Nyt on puolukkasato parhaimmillaan ja puolukoita on ihana käyttää hillojen ja mehujen lisäksi myös leivonnassa. Aikaisempina syksyinä olen tehnyt samoista aineista puolukkapiirakkaa, mutta nämä muffinssivuokiin tehdyt pikkupiirakat olivat paljon kivempi tarjoilla.

PU5.jpg

Helpot puolukkapiiraat kinuskikastikkeella

MUROTAIKINA (Sama ohje, jota käytän myös isoihin piirakoihin)

100 g pehmeää voita

1 dl sokeria

kananmuna

n.3 dl vehnäjauhoa

ripaus leivinauhetta

ripaus vanilijasokeria

Vatkaa voi ja sokeri, lisää muna. Sekoita vehnäjauhoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita vatkainta apunakäyttäen jauhoseos muna-voi-sokerin sekaan. Jos jää liian löysää, lisää pikkuisen jauhoja. Painele taikina voideltujen muffinivuokien pohjalle ja reunoille.

PU6.jpg

PUOLUKKATÄYTE

6 dl puolukoita

ripaus vaniliasokeria

1dl sokeria

1 rkl perunajauhoa

kanelia

tomusokeria

Sekoita puolukoiden sekaan muuta aineet ja  täytä taikinakupit puolukkaseoksella. Ripottele pinnalle kanelia.

Paista uunissa parissa sadassa 10-15 minuuttia.

PU1.jpg

KINUSKIKASTIKE

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

1 tl voita

Mittaa kerma ja sokeri kattilaan, anna kiehua hiljallen sekoittaen, kunnes hieman vahvenee. Sekoita lopuksi joukkoon pieni nokare voita antamaan kiiltoa.

Irrota piiraat hieman jäähtyneinä ja tarjoile kinuskikastikkeen ja kermavaahdon kanssa. Ripottele piiraiden päälle hieman tomusokeria. Ja nauti!

PU2.jpgPU3.jpg

Kirpakka puolukka ja makea kinuskikastike ovat täydellinen makupari. Nopeaa, helppoa ja lähes vaivatonta.

PU4.jpg