kynttil%C3%A42.jpg

Kun talvi ja pakkaset ei tunnu alkavan millään ja lisää plussakelejä luvassa, päätin helpottaa talven odotuksentuskaa huurretuilla kynttilävaaseilla. Helppoa ja vaivatonta, lopputulos on joka kerta hienoinen yllätys.

lyhty3.jpg

Tähän tarvitaan lasipurkkeja tai maljakoita

Merisuolaa, hienoa tai rakeista

Muutama tippa vettä

Lämmitykseen kynttilä, saunan jälkilämmöt tai uuni.

Itse laitoin nämä uuniin vuorokaudeksi ja sain toivomani lopputuloksen. Jotkut hurjat ovat tiputtaneet suolan ja veden sekaan muutaman tipan elintarvikeväriä ja niin saa värillisiä lyhtyjä. Itse pidän puhtaasta jää-vaikutelmasta ja teen lyhtyni aina neturellinä.

lyhty1.jpg

Pese purkit ja laita suolaa pohjalle vajaa sentin paksuinen kerros. Kaada päälle hieman vettä niin, että suola kastuu. Lämmitä suolaa kynttilällä, saunassa tai uunissa, mikä nyt tuntuu mielekkäimmältä vaihtoehdolta. Tuikun kanssa tekeminen vaatii kauan aikaa. Jos suola kuivuu, lisää muutama ruokalusikallinen vettä, jos haluat suolaseinämän kiipeävän entistä korkeaammalle. Kiipeäminen siis loppuu suolan kuivuttua.

Jos purkeille tulee muuta käyttöä, saa suolat helposti pestyä pois.

lyhty2.jpglyhty.jpg

Uunista tulleina. Yhden lyhdyn seinämän kohdalta suola kiipesi ylös asti ja lähti laskeutumaan seinämän ulkoreunaa alaspäin. Siitä tuli aivan erityisen kaunis yksilö.

kynttil%C3%A44.jpg

Kynttilät palamassa hämärässä päivänvalossa.

kynttil%C3%A4.jpgkynttil%C3%A45.jpg

Ja tässä alenpana iltavalaistuksessa. Kyllä noita kelpaa katsella. Joka ilta ja melkein päivisinkin tulee näissä kynttilää pidettyä.

kynttil%C3%A43.jpgkynttil%C3%A41.jpg

Ja reippaasti kokeilemaan kaikki kynttilöiden ystävät!

Aurinkoista alkuviikkoa, loppuviikko onkin tämän hetken sääennusteen mukaan synkkää ja sateista.