bruchetta6.jpg

Bruschetta on valkosipulilla maustettu, grillattu leipä jonka voi täyttää mielensä mukaan. Perinteisesti siihen sivellään myös öljyä ja mausteeksi ripotellaan suolaa ja mustapippuria. Alkujuurensa sillä johtaa italiaan, jossa sitä nautitaan alkupalana. Sopii siis hyvin alkupalaksi, mutta myös tuhdinpana versiona vaikka pääruoaksi. Toimii myös illanistujaisissa salaatin kaverina niinkuin tai vaikka kahden kesken nautittuna. Vain mielikuvitus ja taivas on täytteiden valinnoissa rajana.

 

Vaaleaa leipää (määrä riippuu, missä tarkoituksessa bruschetoilla herkutellaan)

Öljyä, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria

Tomaattia

Paprikaa

Sipulia

Yrttejä, yrttejä ja vielä lisää yrttejä!

Kylmäsavuhärkää (+pepperonia)

Chiliä

Mustaleima juustoraastetta

bruchetta1.jpg

Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutiooiksi, siivuta kirsikkatomaatit.

Leikkaa suikaleiksi kylmäsavuhärkä ja pepperonimakkarat.

Hienonna yrtit käsin tai saksilla silpuksi.

Sekoita ainekset kulhoon, lisää juustoraaste

bruchetta.jpg

bruchetta3.jpgbruchetta2.jpg

Grillaa öjyllä voidellut leivät grillissä niin että ne saavat hieman väriä pintaan ja hinkkaa niihin valkosipulin kynsiä TAI vaihtoehtoisesti pilko pannulle öljyn sekaan valkosipulinkynsiä ja paista leipiä valkosipuliöljyssä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

bruchetta4.jpg

Leivät ovat alkupaloina ihania nautittavaksi jo ihan tällaisenäänkin tai sitten täytteitä päälle ja niistä tulee entistä herkullisempia.

Lusikoi siis reilusti täytettä äälle ja nostele leivät uunin kestävään vuokaan tai pellille. Paista hetki (10-20 min) parissa sadassa kunnes täytteet ovat hieman paistuneet ja juusto sulanut kunnolla. 

bruchetta5.jpg

bruchetta8.jpg

Tässä vaiheessa uunista tulvii jo huumaava tuoksu. Nauti leivät hyvässä seurassa salaatin kanssa.

bruchetta7.jpg