Bruschetta on valkosipulilla maustettu, grillattu leipä jonka voi täyttää mielensä mukaan. Perinteisesti siihen sivellään myös öljyä ja mausteeksi ripotellaan suolaa ja mustapippuria. Alkujuurensa sillä johtaa italiaan, jossa sitä nautitaan alkupalana. Sopii siis hyvin alkupalaksi, mutta myös tuhdinpana versiona vaikka pääruoaksi. Toimii myös illanistujaisissa salaatin kaverina niinkuin tai vaikka kahden kesken nautittuna. Vain mielikuvitus ja taivas on täytteiden valinnoissa rajana.
Vaaleaa leipää (määrä riippuu, missä tarkoituksessa bruschetoilla herkutellaan)
Öljyä, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria
Tomaattia
Paprikaa
Sipulia
Yrttejä, yrttejä ja vielä lisää yrttejä!
Kylmäsavuhärkää (+pepperonia)
Chiliä
Mustaleima juustoraastetta
Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutiooiksi, siivuta kirsikkatomaatit.
Leikkaa suikaleiksi kylmäsavuhärkä ja pepperonimakkarat.
Hienonna yrtit käsin tai saksilla silpuksi.
Sekoita ainekset kulhoon, lisää juustoraaste
Grillaa öjyllä voidellut leivät grillissä niin että ne saavat hieman väriä pintaan ja hinkkaa niihin valkosipulin kynsiä TAI vaihtoehtoisesti pilko pannulle öljyn sekaan valkosipulinkynsiä ja paista leipiä valkosipuliöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Leivät ovat alkupaloina ihania nautittavaksi jo ihan tällaisenäänkin tai sitten täytteitä päälle ja niistä tulee entistä herkullisempia.
Lusikoi siis reilusti täytettä äälle ja nostele leivät uunin kestävään vuokaan tai pellille. Paista hetki (10-20 min) parissa sadassa kunnes täytteet ovat hieman paistuneet ja juusto sulanut kunnolla.
Tässä vaiheessa uunista tulvii jo huumaava tuoksu. Nauti leivät hyvässä seurassa salaatin kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.