maalis2%2C8.jpg

MInun on niin pitänyt kirjoittaa tänne meille muistoksi muutama rivi imetyksestä ja sen tuomista haasteista ja onnistumisista, mutta niinpä vain on sekin jäänyt tekemättä. Toki vielä maito maistuu ja toivottavasti ainakin vuoden ikään saakka, mutta nyt on jo kovasti muutakin ravintoa tarjolla.

maalis2%2C9.jpg

Täälähän aloitettiin kiinteisiin ruokiin pikkuhiljaa tutustuminen jo hieman alle viiden kuukauden iässä. Pieniä maistiaisia ja valtavasti sotkua! Maissinaksut on ollut mieluisia kummallekkin typyköistä ja niitä natustelevat menemään päivittäin.

maalis3%2C0.jpg

Erilaiset meloonit, kurkut, mango ja omenalohkot ovat tutuiksi tulleita.

maalis3%2C1.jpgmaalis3%2C2.jpgmaalis3%2C3.jpgmaalis3%2C4.jpg

Kahden yhtäaikaan syöttäminen on ihan oma taiteenlajinsa sekin, eikä selvästikkään minun vahvuuksia. (eikä kyllä isännänkään)  Lähes päivittäin ainakin paristi sotkuista selvitään vain suihkun kautta ja vaatteetkin lentää pyykkikoriin, jos vahingossa ovat päälle sattuneet jäämään.

a93.jpg

Mustikkapuurosta ehdottomasti hyvät vibat. Ja räikeimmät sotkut.

a95.jpga94.jpg

Kaurapuuro ja tuore mango soseutettuna on molempien lemppari puuro. Poikien kohdalla tuli syötettyä kaupan valmiita purkkipuuroja, mutta tuoteselosteisiin kuin tutustui, niin valmiit ruoat ovat pääosin jääneet kauppaan. Kaurapuuroa heistä kumpikaan ei syö mielellään tänäkään päivänä, mutta neiti 4 vee tykkää siitä tosi paljon kun jo pienenä sitä oppi syömään. Silloin tällöin tulee annettua kaupan ruokaa, jotta reissun päällä sitten kelpuuttavat myös niitä. Esikoinen kun niitä ei huolinut koskaan, mikä osaltaan hankaloitti silloin lomalla käyntiä, kun aina ei ollut mahdollista ottaa omia pakaste-eväitä mukaan matkaan. Tästä viisastuneena niitä harvoin tarjoillaan neideille. Eivät he niitä läheskään yhtä hyvin syö kuin itse tehtyjä, mutta totaalikieltäytyneitäkään eivät ole.

ruoka%20mangopuuro.jpg

Kukkakaali- parsakaalisose ei tehnyt kauppaansa. Pilttihilloja kuluu tasaiseen tahtiin ja hyviä kaurapuuron lisukkeita tuoreiden hedelmien ja marhjojen lisäksi ovat olleet Bonnen 100% hedelmä/marjasoseet.

vauvanruoka2.jpg

ruokailu%20vauvan%20sose.jpgruokailu.jpgruokailu2.jpgruokailu1.jpg

Nyt jo neidit syövät monipuolisesti kaikkea. Kasviksista perunalla aloitettiin ja porkkana taisi olla seuraava. Jo viikon jälkeen kasvisten kirjoa laajennettiin ja nyt meneekin mukavasti jo kaikki. Allergioita ei ole ilmennyt, vaikka muutamista kokeiluista ekoilla kerroilla hieman punaa poskille syntyikin.ruokailu%20vauvan%20sose1.jpg

Bataatti on kaikkien soseiden perusta, sekun uppoaa millä tahansa lisukkeilla paremmin kuin hyvin.

ruokailu3.jpg

Riisiä, battaatia ja broileria

ruokailu%20vauvan%20sose2.jpg

Bataattia ja naudan pihviä, tämä vauvoille mieluisinta.

ruokailu%20vauvansose%20bataatti-nauta.j

Ja bataattia ja lohtavauvanruokaa.jpg

Aina isompi kattilallinen joka sorttia keitellään ja pakastimeen laitellaan sopivan kokoisiin rasioihin. "Värikoodatut" rasian kannet ei paljon merkintöjä kaipaile, sillä punaisissa on lihaa, vihreissä kasviksia, harmaissa broileria ja sinisissä kalaa.

ruokailu%20vauvansoseet.jpg

Tripp trapin syöttötuolit jo odottelevat kovasti käyttäjiä, mutta eiväthän neidit vielä osaa istua. Haaveissa olisi aloittaa sormiruokailu, kunhan valmiudet istuskeluun vielä kasvavat. Mutta siitä aiheesta myöhemmin lisää, sillä nyt päikkäreiltä heräsi kaksi nälkäistä ihmisen alkua ja lusikointia on tiedossa.