Vaihtoehtoinen tapa tarjoilla kääretorttua. Meillä kesäjuhlissa tehty tällaisia marjoilla koristeltuna. Ystävän kanssa kehitelty resepti on gluteeniton, joten sopii keliaakikollekin. Viola tuorejuusto on laktoositon, joten laktoositon tämä tietysti myös on kun valitsee laktoosittoman kerman täytteeseen ja koristukseen.
Pohja:
4 Munaa
1,5 dl Sokeria
1 dl Perunajauhoa
1/2 dl Kaakaojauhetta
2 tl Leivinjauhetta
Täyte:
1 prk Kuohukermaa
1 prk Valio Viola Appelsiinituorejuustoa
Vaniliasokeria reipas ruokalusikallinen
Koristukset:
Kuohukermaa vatkattuna tai pursotettuna purkista. ( Siitä lapset osaa itsekin pursottaa)
Namuja pikkuväen mieltymysten mukaan. Aikuisten makuun sopii hyvin chili-suklaarouhe suoraan myllystä.
OHJE:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 7 min. Kumoa kääretorttulevy leivinpaperin päälle. (Sekeroidulla niin tahtoessasi)
Valmista täyte vatkaamalla kuohukerma vaahdoksi ja sekoita hetken huoneen lämmössä lämmennyt appelsiinituorejuusto kermavaahdon sekaan. Mausta vaniljasokerilla. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kierrä torttu rullalle saumapuoli alaspäin. Jätä leivinpaperi ympärille, jos torttu ei mene suoraan syöntiin.
Leikkaa tortusta muutaman sentin paksuisia siivuja ja nosta tarjoilulautaselle. Pursota päälle kunnon keko kermavaahtoa. Koristele nonbareilla ja karkeilla. Lapset tykkäävät myös itse koristella oman herkkunsa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.