IMG_7225.jpg0000ev%C3%A4kset.jpg

Jauheliha- kasvisvuoka

Tämä on ollut meidän perheessä lemppari jo monta vuotta. Kivaa vaihtelua normaali lasagnelle. Kesäisin teen vastaavia paistoksia lähes viikottain korvaamalla lasagnelevyt kesäkurpitsasiivuilla.

Tässä ohjetta:

1/2 kg Rotunaudan jauhelihaa

Suolaa, mustapippuria myllystä

1 prk Tomaattimurskaa

2-3 Porkkanaa

3 Sipulia

1-2 Paprikaa

1/2 - 1 Rasiaa herkkusieniä

2 Tomaattia

Valkosipulia oman maun mukaan

Chiliä oman mauan mukaan

2 dl vettä

Fond du chez-lihaliemi

1/2 pkt  Koskenlaskija voimakasta

Loraus kuohukermaa

Loraus soijaa

Basilikaa

Lasagnelevyjä

Juustoraastetta kourallinen.

Paista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska, vesi ja fond du zhef. Kuori/pese ja pilko vihannekset. Mukaan voi heittää lähes mitä vain kasviksia oman mauan mukaan. (Esim kesäkurpitsaa, herneitä, suppiksia) Laita käsitellyt kasvikset pannulle jauhelihan sekaan. Lisää ripaus suolaa ja pippuria ja muut mausteet. Lisää tarvittaessa myös vettä, jotta täyte on tarpeeksi kosteaa. Pilko sekaan koskenlaskijaa ja lisää loraus kermaa. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran.

Lado voideltun vuoan pohjalle ensin muutaman sentin paksuinen kerros täytettä, jonka jälkeen asettele lasagnelevyt. Taas kerros täytettä ja toinen levy. päälle kerros vielä täytekastiketta ja lopuksi ripottele pinnalle juustoraastetta.

Paista uunissa 180 asteessa hieman vajaa tunti. Jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä foliolla. Maku paranee, jos annat vuon vetäytyä hetken aikaa. Paista tällä välin lisukkeeksi vaikka ihanat rapeakuoriset sämpylät.  Ohje niihin löytyy tunnistepilven ruokaohjeita kohdasta. Myös salaatti on hyvä kyytipoika tämän kanssa.

Ja sitten nauttimaan!

IMG_7225.jpgIMG_7137.jpg