suppispiirakka5.jpg

Kun saa käsiinsä tuoreita suppiksia, ei kaikkia henno suinkaan siivouksen jälkeen latoa kuivuriin. Heti pitää päästä jotain tekemään ja tällä kertaa iltapalaksi leivoin suppis -piirakkaa. Piirakaan sisuksiin eksyi myös kinkkusuikaletta ja kolmea erilaista sipulia. Pohjassa puolet jauhoista on korvattu rukiilla. Aikas mehevä ja maukas piiras syntyi, eikä sen rippeetkään kauaa ehtinyt jääkaapissa tuhista.

Sieni kinkku-piirakka

Pohja:

70g voita

1 prk maitorahkaa

suolaa

2 dl ruisjauhua

2 dl vehnäjauhoa

Sulata voi ja lisää kaikki ainekset kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.

Täyte:

1 litra siivottuja sieniä (Suppikset tai kanttarellit sopii loistavasti)

250g kinkkusuikaletta

1 valkosipuli

1 punasipuli

1 keltasipuli

öljyä paistamiseen

(punaista ja keltaista paprikaa pieneksi kuutioituna)

Päälle:

3 kananmunaa

suolaa, mustapippuria

timjamia

1,5 dl kuohukermaa

1 rasia tuorejuustoa (oman maun mukaan)

100g voimakasta juustoa

suppispiirakka1.jpg

Paista sienet kuivalla teflonpannulla, kunnes nesteet haihtuu. Lisää pieni tilkka öljyä ja sekaan hienonnettu valkosipuli ja ohuiksi puolirenkaiksi pilkotut sipulit. Kääntele niitä pannulla kunnes ne kuullottuvat. Lisää sekaan kinkkusuikaleet. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

suppispiirakka2.jpg

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan reunoille saakka. Lisää täyte pannulta.

Riko munat kulhoon. Lisää sekaan tuorejuusto ja kerma, sekoita. Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele raastettu juusto pintaan.

suppispiirakka3.jpg

Paista uunissa 200 asteessa noin 40-50 minuuttia. Peitä pinta foliolla, jos se uhkaa tummua liikaa.

suppispiirakka4.jpg

Päälle voi ripotella tuoreita yrttejä oman maun mukaan. Anna jäähtyä hetki ja nauti!

suppispiirakka6.jpg