Ollut vaihteeksi niin kiirusta, että koneelle istahtahtamisesta on saanut vain haaveilla. Kovasti on terassiprojektia sutkittu eteenpäin ja nyt on kaikki paljua, sisäkaton maalusta, kaiteita ja sisusta vaille valmista. Päästään siis Juhannusta näillä näkymin viettämään uudella teraasialueella. Jee! Palju on valmistunut ja kulkeutuu meille viimeistään maanantaina tai tiistaina. Tällä hetkellä huvimaja näyttää tältä.

huvimaja.jpg

Vielä keksin viimepäivinä muuttaa portaiden muotoa niitä leventämällä, jotta tulevat istutukset mahtuu terassille paremmin. Puutavaraa, ruuveja ja muuta härpäkettä on saanut ahkerasti käydä hakemassa lisää paikallisesta raksatarvikeliikkeestä. Budjetti on aika päiviä sitten ylitetty, mutta meille käy kyllä aina niin. Toteutuneen  rappussuunnitelman mukaan myöskään paljun eteen ei nyt sitten tarvitse aitaa rakentaa, vaan sinne meno jää edestäpäin avoimeksi mikä on iso plussa. Ja piti ottaa myös huomioon ettei suunnittelu, virikkeet ja pohdinnat rakentamisen toteuttamisessa lopu kaksilahkeisilta kesken. :) Alkaa näyttää omaan silmään nyt aika loistavalta.terassinportaat0.jpgterassinportaat.jpg

Kun kumitätini saapui lasten serkkujen kanssa tiistai- iltana saatiin keskittyä isännän kanssa lähes kokonaan hommien tekemiseen. Lapsilla oli myös kivaa, kun pääsivät hyvässä seurassa Puuhapuisto Veijariin koko päiväksi, takuulla oli tädillänikin elämyksiä täynnä oleva päivä kuuden vilperin kanssa puistoillen. Kun lapset illalla menivät nukkumaan, isännyyden ja vanhimman serkkutytön kanssa sudittiin maalaushommissa yöllä kahteen saakka parinakin iltana.

0000000000000000000000000000veijari.jpg

serkut1.jpg

Eskarinsa päättäneet serkut, parhaat kaverukset.

serkut.jpg

serkut3.jpgserkut2.jpg

Keväällä syntyneet vasikat alkaa olla jo melkoisia mölliköitä.

ser%20vasikat1.jpg

Navetalta kuului aivan valtavan kova kuorsaus ja sen äänen lähtökohdaksi paljastui vasikkaketassa päivänokosilla rötkättävä Nastamuumio.

ser%20vasikat.jpg

Ja sitten navetalta löytyi myös ihan tuore pikkuinen...

Ilokseni voin mainita, että poikimakausi on myös tältä kesältä saatettu päätökseen, sillä viimeinen hiehokin poiki toissa yönä sonnivasikan, joka Nyrkiksi ristittiin. Vielä kun oma poikiminen syksyllä sujuisi yhtä hyvin niin lopputulos oli onnistunut. Yksi vasikkahan aikaisemmin keväällä tosin menetettiin, mutta näissä hommissa niitä valitettavasti silloin tällöin tulee. Se oli sellainen tapaus, jossa ei ollut omalla toiminnalla parantamisen varaa, vaan vasikka oli jo vammautunut ennen poikimishetkeä ja oli elinkelvoton. Surku sinänsä, sillä sen emolle olisi ehdottomasti halunnut myös kesän vasikan seurassa.ser%20vasikat2.jpg

Yllä kuitenkin uusimmasta tulokkaasta kuva, joskin huono sellainen. Emon ja seinän väliin turvalliseen kohtaan kun on niin kiva kinkeä nukkumaan. Kun sateet siirtyvät sivuun pääsevät molemmat viimeksi poikineet emot vasikoineen pihalle ensin opettelemaan sähkölankoihin keskenään ja sen jälkeen  muiden kanssa. Nappaan sitten teidänkin nähtäväksi tästä harmaasta, kikkarakarvaisesta ihanuudesta paremman kuvan. Nyt kuitenkin navetan yöjuoksut saa lopettaa, mikä helpottaa tulevia öitä. Loppupeleissä syntyi sonni ja lehmävasikoita tasan tarkkaan yhtäpaljon ja nyt uuden sonnin päästessä hommiin saadaan otettua tänä kesänä syntyneistä vasikoista paljon uusia emonalkuja karjan uusimiseen. Vielä kun ehtisi vasikoiden kanssa aikaa viettämään oppisi tuntemaan niiden luonteita paremmin niin emolehmiksi jäävien valikoiminen helpottuisi huomattavasti.

Navetassa olevatkin ovat päässeet kesän makuun, kun isäntä reipas viikko sitten aloitti ottosen, eli tuorerehun ajon. Sadekeleillä tuorerehua ei ajeta ja tämän ottosen makuun päästyään ei sitten viimekesänä paalatut pyöröpaalit meinaakkaan enää hävitä ruokintapöydiltä. Myös viimeisiä pyöröpaaleja on ajettu niin omilta kuin naapurinkin pelloilta pois rehunteon edestä.paalinajo.jpg

Nyhräsin kolmena päivä ikkunoiden kanssa. Oli kyllä rasittava homma maalata kaksitoista ikkunaa molemmilta puolilta ja useampaan kertaan. Oman mielenkinntonsa hommaan toi molemmilta puolelta maalattujen lasien asettelu kuivumaan. Ihan heti ei onneksi samanlaista urakkaa ole tiedossa. Aika kiiruulla jouduin viimeisiä maalamaan, jotta saatiin lasit paikoilleen ennen sateiden alkua. Ylimenneet maalit on jo pois raspittu, enään ikkunanpesu puuttuu.

ser%20ikkunat.jpg

Nyt ollaan ihan loman tarpeessa ja lapsille onkin luvattu lomalle lähdöstä viimeisen hiehon poikimisen jälkeen. Ei saatu näin pienellä varoitusajalla lomittajaa hommattua, mutta huomenna kuitenkin lähdetään lomapäivän viettoon. Samalla olisi tarkoitus hakea viimeisiä juttuja huvimajan sisustusta ajatellen. Alkuviikosta saapuu seuraavat vieraat ja tänäänkin saatiin nauttia "yllätysvieraista", kun kaukaiset sukulaiseni ajelivat tästäkohtaa suomen maata ohi ja tulivat meitä moikkaamaan ja vasikoita katsomaan. Kiva oli nähdä ja kauemmankin olisi saanut viipyä. Seuraavalla kerralla toivottavasti paremmalla ajalla.

Kai sitä pensseli pitäisi vielä iltasella ottaa kouraan ja sutia mökin loppupinnat viimeisen kerran. Huomenna kuitenkaan kun ei olla maisemissa ja takuulla tulisi paremmalla mielellä huomenna lähdettyä, jos vielä hieman itsestään repäisisi irti. Viimeyönä nukuin kellon ympäri, mikä kostautui heti tänään, sillä olen ollut paljon väsyneempi kuin yleensä. Liika vaakatasossa loikoilu ei siis ole tarkoitettu ainakaan minua varten.

Mukavaa viikonloppua teille kaikille lukijoille!