Ehdinpäs viime yönä kirjoitella muutaman uuden jäätelöreseptin taas tänne. Omaa jäätelöharrastusta tällä hetkellä hieman häiritsee paikallisten kauppojen kondensoitujenmaitojen vikkelä hyllyjen tyhjeneminen. Toivottavsti edes muutama niistä purnukoista on päätynyt jäätelöksi. Itse hamstraan niitä aina paljon kerrallaan, jos kohdalle sattuu.

Aamulla oli kaunis ilma ja söin aamiaista yksin terassin viileydessä. Tulipahan samalla mieleen, että on tainnut terassikuvat tältä kesältä unohtaa kokonaan tänne laitella. Räpsin ja napsin kuvia ja laittelen niitä tänne kun aikaa on.

0%2000peikko78.jpg

Melkoista huolenaihetta on aiheuttanut jatkuva märkyys pihalla. Emojen aitaus meni muutamassa päivässä ihan kuraiseksi ja voitteko arvata miltä muutama kiimassa ollut lehmä näyttää, kun kurasilla kintuilla muut ovat niitä astuneet aitauksessa. Tänään ne siirrettiin laitumelle tulevista sateista huolimatta ja hiehot erotettiin laumasta omaksi pienemmäksi porukakseen. Pienempi paha on lämmin kesäsade, kuin kura. Isäntä on tyhjännyt emojen sääsuojan tänään ja uuden kuivituksen jälkeen niille joku reitti sinne täytyy keksiä. Lehmät sitä itse eivät kesäisin käytä, mutta vasikoiden toinen ruokintapiste siellä sijaitsee. Huomenna tai tiistaina olisi tarkoitus päästää kesälomaa viettäneet siitossonnit navetasta töihin. Eivät tiedäkkään kumpainenkaan, kuinka lähellä loman loppu jo on. Uusi sonnimme Laku ei vielä tosin tiedä ollenkaan, mikä rääkki sillä on edessä. Iklu taasen tietää hommansa jo usean vuoden kokemuksesta. Toivotaan kovasti, että Lakullakin on toimivat pelit ja pensselit. :)

Voi hitsi me ollaan oltu koko sakki ihan poikki. Eilen meillä oli sateen vuoksi leffapäivä ja eväätkin oli super epäterveelliset: 3 pussia karkkia, saman verran sipsipusseja, suklaalevy ja limpparia. No arvata saattaa että lapset oli tosi innoissaan ja näitä kuulemma pitää ottaa samoilla herkuilla useammin. No ei kyllä tule tavaksi. Tänään katselin lasten kanssa aamulla Muumilaakson tarinoita ja eväät oli terveelliset, mutta lasten mielestä tylsät: vettä, kurkku -ja porkkanatikkuja.

0%2000aa.jpg

Eilen aamupäivällä oli lastenkulttuuriviikon mörkö-tapahtuma Kirkkovuorella. Keli oli niin huono, että kuvittelin koko homman olevan peruttu. Lähdettiin sitten myöhemmin käymään kirkkovuorella, kun lasten kanssa asiasta oli ollut puhetta. Voi syletys! Siellä oli peikkotouhut täysillä käynnissä ja musiikki raikasi kodasta. Olisi siis vain pitänyt olla ajoissa paikalla. No meillä oli pienimuotoiset omat eväät mukana ja lasten rakas kummitäti, eli ei meidän retkeily hukkaan mennyt kuitenkaan. Paremmalla kelillä sitten uudelleen.

0%2000peikko2.jpg

Näissä maisemissa kelpaa evästää!

00%200peikko1.jpg

Hyvää alkavaa viikkoa jokaiselle ja meillä on täällä toiveet korkealla, jotta loppuviikosta päästäisiin rehun tekoon.