00%2000a5.jpg

Käytiin eilen, heinäkuun viimeisenä päivänä pyörähtämässä veneellä Ellunsaaressa, sillä isäntä kerkesi edellisellä reissulla rähjääntyneen veneen kunnostaa taas iskuunsa. Nyt oli veneessä uudet penkit, jotka pitävät veneen kasassa ja kyyti oli hyvä, tasainen ja ennen kaikkea melutasoltaan hiljainen pienen akulla toimivan perämoottorin johdosta. Eihän sillä kovaa mennä, mutta edetään sopivaa vauhtia maisemia katsellen määränpäähän. Lapset ovat nyt innostuneet veneilystä.

00%2000a4.jpg00%2000a3.jpg

Rocky ja Rambo tottakai taas mukana. Ja aina yhtä innoissaan veneen kyytiin hyppäämässä.

00%2000a2.jpg

Läheisellä kivellä pesii lintuja, jotka vielä kesäkuussa puolustivat pesäänsä tekemällä hyökkäyksiä uimareita kohti. Nyt oli jo meno niillä rauhoittunut, eivätkä välittäneet, vaikka kymmenen metrin päästä veneellä ajeltiin ohi.

00%2000a6.jpg

Veneilijöillä turvaliivit päällä ohjeistuksen mukaan. Koiratkin innostuivat tällä kertaa uimaan kaislikossa. Oman osuutensa uimishalukkuuteen saattoi tehdä kaislikkoon heitetyt kepit.

00%2000a1.jpg00%2000a.jpg00%2000a7.jpg

Lopuksi hieman keppileikkejä rannalla sukulaistytön kanssa venekyytiä dotellessa. Näin riehakkaasti toinen 13-vuotiaista koiraveljeksistä koitti vielä keppiä pyydystää. Kotona sanottiin vieraille heipat ja toivottavasti nähdään taas heitä pian.

Hassua, että nyt on elokuun ensimmäinen päivä. Miellän elokuun aina syksyn aluksi, sillä rakastan iltaisin saapuvaa hämärää ja muutamien viikkojen päästä alkavaa puiden lehtien muuttumista syksyiseen loistoonsa. Onneksi siihen kuitenkin kuluu vielä muutama viikko, ehkä kuukausikin.

Juuri nyt lapsilla seuranaan naapurinpoika ja koko porukan villi kiljunta raikaa trampoliinilta. Lisävauhtia taitaa antaa tänään karkkipäivän kunniaksi napostellut karkit. Sateen yllättäessä tulivat sisälle katselemaan hetkeksi elokuvaa ja niin somasti koko lapsilauma istui vieretysten sohvalla.

Mukavaa lauantaita jokaiselle.

-Soikku