Kuvittelin minulla olevan hyvinkin selkeät sisustussunnitelmat huvimajan suhteen. Paljon valkoista, mulle hieman vierasta romanttista pitsiä, kerroksellisuutta ja vielä vähän lisää sitä samaa valkoista ripauksella harmaita terassikalusteita. Kunnes pikkuneiti sai päähänsä, että huvimajasta on tultava prinsessalinna ja sielä on oltava paljon pinkkiä. Pinkkihän on väreistä juuri se, jonka kartan ja kierrän mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman kaukaa. No onko ne sitten nämä tuplana jylläävät raskaushormonit, mutta lupasin pikkuneidille, että jotain pinkkiä huvimajaan tulee. Kyllä mä laitan tän puhtaasti noiden hormoonien piikkiin. Ja onhan nuo vaaleanpunaisen eri sävyissä loistavat pionit melkoinen ilo silmälle...

vallila%20kosija.jpg

Lauantaipäivä vietettiin aamusta iltaan  Jyväskylässä ostoksilla ja muutama tarpeellinen hankinta huvimajaan tuli tehtyä. Valaisin tuotti ehkä eniten päänvaivaa ja juurikin kaksi valitsemaani suosikkia oli loppu. Tyypillistä tuuriani, eikä jonottelemaankaan ole aikaa jos valmista haluaa heti. Löydettiin kuitenkin kiva, vaikka ihan erilainen jota olin ensin ajatellut.

Muutamia mielenkintoisia vaihtoehtoja olisi voinut olla tällaisia...

huvimajan%20valaisin%20flisa%20jotex.jpg

valaisin.jpg

huvimajan%20valaisin%20bromma%20jotex.jp

Tämäkin oli ihana, mutta hinta ja suuri sähkönkulutus sai miettimään vielä hieman muita vaihtoehtoja. Sisälle tulevasta valaisimesta voi helposti maksaa enemmänkin, mutta ulkotilaan menevästä ei niin paljoa, kun ei tiedä tuleeko valaisin kauan kestämään.

as%20bumble%20riippuvalaisin%20%2C%20kod

Mutta tällaiseen ajattomaan ja ehkäpä hivenen rouheaankin vaihtoehtoon loppujen lopuksi päädyttiin. Tuon huolisin vaikka sisällekin. Siinä vaan oli sitä jotain, hieman sellaista mummonmökkityyliä tai tehdasmaisuutta.

huvmajaan%20eglo-highbury-riippuvalaisin

Paikallis kirppksille olen ahkerasti laittanut levittävästä, metallisesta sohvasängystä ostoilmoitusta huonolla tuloksella. Tänään käytiin siis hakemassa Askosta tarjouksessa oleva sohvasänky. Eihän nyt mikään hyvä istuttavuus tässä ollut, mutta nukkumaan mahtuu lasten lisäksi ainakin yksi aikuinen. Ja lapset niin kovasti odottaa majan valmistumista ja ensimmäistä yötä sielä. Het majan valmistuttua tiedossa o kuulemma yökestit. Hmmm.

huvimajan%20sohvas%C3%A4nky.jpg

Tuurissa oli tarjolla tällaisia ihanuuksia... Sinne jäivät ainakin tostaiseksi, mutta kun näkee mtä kaikkea tarvii niin äkkiäkös sitä ajelee. Sain ajatuksen viedä jättilyhtyni huvimajaa koristamaan kesäksi ja syksyksi. Talvella se onkin tervetullut takaisin sisätiloihin, mutta nyt sanon sille heipat suu korvissa. Se onkin ihan omiaan huvimajassa.huvimajan%20sisustus.jpg

Terassille ajattelin jo toiselta terassilta tuttua Ikean styreenimuovista valmistettua, helppohoitoista Falster -sarjaa. Kahdella samanlaisella kalustolla saisi tarvittaessa aikaan yhden pitkänkin pöydän kesän puutarhajuhliin.

terassille1.jpg

Tälläkertaa kokemuksesta viisaantuneena valitsin kaksi penkkiä ja päätyihin ei-säädettävät tuolit.

000terassille.jpg

Terassille on myös tarkoitus rakentaa hieman tasoa rengaspolttimoa ja savustuspönttöä varten. Ne tehdään rouheast puutavarasta ja betoniharhoista. Mulla oli viikonloppu aikaa myös miettiä millaiset kaiteet haluan ja viime yönä sitten sain (toivottavasti) hyvän idean. Äkkiä vaan pienet luonnostelut paperille, jos vaikka isäntä saisi kiinni myös ajatuksesta, mitä haluan.

Koko eilinen aamupäivä kului vielä kertalleen sisäkaton maaluksessa. Huh, onneksi urakka on nyt ohi. Isäntä alkoi kasaamaan sänkyä ja miettimään mökin sähköistystä. Minä puolestani kaivoin ompelukoneen esille ja ompelin tyynykasan Vallilalle Tanja Orsjoen suunnitelemasta Kosija- kankaasta. Aluperin olen ostaut sitä pikkuneidille mekko kankaaksi, mutta pääsipä nyt hyvään käyttöön ja prinsessaraati hyväksyi kankaan pinkkien tyynyjen paikkaa korvaamaan, kunhan muutama yksivärinen pikki tyyny ja (puputyyny?!?) eksyy myös sekaan. Vaikka kysesisestä kankaasta myös pinkkiä löytyy, tekee musta ja valkoinen siitä siedettävän, jopa aika hienon. Enhän sitä muuten olisi alunperin edes mekkokankaaksi ostanut.  Yksiväriset, valkoiset kankaat ostin eilen Kodin Ykkösestä ja ompelin niitä vielä eilen yöllä kahden aikoihin kapoiksi, ihan vaan todetakseni mittavirheeni ja liian lyhyitä niistä tuli. Jokaisesta kuudesta. Ääh.

Kosija_punainen_by_Tanja_Orsjoki.jpg

 

Eilinen päivä aamusta iltaan sujuikin aamusta iltaan Jyväskylässä. Toteutettiin lapsille luvattu uintireissu Peurunkaan kotimatkalla ja kyllä iltasella oltiin koko porukka ihan valmista kauraa kellahtamaan sänkyyn.

peurunka1.jpgv%20pojat.jpgpeurunka.jpg

Nyt alkaakin Juhannusviikko ja meille saapuu tänään autolastillinen vieraita useammaksi päiväksi. Lapsille ja miksei meille aikuisillekin kivaa siis tiedossa. Alkaneen viikon sääennusteesta oli suurimmat sateet hälvenneet ja ihan kaunita päiviä tiedossa. Paljun odotin saapuvan perjantaiksi, mutta eipä vielä näkynyt. Toivottavasti nyt heti alkuviikosta tulisi ja saataisiin se heti käyttöön vaikkapa niihin lasten toivomiin yökesteihin.

Hyvää alkanutta Juhannusviikkoa teille jokaiselle!