Meillä oli eilen mukava ulkoilupäivä syksyisessä kuulaudessa, erityisen kauniissa ympäristössä ja hyvässä seurassa... Erilainen, kuin normaali arki tässä kotona kaiken kiireen keskellä. Kerronpa hieman tarkemmin.

TALLI73.jpg

Ystäväni kunnostaa vanhaa navettaa hevosille ympärivuotiseen käyttöön. Rakastuin jo ensimmäisellä vilkaisulla paikkaan ja ymmärrän täysin, miksi hän on valmis tekemään isonkin urakan kunnostaessaan tallin hevosten käyttöön sopivaksi. Mikä rikkaus samalla tuolle vanhalle maatilalle, kun sinne saadaan ponin ja hevosen voimin uutta elämää pihapiiriin.

TALLI5.jpg

Meitä moni  ihminen jeesailee vapaaehtoisesti hommissa tai hoitelee lapsia, kun me itse ollaan puuhastelemassa töitä, mihin lapsia ei pysty ottamaan mukaan. Tänään oli siinä poikkeus, sillä saatiin kerrankin itse olla auttamassa ystäväperhettä heidän projektissa. 

TALLI3.jpgTALLI2.jpg

Puuhastelun ohessa sai nauttia mahtavista ruskan väreistä. Yksi reippaampi sadekuuro yllätti ja aika kauniita oli nuo lehdille jääneet pisarat.

TALLI1.jpg

TALLI.jpg

Oltiin varauduttu hieman jo vanhan navetan tyhjentämispuuhiin, mutta ihan suotta.  Ei oltu muuten oltu ainoita talkoolaisia, sillä aamulla kyseistä tallia oli mennyt kunnostamaan jo kaksi pariskuntaa, jotka todellakin olivat laittaneet hihat heilumaan. Sielä oli jo alastipahtanut katto uusittu ja traktorin peräkärryllinen lapattu täyteen kaatopaikalle suuntautuvaa jo aikansa elänyttä rojua, lajiteltu metallia ja kaikkea mahdollista. Kaikkea, mitä  nyt vanhan vuosikymmeniä eläimistä tyhjillään olevaan navettaan nyt on vuosien saatossa saatettu kantaa säilöön.

Se paikka on aivan ihana. Kunpa pääsisikin aikamatkaamaan 70 vuotta taaksepäin ja näkemään koko miljöön silloisessa kukoistuksessaan.

TALLI4.jpgTALLI72.jpg

Lapset kun vielä olivat kummitädillään yökylässä, päästiin isännän kanssa kahdestaan lähtemään liikkeelle. Iltapäivällä käytiin hakemassa lapset mukaan ja heidän viihtyvyys oli taattua kavereiden seurassa. Pimeä yllätti ja viimeisiä lankoja viriteltiin aitoihin kännykänvalossa. Ilta sujui niin vauhdikkaasti, että oltiin kotona vasta kymmeneltä. Isäntä paineli navetalla ja laittelin lapset nukkumaan. Ihana päivä!

TALLI71.jpg

Toivottavasti saitte näistä kuvista edes hieman tunnelmasta kiinni.

TALLI6.jpg

Raikasta syyspäivää teille kaikille!