Viimepäivinä on kokkauspostauksia putkahdellut niin ahkerasti että tämä juttu on suunnattu lasten puuhasteluihin.

Heti tänä aamuna oli kuularatalaatikko olohuoneen matolla valmiina odottamassa. Iltasella oltiin pulkkamäessa ja luistelemassa. Vasta yhdeksän jälkeen oltiin kotona, tai paremminkin päästiin sisälle. Ulko-oven lukko oli tehnyt tenät ja vartin verran sitä sitten räpellettiin auki. Yhtään ei auttanut että lapsilla oli hirmuinen nälkä ja väsy. Äkkiä iltapalat ja untenmaille. Olin hetken puhelimessa ja jo vain olikin sillä välin kuularadan rakennuspuuhat alkaneet. Juu, eipä onnistu illalla väsyneenä ne puuhat sitten laisinkaan ja oli pieni neuvottelun paikka. Pitkinhampain lapset keräilivät palikat takaisin laatikkoonsa, mutta lupasin että heti aamulla tehdään rata. Näin ollen tiesin heti, mitä aamulla touhutaan. Muistatko äiti, että lupasit illalla? Joo, muistanhan minä. Olisi hieman vielä aamulla väsyttänyt, mutta kyljenkääntäminen ei tullut enää kysymykseen. Siispä rakennus puuhiin heti aamusella.

Lapset saivat toissa jouluna mahtavan Quadrilla kuularadan lahjaksi. Alussa ei keretty pitkällekään rakentamaan, kun aina joku vahingossa tökkäsi ja koko rakennelma aina sortui, minä vähintään yhtäusein kuin lapset.

Nykyään aloitetaan useasti rakennuspuuhat pienimmän päikkäriaikaan ja näin ollen rata pysyy kasassa sen aikaa minkä tarvitseekin. Vaikka tyttö herättyään osallistuukin mukaan poikien kehittämään "postitoimisto-leikkiin" saattaa kuularata olla tunninkin päästä vielä uljaasti pystyssä. Tässä leikissä jokaisella on oman väriset kuulat ja niitä pitää yrittää kerätä itselleen mahdollisimman paljon. Ihan selville en ole vieläkään säännöistä päässyt, sillä ne tuntuvat jollain sanattomalla poikien keskeisellä sopimuksella muuttuvan kokoajan.

000000000lk%C3%B6.jpg

Kuularadan mukana tulleessa ohjeessa on useamman ratamallin ohjeet, itse voi toki rakennella myös oman mielen mukaan. Kohta 6-vuotias pääsee jo hyvälle alulle itsekseen rakennuspuuhissa, kunhan saa keskittymisrauhan. Palikat ovat puisia, laadukkaita ja värikkäitä. Mukana setissä on 50 lasista kuulaa kangaspussiin pakattuna. Lisäosia tähän on myös saatavilla ja niistä lapset ovat jo esittäneet lahjatoiveita.

000000000%C2%A8%C3%B6.jpg

Aikuisen valvovaa silmää tarvitaan vieressä kokoajan, sillä lasista pientä kuulaa voisi olla hivenen tukalaa alkaa kaivamaan pienimmän kurkusta. Hän ei ole kova suuhun laittamaan mitään sinne kuulumatonta, mutta valppaana on toki oltava kokoajan. On ihana seurata kuinka hyvin lapset (ainakin välillä!) tulevat toimeen keskenään varsinkin tällä radalla puuhaillessa. 

Mukavaa viikonloppua teille jokaiselle!

Kommentit ovat taas kerran tervetulleita. Näen että täällä käy useampi sata lukijaa päivässä, mutta olisi kiva hieman tietää teistä lukijoista jotain. Rohkeasti kommenttia tulemaan, ja jos itse kirjoittelet käyn mielelläni tutustumassa blogiisi.