En enää eilen malttanut huonosta kelistä huolimatta olla menemättä hieman kasvihuoneelle tonkimaan multaa. Meidän keittiön ikkunanalunen alkoi jo näyttää melkoiselta viidakolta. Kurkuntaimetkin kurkottelivat jo puolen metrin korkeuteen minikasvihuoneiden kattoluukuista.

Ihan vähän vasta touhussa alkuun pääsin, kun jo isohko purkkikasa haihtui olemattomiin.

0%2C00PUU2.jpg

Minulla on joka vuosi tapana ottaa joku uusi mielenkiinnon kohde kasvatukseen. Tänä keväänä olen keskittynyt ja tutustunut köynnöksiin. Kuukiertoa, Mustasilmäsusannaa, Miinanköynnöstä, Sinivaulaa ja muutamaa muutakin lajiketta oli taimikasvatuksessa. Ihmeekseni kaikki lajikkeet pääsivät hyvään alkuun, eikä yksikään purkki jäänyt tyhjäksi.

Nyt uskalsin muutaman jo jättää kasvihuoneeseen kasvamaan lämmittimen turvin.

0%2C00PUU3.jpg

Tämä se mielestäni oli ihmeellinen juttu. Kolme päivää takaperin muistin viime syksyisten tulppaani-istutusten olevan vielä maakuopassa. Äkkiä sinne niitä hakemaan. Vastassa oli hieman lohduton, kirkkaankeltainen näky.

Olin jo heivaamassa koko satsia lantalaan, mutta päätin kuitenkin kysyä vielä vinkkiä viisaammilta. Loistavan vinkin turvin ne kuitenkin päätiin kasvihuoneeseen jättää hetkeksi. Kolme päivää kului ja koko keltainen kasvusto oli muuttunut rehevän vihreäksi. Ihmeellinen voima valolla. Ja hyville vinkeillä!

0%2C00PUU5.jpg

Varma kevään merkki poikimisten, lumiensulamisen ja ylimääräisen kehonsisäisen virran lisäksi on orvokit rapunpielessä. Eilen laittelin ekat orvokit purkkiin ja taas mennään. Viimeistään siitä alkoi pakollinen jatkuva vetovoima kasvihuoneen suuntaan.

0%2C00PUU.jpg

Eihän se tilan ahtaus helpottanut yhtään meidän keittiön tasolla, vaikka osa kasveista jo kasvihuoneeseen jäikin. Koulimisen yhteydessä kun purkkikoko kasvoi. :) Mutta enää muutama viikko ja uskallan nuo kaikki tuosta ikkunalta kuljettaa kohti kasvihuonetta. Sitä odotellessa ja Vapun meininkiä fiilistellessä.

Meille on tulossa tänään vieraita ja hieman jänskättää, sillä ihan itselle uutta tuttavuutta alan pikinmiten jälkiruoaksi valmistaa. Sen verran voin paljastaa, että vesi-ilmapalloilla on iso osa tämän jälkkärin valmistuksessa. Siitä lisää myöhemmin ja nautinnollista Vappua jokaiselle lukijalle!