Nyt on puolukkasato parhaimmillaan ja puolukoita on ihana käyttää hillojen ja mehujen lisäksi myös leivonnassa. Aikaisempina syksyinä olen tehnyt samoista aineista puolukkapiirakkaa, mutta nämä muffinssivuokiin tehdyt pikkupiirakat olivat paljon kivempi tarjoilla.
Helpot puolukkapiiraat kinuskikastikkeella
MUROTAIKINA (Sama ohje, jota käytän myös isoihin piirakoihin)
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
kananmuna
n.3 dl vehnäjauhoa
ripaus leivinauhetta
ripaus vanilijasokeria
Vatkaa voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita vehnäjauhoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita vatkainta apunakäyttäen jauhoseos muna-voi-sokerin sekaan. Jos jää liian löysää, lisää pikkuisen jauhoja. Painele taikina voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille.
PUOLUKKATÄYTE
6 dl puolukoita
ripaus vaniliasokeria
1dl sokeria
1 rkl perunajauhoa
kanelia
tomusokeria
Sekoita puolukoiden sekaan muuta aineet ja täytä taikinakupit puolukkaseoksella. Ripottele pinnalle kanelia.
Paista uunissa parissa sadassa 10-15 minuuttia.
KINUSKIKASTIKE
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 tl voita
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan, anna kiehua hiljallen sekoittaen, kunnes hieman vahvenee. Sekoita lopuksi joukkoon pieni nokare voita antamaan kiiltoa.
Irrota piiraat hieman jäähtyneinä ja tarjoile kinuskikastikkeen ja kermavaahdon kanssa. Ripottele piiraiden päälle hieman tomusokeria. Ja nauti!
Kirpakka puolukka ja makea kinuskikastike ovat täydellinen makupari. Nopeaa, helppoa ja lähes vaivatonta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.