Sen verran pääsin aamutuimaan eteenpäin kevään idätys-suunnitelmissa, että pengoin siemenlaatikkoni esille. Myös ne pikkulaatikot ja siemenpussukat sieltä ja täältä ja katselin, mitä kaikkea sieltä löytyy. Uups, pusseja olikin paljon enemmän kuin olin kuvitellut. Nyt oli vara valita. Ja toisaalta joukossa oli osittain jo reilusti vanhentuneita siemieniä, joita voi sitten ronskimmalla kouralla heitellä kukkapenkkiin. Lähtee mitä lähtee.

Tomaatit, tomaatit! Nuo ihanaiset kasvihuoneen punastelijat. Lajikkeita otin viljelykseen seitsemän erilaista. Vielä kerran annan tilaisuuden pihvitomaatille, josta satoa ei olla saatu vielä ikinä tähän mennessä nauttia. Aina ne jostain syystä mätänevät kasvihuoneeseen ja sen seurauksena lentävät aidan yli lantalaan "kakkakylpyyn", niinkuin lapset sitä nimittävät.  En oikein tiedä, mitä niiden kanssa teen väärin. Kuitenkin siis yhden pensaan paikan kasvihuoneesta olen niille valmis uhraamaan, viimeisen kerran. Toivottavasti tänä kesänä onnistuisi paremmin.

0013.jpg

Nyt juuri, kun viime kesän viljelymuistiinpanoja olisin tarvinnut, kirjani oli mennyt liian hyvään säilöön. Epäilen kyllä vahvasti, että 2 vee on sen jonnekkin jemmannut. Varmat kitkeränmakuisetlajikkeet muistinvaraisesti karsin pois, mutta kahden lajikkeen kesken jouduin arpomaan ja näin ollen laitan kumpaakin itämään. Pois heitän sitten sen huonon, kun kirjani jostain esille putkahtaa. 

Viime kesän kolme parasta ja satoisinta lajiketta olivatkuvassa näkyvät.  Lasten ehdoton suosikki keltainen kirsikkatomaatti.

015.jpg

Jotain uutta olisi myös kiva kokeilla. Olen nähnyt kuvia keltavioleteista seepratomaateista, jotka ulkonäkönsä puolesta houkuttivat kokeilemaan. Niiden lajikkeen nimeä en muista, normikaupoista siemeniä on turha haaveilla hankkivansa. Näin ollen pitäisi vikkelästi paneutua nettikauppojen siemenvalikoimiin.

Nyt kun ekan satsin lajikkeet on valittu, täytyy kiireen vilkkkaan raivata lähipäiviltä aikaa kylvöpuuhiin. Kasvivalo taimille edelleen hankkimatta. Tai on meillä yksi jonka viimekeväänä hankin, mutta sen alle ei montaakaan mahdu valokylpyyn. Tosin meinaan myös kasvihuoneen ottaa pikaisesti ensikuussa käyttöön. Lisävaloa ei siellä kirkkaina päivinä tarvita, ja lämmön saa lämpöpuhaltimella vakiinnutettua.

Vielä ennen istutusta pitäisi miettiä muut aikaisin idätettävät lajikkeet, niin saa koko ekan erän laittaa samalla. Huhtikuullekin tuli melkoinen rypäs kasveja. Kasvihuoneelle rakennettiin viime syksynä lisää isoja kasvatuslaatikoita, joten tilaa riittää. Ihanaa, että taas mennään kovaa kevättä kohti!

Nyt nokka kohti ostosparatiisia, eli Tuuria. Meiltä loppui illalla ikävästi maalit kesken, joten sieltä nopeasti täydennystä hakemaan. Iltasella olisi tarkoitus vielä päästä pensseliä heiluttamaan. Toivoa voin myös elätellä, että sieltä löytyisi uusi mieluisa tomaattilajike. Tai joku muu kiva uusi tuttavuus kasvihuoneeseen.

Aurinkoista sunnuntaipäivää jokaiselle lukijalle! Kommentit ovat tervetulleita.

Laitteletko sinä kasveja viljelyyn? Jos laitat, niin mitä? :)