Niinkuin täälä jo aiemmin kirjoittelin, meidän lapsille puhkesi viime viikolla ikävä tauti mineltään Enterorokko ja sitä sairastaessa kuluikin lähes koko viikko. Ensin ei ollut muita oireita korkeaa kuumetta lukuunottamatta, mutta sitten tuli näpyt, kaameat vesikellot. Yksi lapsista selvisi selvästi vähemmällä, mutta kaksi muuta sai ihan reippaasti tuntea rokon nahoissaan ja suussaan. Vesikellukoita ilmestyi käsi -ja jalkataipeisiin, vatsaan, selkään, kasvoihin ja sinne suuhun. "Väkevää, väkevää" -oli pikkuneidin kommentti useinmiten viimepäivinä. Onneksi jo lauantaina selvästi hänelläkin helpotti.

Taudista johtuen ollaan askarreltu ja puuhailtu ne ajat, joita ei isännän kanssa olla oltu pellolla. Lasten kummitäti on ollut myös ihan korvaamaton lastenhoitoapu perjantain ja lauantain aikana. Kiitos P. Aurinko kun paistaa niin tietää missä isännän kanssa ollaan tai ainakin meidän pitäisi olla. Tuntuu että traktorissa on tullut istuttua lähes koko kesä ja mitta alkaa pikkuhiljaa täyttymään, sillä niin paljon olisi muutakin tärkeää tekemistä. Mutta onhan toki eläinten rehunriittävyys tärkeä ja oleellinen asia näissä hommissa. Aina vaan ei meinaa kiinnostusta riittää kokopäiväiseen traktorissa istumiseen, tiedätte varmaan. Eilisen isäntä oli itekseen paalaamassa, sillä käärijää ei niihin paaleihin tarvittu ja sain olla lasten kanssa koko päivän ihan rauhassa kotosalla puuhastellen. Leikkiä, elokuvaa, siivousta, pyykkiä, lautapelin pelaamista ja ruoanlaittoa, eli sitä normaalia jokapäiväistä kotiäidin elämää.

hama2.jpg

Hamahelmet -nuo pienet viheliäiset renkulat, jotka imurinputkessa niin kivasti rapisee. Lapset tykkää niistä kovasti ja Mario Brosista tutut hahmot saa meidän pojat aivan villiksi. Minä teen ulkoreunat  joka värille ja pojat täyttää niitä kilpaa innosta piukkana.  Toivomukset alkaa vain olla sitä luokkaa, että toteutus on mahdotonta. Eikä mulla riitä hermot edes monen tunnin nypeltämiseen, joten minun puolesta pidättäydytään vain jatkossakin tällaisissa yksinkertaisissa kuvioissa.

rokko1.jpgrokko2.jpg

Meillä on ollut Hamahelmiä jo pidemmän aikaa, mutta saattaa mennä monta viikkoa, kun ne kaivetaan kaapista edellisen käyttökerran jäljiltä. Nyt niihin on taas riittänyt innostusta, kun eskarilainen on niitä päivisin tehnyt esikoulussa. Seuraavalla Tuurin reissulla helmiä täytyy hankkia lisää, sillä meiltä puuttuu montaa tarvittavaa väriä. Olen kyllä iloinen, kun kerrankin on puuhaa, missä meidän eskarilainenkin on mielellään ja omatoimisesti mukana.

hama1.jpg

Pienemmillä on köytössä isommat helmet.

hama.jpg

Aamulla pienimmät oli vielä tehneet pandakarhun. Silitysrauta hukassa, joten etsinnät jatkuu. Näitä olisi jo kiva silitellä muistoksi.

11.jpg

Välillä on vähän askarreltukin. Näistä ei niin kovin erikoisia syntynyt, muttä tärkeintä tässä oli yhdessä tekeminen, sorminäppäryyden harjoitukset ja ajanviete. Pojat kun alkoivat parantua sen huomasi jo liiallisesta energiasta. Muutaman päivän ulkoilukielto kuumeen vuoksi ja me kaikki meinattiin tulla viimeisinä päivinä hulluksi. Ei riittänyt enää sisällä puuhailut purkamaan sitä valtavaa energiamäärää. 

00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B68.jpg

Nyt ei syntynyt normivärisiä musta-valkoisia bingviinejä, vaan tälläkertaa pingviinit saivat lasten valitsemia värejä.

00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B66.jpg

Kun itse autoin saksimisessa, meidän 2,5 veekin oli ihan innoisaan liimauspuuhissa mukana.

00j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B67.jpg

Paaleja ollaan saatu paalattua lisää vajaa pari sataa. Vieläkään ei olla saatu tavoitemäärää rikki, mutta tänään olisi tarkoitus paalata vielä yksi viiden hehtaarin ala. Pahnoja isäntä on myös paalannut kanssaviljelijältä, sillä omista viljoista paalatut pahnat ei riitä meillä alkuunkaan talven kuivikkeiksi. Ihania ja auttamishaluisia  ihmisiä on vielä olemassa, vaikka harvenemassa määrin. Kiitos heille siitä! Otsikon jälkipuinnista puheen ollen puimureita ajaa tasaiseen tahtiin meidän kotitilan ohi kulkevaa tietä. Omien viljojen puimisesta ei vielä muutamaan viikkon tarvitse haaveilla, sillä niin paljon oli vihreää vielä kasvuston seassa. Eikä meillä ole kiire.

Mummu on tulossa lasten seuraksi täksi päiväksi ja vanhin lapsista lähti jo eskariin ja keskimmäisellä on myöskin kerhopäivä. Lääkärin mukaan lapset eivät enää rokkoa tartuta, sillä lauantai ja sunnuntai oli poikien kohdalla jo kuumeettomia. Toivottavasti asianlaita on näin.

Ystäväni toi minulle illalla jo toisen sienisangon, jota iltapuhteiksi siivoilin. Muutamaksi tunniksi kuivuri pöhisemään ja aamulla sienet oli purkitettavassa kunnossa. Alkaa näyttää lupaavalta. Iso kiitos jälleen sinulle A! <3

12.jpg

Minun niin piti mennä hakemaan metsästä sangollinen hyytelöpuoluoita, mutta sinne jäi. Piti ja piti. Tänään ei taaskaan kerkeä ja huomenna meidän olisi tarkoitus ajaa paaleja mahdollisuuksien mukaan kotiin. Saapa nähdä ehtivätkö kypsyä liikaa ennenkuin metsään ehdin.

Laitetaanpa vielä kuva meidän arpinaamoista. rokko.jpg

Nyt lähden päästämään lehmät viimeisen kerran tänä syksynä laitumelle. Alkaa olla jo niin koluttuja laitumet, että ottosruokinnalla tässä menty pitkin kesää. Tuota yhtä palaa on hieman säästelty ja sen aika päästä syöttöön on nyt. Täytyypä napata kamera matkaan mukaan.

Mukavaa syksyistä alkanutta viikkoa!