Sadepäivän ratoksi ehtii taas hetkeksi istahtaa koneelle.

000aitaus8.jpg

Vanhat maitohinkit on niin lähellä sydäntä. Näitä meillä on myös sisällä veskissä säilyttämässä paperirullia ja eteisessäkin on ollut maila/sateenvarjotelineenä. Yhden otan myös käyttöön kauppakasseille ja muovipusseille, niitäkun tursuaa ja pursuaa joka laatikosta.

000aitaus7.jpg

000aitaus6.jpg

Lapset viihtyy touhuissa mukana, kun heillekin keksii mieluista tekemistä. Letkulla kasteleminen on varmasti jokaisen lapsen mielipuuhaa, kuin myös meillä. Välillä on pieni nahina käynnissä, kun kaikki kolme roikkuvat kynsin ja hampain saman letkun perässä. Siitä seuraa usein sota. Vesisota...

0%2C01ui6.jpg

Maitohinkeistä kolmelle kaunottarelle keksin jo sopivaa käyttöä. Niihin olisi tarkoitus istuttaa amppelimansikat. Laitanpa kuvaa, kun saan mansikka projektin valmiiksi.

0%2C01ui5.jpg

Kasvihuoneella näyttää tällähetkellä tältä. Nyt alkaa olla kaikki istutettu jättisipuleita lukuunottamatta.

0%2C01ui7.jpg

Kurkuntaimien istutuksesta muutama sananen. Eli tärkeää on, että taimella on tarveet juuret, jotka peittävät taimipaakun sivuilta ja pohjalta. Parhaan tuloksen aikaan saamiseksi taimen tukemiseen käytän niin narua kuin keppiäkin. Narun yläpää sidotaan poikittaiseen tukilankaan ja mitoitetaan siitä  istutuskuopan pohjalle saakka. Kuoppa kastellaan ja taimi istutetaan langan päälle. Tökkää myös tukeva tukikeppi tässä vaiheessa ihan taimen viereen. Kieputa varovasti taimea tukilangan ympärille ja tue koko hässäkkä tukikeppiin pehmeällä narulla, tai siihen tarkoitetulla (kuvassa näkyvällä vihreällä ja pehmustetulla) kiinnitysnarulla.

001%2C4.jpg

001%2C5.jpg

Muista merkitä lajikkeet, jos niitä on useampia. Ainakin itseäni kiinnostaa, mikä lajike tuottaa minkälaista satoa ja kuinka paljon. Lopuksi vielä hyvä kastelu, joka takaa juurtumiselle hyvän alun. Itselläni kasvihuoneessa on kolme kurkuntaimea ja kaikki eri lajikkeita.

Muutama viikko ja kurkkuja alkaa kiihtyvällä tahdilla valmistua... Ja jos omistat kasvihuoneen, kurkut voi jo sinne istuttaa. Lisälämmitystä saattaa tarvita, jos hallaöitä luvassa. Esim. tuore ruohikkosilppu astiassa lämpenee niin paljon, että se riittää varmistamaan lämpöisyyden. Myös isot kynttilät, pakkasvahti tai auton sisätilanlämmitin toimii täpärässä tilanteessa turvaamassa kasvihuoneen lämpötilan laskut.

Mukavaa viikonloppua!