syysistutuksia.jpg

Syyslomaviikolla oli aika laittaa hieman pihaa kuntoon talvea ajatellen. Terassille aseteltiin lyhtyjä ja vielä kun pääsisi kynttiläkaupoille niin hyvä tulisi. Aitan kätköistä kaivettiin muutkin lyhdyt esille ja vähän niitä ripoteltiinkin jo paikoilleen. Hämärässä illassa loistavat kynttilälyhdyt ovat niin lähellä sydäntä ja niitä pitääkin olla paljon. Isäntä puolestaan ostelee aina roihuja ja jätkänkynttilöitä, kun itse olen tuikkujen suuri kannattaja. Ei sillä, etteikö roihut olis ollut upean näköiset viime viikolla paljun vieressä valoa luomassa, kun pitkästä aikaa käytiin paljuilemassa. Kyllä sekin homma vaan mukavammaksi menee, mitä kylmemmäksi ilma ulkona muuttuu. Oma äitini oli hoitelemassa pikkuisia ja saatiin kaikessa rauhassa lillua paljun lämmössä.

lyhty.jpg

Kesällä valmistuneen terassin lyhdyiksi valitsin samanlaiset ja hyvinkin edulliset Ikean lyhdyt, joita löytyy talon yhteydessäkin olevalta terassilta. Jotain kivaa pitäisi kehitellä lyhtyihin kynttilöiden kaveriksi, mutta aivot lyö ihan tyhjää...

lyhty2.jpg

Pari kuukautta sitten yhdellä ultraureissulla pyörähdettiin Kodin 1:sen loppuunmyynnissä. Riemu oli melkoinen, kun sieltä löytyi haaveilemiani Luhdan istutussäkkejä ihan pilkkahintaan. Nyt oli aika laittaa muutama kanerva terassille silmää ilahduttamaan. Mikäs sen parempi kohde  istutukseen, kuin istussäkki. Näitä voisi viedä vaikka myös ystäville tuliaisiksi istutuksineen.

istutuss%C3%A4kki%20luhta.jpgkanerva1.jpg

Paikallisesta S-marketista tarttui jo useanpi viikko sitten matkaan valkoista ja marjapuuron väristä kanervaa ja lisäksi marjakanervaa samoissa sävyissä. Samoja kuin viime vuonna siis.. Oli jo kovastikkin aika saada ne multaan törröttämään.

kanerva.jpg

Olen aina haaveillut Korbon istutussäkeistä teräslankakoreineen, mutta en sitten henno niitä ikinä ostaa. Myöskään en raaski viedä kahta teräslankakoriaarrettani kuitenkaan pihalle, vaikka niiden ruostumattomia pitäisi ollakin. Nämä Luhdan istutussäkit kuitenkin nyt ajavat sitten siinä mielessä hyvin asiansa.

korbo.jpg

Eihän se tokikaan samanlainen ole, mutta lopputulos näyttää kuitenkin kivalta.

syysistutuksia1.jpg

000000000000.jpg

Lokakuun viimeistä viedään ja huomenna jo marraskuu! Se tarkoittaa sitä, että vain kuukausi aikaa joulukuun alkuun! Täälä kovasti jo odotellaan lunta ja valkoista maata ja sitä joulua. <3 Joo tunnustan, olen ihan jouluhömppä ja odotan seuraavaa aattoa aina siitä lähtien kun edellinen joulunaika on ohitettu.

Tänään olisi vielä tarkoitus siivota polkupyörät ja muut kesälelut aittoihin suojaan lumen alta. Mutta paino sanalla tarkoitus. Enään en lupaa edes itselleni mitään, sillä minit tuntuvat vetätän suunnitelmat ja aikataulut kerta toisensa jälkeen uusiksi jos sellaisia on epähuomiossa mennyt suunnittelemaan.

Raikasta alkanutta viikkoa!