Kinkkukiusaus on helppo ja maukas arkiruoka. Timjamilla, persiljalla, valkosipulilla, mustaleimalla ja aurajuustolla tuunattu kinkkukiusaus taipuu niin arkeen kuin juhlaan. Itse olen tätä joskus juhlissakin tarjonnut. Lisää syvyyttä kiusaukseen saa leikkelemällä perunat itse, mutta tässä oikaisin pakastealtaan kohdalta ja matkaan lähti kilon perunasipulipussi.
1 kg perunoita tai peruna-sipuli sekoitusta
1-2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
300-400g hyvää, kypsää kinkkua
iso tuppo tavallista ja/tai lehtipersiljaa
timjamia muutama oksa hienonnettuna
2 prk kuohukermaa
1 ps aurajuustomurua
1 ps mustaleima juustoraastetta
reilusti suolaa myllystä
mustapippuria reilusti myllystä
Rouhi kinkunpala, timjamit ja persiljat hienoksi veitsellä. Kuori ja pilko sipulit hienoksi.
Kaada vuokaan kerros perunasipulisekoitusta tai siuikaloidut perunat ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää päälle kinkkurouhe, yrtit, hienonnettu valkosipuli, aurajuustomuru. Lisää loput perunat. Ripottele taas pinnalle suolaa ja pippuria ja sekoita koko vuoka sekaisin. Ripottele päälle juustoraaste ja valuta kerma.
Paista 200 -asteisessa uunissa keskitasolla noin 40 minuuttia. Tarkista paiston loppuvaiheessa, ettei pinta pääse tummumaan liikaa. Peitä tarvittaessa foliolla. Anna vetäytyä pieni hetki ennen tarjolle laittoa.
Kinkkukiusaus aurajuustolisällä on tuhtia ja maukasta syötävää. Aurajuuston voi toki jättää poiskin. Muutenkin kinkkukiusauksesta saa arkisemman vaihtoehdon korvaamalla kuohukerman kevyemmällä vaihtoehdolla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.