Nyt koitti se odotettu päivä ja raivattiin päivästä sen verran aikaa että päästiin sormet upottamaan multaan. Ja se huumaavan hyvä mullan tuoksu! Oletteko koskaan nuuhkineet? Me tänään nuuskuteltiin ja pikkuapulainen olisi ollut innokas maistamaankin. No no!

Keli oli kohdillaan ja terassilla tarkeni. Nyt tosin vähän joka paikka mullan peitossa. Homma tulee kyllä jatkumaan muutaman päivän kuluttua uudelleen, joten kaikki kylvökamppeet saa terassille jäädä odottelemaan seuraavaa käyttökertaa.

000kas3.jpg

Ensimmäinen erä siemeniä siis upotettu multaan ja sen jälkeen ristitittiin kädet ja toivottiin että edes jostain purkista joku siemen vaivautuisi päätään nostamaan. Tehtiin mummolleni oma kasvatuslaatikko, johon hieman ripoiteltiin yllätyksiä.

Meitä oli puuhassa mukana kolmen hengen tiivis porukka; minä operaatiovastaavana, neiti 2v multakihvelin heiluttajana ja nimilappujen tökkijänä ja viimeisimpänä Dino-kissa tarkastajana. Tosin se vain välillä kehräten ja silmät kiinni painuneena nautti auringon lämpimistä säteistä.

Alla näkyy meidän akkojen tyylinäytteet. Tottapuhuen, vaikka oma rivini on siistimpi, on neidin tikuttama multalaatikko paljon ihanamman näköinen.

000kas.jpg

Kissan seura antoi minulle kaivatun hetken laitella siemeniä hetkittäin itsekseni. Saa nähdä mitä muutamasta purnukasta lähtee nousemaan, sillä niin montaa siementä taisi muutamaan pottiin hupsahtaa pikkuapurin toimesta. Kulmat kurtussa hän katseli, kun muistitikkuja laittelin purkkeihin siementen lomassa. Lopuksi totesi: "Äiti, ei noin laiteta. Kato Inga-Inga laittaa näin!"

000kas1.jpg Nautitaan hetkestä tässä ja nyt.

Aurinkoista tiistaita jokaiselle, huomenna se keli taitaakin pilvistyä ja viilentyä.