Viime vuoden marraskuussa käytiin Katinkullassa kylpylälomalla ja samalla reissulla elämämme ekaa kertaa paljussa. Rakastuttiin välittömästi ja tänään haave omasta paljusta on täyttymässä, aika huikeeta!  Moneen kertaan asia on otettu puheeksi ja erilaisia vaihtoehtojakin on käyty katsomassa, löytämättä sitä meille sopivaa mallia.

Nyt pitkän pohdinnan ja jonotuksen päätteeksi sinen kuorma-auto kurvasi pihaan palju sisuksissaan ja täytyy kyllä todeta, että johan tätä olikin odotettu. Terassikokonaisuus on ollut paljua vaille valmis jo muutaman päivän ja nyt terassin lattiassa oleva ammottava aukko saa huvimajan muotoisen, 8- kulmaisen kumppaniin viereensä.

palju%20saapuu.jpg

Paljuvaihtoehtoja oli varmasti sen miljoona. Ainakin kymmeneen eri toimittajaan olin kysymyksineni yhteydessä, mutta loppujen lopuksi löysin meidän tarpeisiin täydellisesti sopivan mallin. Monen mutkan jälkeen päädyttiin siis Fisparsin 8- kulmaiseen octoon, 30 kW:n ulkopuolisella kamiinalla. Ei haluttu kamiinaa paljun sisälle tilaa viemään ja muutenkin otettiin sen verran reilun kokoinen, että 8 henkilöä pitäisi sujahtaa sulavasti tynnyriin yhtä aikaa. Toinen kärkikahinaan ylttänyt vaihtoehto olisi ollut kotimaisen designin helmi, Drops, mutta sen (järkyttävän kallis!)  hinta sai meidät päätymään edullisempaan vaihtoehtoon. Tai eihän se dropsikaan pelkkänä altaana olisi ihan mahdottoman hintainen ollut, mutta kun siihen ostaa kannet, valot ja hieman muita herkkuja hinta kipusi meidän budjetissa liian korkeaksi. Toinen miinus siinä oli, että sen olisin halunnut upotettavan kokonaisuudessaan terassiin, mutta sen kansi ei kestänyt lasten ylikävelyä. Nykyinen palju upotetaan muotonsa vuoksi puoleen väliin, mikä helpottaa paljuun menemistä ja poistumista ja kukaan ei ainakaan vahingossa sinne horjahda, toisin kuin kokonaan upetettuun malliin. Turvallisuus ennen kaikkea.

Päädyttiin paksuun Thermo-kanteen myös ihan järkisystä. Se vaikuttaa veden lämpenemisnopeuteen säästämällä energiaa ja lämmitysaikaa. Vesi myös pysyy thermokannen avulla huomattavasti kauemman lämpöisenä, jos tarkoitus on vakka kylpeä samana päivänä vielä uudelleenkin.

fispars%20erstekansi.jpg

Paljon selvittelin netistä, millaiseen altaaseen kannattaisi sijoittaa. Erilaisia vaihtoehtojahan kun on markkinoilla pilvin pimein -jokaiselle paljuintoilijalle löytyy takuulla jotakin. Mitä ominaisuuksia sitten itse pitää tärkeänä vaikuttaa tietysti jokaisen paljunhankkijan lopulliseen valintaan. Toinen tykkää perinteisestä, puupintaisesta tynnyripaljusta, mikä ehdottomasti on ollut menneinä vuosina se paljujen yleisin vaihtoehto. Se ei kuitenkaan ollut sitä, mitä meille haluttiin. Tavallisessa tynnyripaljussa on myös usein suora istuinkulma, mikä ei ole se rennoin istuma-asento rentoutumiseen.  Hygieenisyys oli yksi tärkeinpiä tekijöitä, jolloin altaassa tuli olla sisäpuolella helposti puhtaana pidettävä, tarvittaessa painepesurillakin huuhtaistava pinnoite. FISPARSIN Octossa se oli juurikin sitä, eli  kestävä ja hygieeninen lasikuitu. Lasikuitu myös kovettuu pakkasilla, mikä lisää sen kylmänkestoa.  Kemikaalikuormaa halutaan myös vältellä ja niillä lotraamista kartetaan aina mahdollisuuksien mukaan jolloin mieluummin valutetaan vesi pois ja laitetaan uudet vedet sisään, kun seuraavan kerran kylvetään. Hankittiin kuitenkin pakettiin myös suodatin, jolla pystyy helposti suodattamaan ylimääräiset epäpuhtaudet vedestä, jos vaikka peräkkäisinä päivinä haluaa kylpyyn sujahttaa pulikomaan. Voisin kuvitella, että lapset ainaki haluaa sielä lillutella lähes päivittäin kesähelteillä. Ja minä, ainaki tänä kesänä suurenevassa määrin syksyä kohden. Tosin talvipakkasilla palju vasta oikeasti näyttää kyntensä ja mahtavuutensa. Pakkasen paukkuessa, tähtitaivaan alla, pipot päässä...

Fisparsin kuitusuodatin suodattaa vettä 2000 litraa tunnissa, joten tehokkaasti sillä saa vedestä ylimääräiset epäpuhtaudet poistettua.

fispars%20vesisuodatin%202000.jpg

Paljuihin on tarjolla jos jonkinmoista lisävarustetta. Meidän paljun varusteita voin esitellä teille hieman myöhemmn, kun kaikki on asennettu paikoilleen ja toimintavalmiksi. Sanotaanko taas, että jokaiselle löytyy jotakin.

Kokonaispointtina oli että lisää ylimääräistä työmaata paljun suhteen ei suinkaan haluttu, vaan nimen omaan lisää aikaa perheen ja ystävien kesken yhdessä oloon ja rentoutumiseen. Toivottavasti palju täyttää nämä odotukset.

Kun päätös paljun hankinnasta oli tehty, ei suinkaan oltu kyseisen firman ainoita asikkaita. Olimme nimittäin jonossa muistaakseni numerolla 91. Jo tästä voi päätellä, että kyseisen yrityksen tuotteet on suosittuja ja haluttaja ja mikä tärkeintä, kilpailukykyisiä hintatasoltaan. Vahtoehtoja kyseisellä sivustolla on myös lukemattomia materiaaleista muotoon ja Tee Se Itse (TSI) -paketteihin.

Jos paljunhankinta on suunnitteilla tai haaveissa, kannattaa ehdottomasti tutustua Fisparsin sivustoon. Sinne pääsee kurkkimaan tästä alla olevasta linkistä. Nyt on vielä kaiken lisäksi huikeita tarjouksia paljuissa ja ilmaiset toimituksen!

http://fispars.fi/

Meillä on nyt sitten illalla tiedossa terassin avajaiset/yökestit grillauksen, paljuilun ja hyvän seuran siivittämänä, kunhan palju saadaan ensin asennettua ja koko projekti saatettua loppuun. Sen verran kova hinku kaikilla sinne on, että luulisin hommien hoituvan pikaisesti. Laitan kuvaa toki myös valmiista kokonaisuudesta myöhemmin. Eipä tässä muuta kuin vauhdilla hommiin!