Jauheliha- kasvisvuoka
Tämä on ollut meidän perheessä lemppari jo monta vuotta. Kivaa vaihtelua normaali lasagnelle. Kesäisin teen vastaavia paistoksia lähes viikottain korvaamalla lasagnelevyt kesäkurpitsasiivuilla.
Tässä ohjetta:
1/2 kg Rotunaudan jauhelihaa
Suolaa, mustapippuria myllystä
1 prk Tomaattimurskaa
2-3 Porkkanaa
3 Sipulia
1-2 Paprikaa
1/2 - 1 Rasiaa herkkusieniä
2 Tomaattia
Valkosipulia oman maun mukaan
Chiliä oman mauan mukaan
2 dl vettä
Fond du chez-lihaliemi
1/2 pkt Koskenlaskija voimakasta
Loraus kuohukermaa
Loraus soijaa
Basilikaa
Lasagnelevyjä
Juustoraastetta kourallinen.
Paista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska, vesi ja fond du zhef. Kuori/pese ja pilko vihannekset. Mukaan voi heittää lähes mitä vain kasviksia oman mauan mukaan. (Esim kesäkurpitsaa, herneitä, suppiksia) Laita käsitellyt kasvikset pannulle jauhelihan sekaan. Lisää ripaus suolaa ja pippuria ja muut mausteet. Lisää tarvittaessa myös vettä, jotta täyte on tarpeeksi kosteaa. Pilko sekaan koskenlaskijaa ja lisää loraus kermaa. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran.
Lado voideltun vuoan pohjalle ensin muutaman sentin paksuinen kerros täytettä, jonka jälkeen asettele lasagnelevyt. Taas kerros täytettä ja toinen levy. päälle kerros vielä täytekastiketta ja lopuksi ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista uunissa 180 asteessa hieman vajaa tunti. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä foliolla. Maku paranee, jos annat vuon vetäytyä hetken aikaa. Paista tällä välin lisukkeeksi vaikka ihanat rapeakuoriset sämpylät. Ohje niihin löytyy tunnistepilven ruokaohjeita kohdasta. Myös salaatti on hyvä kyytipoika tämän kanssa.
Ja sitten nauttimaan!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.