia ystĂ€viĂ€ ja vĂ€lillĂ€ sellaisia, joita ei vieraiksi voi laskeakkaan. Lapsilla on kyllĂ€ ollut koko kesĂ€n ajan kavereita, mikĂ€ on ollut ihan huippu kiva juttu. Kun sunnuntaina kesĂ€n viimeiset yövieraat lĂ€htivĂ€t, voin kertoa, ettĂ€ vauhti tĂ€ssĂ€ talossa kertaantui potenssiin sata. Tulin siihen tulokseen, ettĂ€ korvat on vain koristeena đŸ‘‚đŸ»tĂ€llĂ€ meidĂ€n lapsikolmikolla. Ja huh heijaa sitĂ€ tappelun mÀÀrÀÀ ja vÀÀntöÀ joka asiasta. SelvĂ€sti kaipasivat koulun alkamisesta johtuvaan jĂ€nnitykseen meidĂ€n vanhempien jakamatonta huomiota ja tehtiin nĂ€inĂ€ pĂ€ivinĂ€ vain pakolliset hommat ja muuten vietettiin aikaa lasten kanssa jatkuvasti puuhaten. PÀÀtettiin pistÀÀ riidat poikki ja toteuttaa jokaisen toiveita mahdollisuuksien mukaan tĂ€ssĂ€ lĂ€hiympĂ€ristössĂ€. Ehdotin myös Tuurin reissua uusia reppuja silmĂ€llĂ€ pitĂ€en, mutta molemmat halusivat viime vuotiset, hyviksi todetut reput. Eli siis shoppailuretki jĂ€i haaveeksi, mutta eipĂ€ se mitÀÀn. Ollaan paljuiltu niin oman perheen kuin minĂ€ omien kavereiden kanssa yön pikkutunneilla muiden nukkuessa, syöty lasten toiveesta tihkusateessa terassilla, vĂ€lillĂ€ pizzeriassa🍕 tai jÀÀtelökioskilla 🍩ja pelattu niin lautapeliĂ€, jalkapalloa kuin pleikkariakin. đŸŽČâšœïžđŸŽź Paljon ihania ja rakkaita hetkiĂ€ saatu kokea siis yhdessĂ€. KĂ€ytiin myös kavereiden luona kylĂ€ssĂ€, mikĂ€ oli oman pÀÀkopan kasassa pysymisen kannalta enemmĂ€n kuin hyvĂ€ juttu. Johan sitĂ€ ollaan oltu lĂ€hes koko kesĂ€ muutamaa pĂ€ivĂ€reissua lukuun ottamatta kotona, kotona ja kotona ja alkoi jo hieman seinĂ€t kaatua pÀÀlle. Lapset toki viettivĂ€t yhden lomaviikon juhannuksen jĂ€lkeen serkkujen luona ja pĂ€ivĂ€reissuja on muutamie tehty vĂ€hĂ€n siellĂ€ ja tÀÀllĂ€. YstĂ€vĂ€n luona sain nappattua pikkukaksosista ihanat kuvat ja videon, jonka koitan laittaa teidĂ€n nĂ€htĂ€vĂ€ksi facebookin puolelle, kunhan vaan pÀÀseen yhteisymmĂ€rrykseen Samsungini kanssa. Hilda ja Hulda kun videolla niin söpösti höpöttĂ€vĂ€t keskenÀÀn, ettĂ€ ainakin te muutamat saatte hymyn huulille sitĂ€ katsoessanne.🙂🙃

BeFunky%20Collageelo0%2C2.jpgBeFunky%20Collageelielo0%2C2.jpg

Eilen hypĂ€ttiin ihan extemporee autoon ja lĂ€hdettiin meille uutta, mutta ei tokikaan uutta uutta, vaan kĂ€ytettyĂ€ traktoria 🚜katsomaan. Kuvien perusteella se nĂ€ytti varsin hyvĂ€ltĂ€, mutta todellisuus oli toista luokkaa. Ekaluokkalainen kiersi traktorin ympĂ€ri ja sanoi myyjĂ€lle kovaan ÀÀneen: "TĂ€mĂ€ me otetaan." Mutta kauppoja ei syntynyt ja jatketaan etsiskelyĂ€. KyllĂ€ meille sopiva vihreĂ€ paalikoneen pyörittĂ€jĂ€ vielĂ€ jostain löytyy. KĂ€ytiin samalla reissulla syömĂ€ssĂ€ ja ekaa kertaa pienimmĂ€tkin sormiruokailivat kotiovien ulkopuolella.đŸ‰đŸžđŸ„šđŸ“đŸ…

BeFunky%20Collageelo0%2C1.jpg

Kun traktorireissulta eilen kotiuduttiin, oli aika vetÀÀ verkkarit jalkaan ja pelipaidat pÀÀlle ja lapsilla alkoi harrastejalkapallon viimeiset treenit turnauksen muodossa. Harmikseni minÀ ja vauvat ei oltu sitÀ nÀkemÀssÀ, kun oltiin kotona vartti ennen pelin alkua ja pienille piti saada evÀstÀkin laitettua ja kauppakamat purettua. Pelin jÀlkeen pojat vietiin vielÀ parturiin -viimetingassa, niinkuin meidÀÀn tyyliin nykyÀÀn nÀköjÀÀn sopii. Voi tsiisus sanon minÀ. Kun sieltÀ kotiuduttiin lÀhti lapset suihkun ja iltapalan jÀlkeen nukkumaan ja me isÀnnÀn kanssa pitkÀstÀ aikaa kahdestaan saunomaan ja paljuun. Takuulla asiasta olisi noussut kova ÀlÀmölö lasten toimesta, jos olisivat saaneet asiasta vihiÀ. Rantasauna jÀi sitten kokematta tÀltÀ kesÀltÀ, mutta eipÀ meidÀÀn vieraatkaan sinne ole ollut erityisen innokkaita lÀhtemÀÀn, kun kaikki haluaa vaan paljuun ja uuteen saunaan. Ensi kesÀnÀ kyllÀ mennÀÀn tai sitten jos syksy tuo vielÀ tullessaan helteitÀ. Mutta toisaalta tuossa pihasaunassa kÀyminen on ollut niin helppoa ja vaivatonta vauvojen kanssa.

Mutta vielÀ muutama kuva ja sana viime viikonlopusta.

20170802elo%20028.jpg

Kun rakkaan ihmisen kesÀtoive on mennÀ hoitelemaan ja kuvaamaan ystÀvÀni hevosia, niin sehÀn tÀytyi ennen koulujen alkua toteuttaa. NiinpÀ napattiin matkaan mukaan pari porkkanaa, kuivunut leipÀpussi, pari harjaa ja kamera. Mulla oli jo valmiiksi hyvÀt fiilikset tulevista kuvista ja onnistuttiinkin omasta mielestÀni hyvin. TÀssÀ muutamia kortille taltioituneita kuvia teillekin nÀhtÀvÀksi.

20170802elo%20025.jpg20170802elo%20023.jpg

TÀssÀ varsin hauska kuvasarja

BeFunky%20Collage4.jpg

Rakkaita kumpainenkin hepo. Taustalla nÀkyvÀ suokkimammatamma on sama, joka toissa syksynÀ oli meillÀ muutaman kuukauden hoidossa. Edustalla nÀkyvÀ kirjava risteytys on ihanmuori tuttavuus vielÀ. TÀllÀkin hetkellÀ meillÀ kesÀÀ viettÀvÀ Goldi kuuluu tÀhÀn samaan laumaan. SyksyllÀ jÀlleennÀkemisen pulppuava riemu saa takuulla kaikki paikalla olevat kaivelemaan roskia pois silmÀkulmista.

20170802elo%20045.jpg20170802elo%20046.jpg

Kun hevospölyt oli huuhdeltu menemÀÀn oli aika seuraavana aamuna kaivaa juhlatamineita komeronperukoilta. IsÀnnÀn tÀdin luona pienellÀ porukalla juhlittiin kasikymppisiÀ.

20170802elo%20087.jpg20170802elo%20086.jpg

Samassa kuvassa vanhin ja nuorimmat ja monta nuorimman sukupolven edustajaa siltÀ vÀliltÀ.

BeFunky%20Collage3.jpg

Vaikka kaksi pienintÀ herÀtettiin kesken unien, ei se mieltÀ lannistanut.

20170802elo%20057.jpg20170802elo%20059.jpg20170802elo%20080.jpg20170802elo%20094.jpg

Ja serkuksilla riittii taas vipinÀÀ.

BeFunky%20Collage2.jpg

Loppuun vielÀ muutama toisenlainen heppakuva. Kaksi pienintÀ kÀvi testaamassa Goldin kyytiÀ. Goldista on hauska video intagramin puolella, kun se riiviö karkasi pellolle ja sai pikalÀhdöt traktorin avustuksella kotipihaan. EipÀ paljon siinÀ vauhdissa nÀkynyt merkkejÀ kaviokuumeesta, mikÀ tietysti huippu juttu. Instan puolella myös useita muita videoita meidÀn vöyhötyksistÀ. PikkuneideillÀ on muuten kuvassa ihanan Papun alennusmyyntilöydöt pÀÀllÀ ja toivottavasti niitÀ ehtisi kÀyttÀÀ toisenkin kerran sÀiden puolesta tÀnÀ kesÀnÀ. Nyt siis monissa nettikaupoissa viimeiset huippualet kÀynnissÀ, joten jos vaatekaapit kaipaa tÀytettÀ on oiva hetki hieman tarkkailla nettikauppojen tarjontaa.

00000000000000000.jpg

BeFunky%20Collage.jpg

TĂ€tĂ€ kirjoitusta lopetellessa pojat tulivat koulusta kotiin suu korvissa. "Äiti, Ă€iti, Ă€iti, Ă€iti sielĂ€ koulussa olikin tosi kivaa!"  Kiitos ja kumarrus jonnekin ylĂ€kertaan tĂ€stĂ€ hyvĂ€stĂ€. KyllĂ€ tulikin hyvĂ€ mieli ja iso kivi vierĂ€hti pois sydĂ€men sydĂ€meltĂ€. VielĂ€kun luki kavereiden ja tuttujen facebookin kirjoituksia, on tunteiden laaja kirjo ollut tĂ€nÀÀn kĂ€sin kostetelvissa aika monella muullakin. 

Toivotan kaikille isoille ja pienille koululaisille enkeleitÀ koulupolkujen varsille ja oppimiseen. PidetÀÀn silmÀt auki ja peukut pystyssÀ. Ja ystÀvÀt, keiden kanssa ei ole (monistakaan) yrityksistÀ huolimatta ehditty tavata, niin tÀÀlÀ ollaan. Poikkeuksena jos helteet puskee pÀÀlle ja lastenvahti jÀrjestyy niin sitten koitan vÀlillÀ olla isÀnnÀlle avuksi peltohommissa.