Vaikka meidän tiluksilla tallustaa reippaat 70 nelijalkaista, lähdettiin tänään tutustumaan hieman toisenlaisiin karvaisiin kavereihin. Pakkauduttiin autoon ja suunnattiin Ähtärin eläinpuistoon. Kokemuksesta muistettiin, että hellekelillä sinne on turha mennä, jos jotain haluaa nähdä. Tänään oli puolipilvistä ja muutamaan kertaan sadettakin tuli päivänmittaan eli oikein sopiva keli retkeilyyn.

ahma1%2C4.jpg

Muutama vuosi vierähtänyt viime käynnistä ja paikka oli kohentunut entisestään huomattavasti ja lisää oli koko ajan rakenteilla. Myös etuportilla oleva kiipeilypuisto olisi ollut kova sana meidän perheen miesten mielestä. Luonto Ähtärin eläinpuistossa on ihanan metsämaista ja vehreää. Kameralla tuli kuvattua paljon muutakin, kuin eläimiä ja lapsia. Tässä muutama kuva muidenkin iloksi.

ahma3%2C2.jpg

ahma1.jpg

ahma1%2C8.jpg

Ahma.jpg

Ahmat oli virkeänä ja vauhtia riitti. Myös meidän pikkuneidin ehdoton suosikki saukko esitteli auliisti mahtavia sukellustaitojaan ja tuli lasinreunalle seisomaan lasten viereen. "Haluan tälläisen kotiin lemmikiksi", oli neidin toivomus.

ahma1%2C3.jpg

Erittäin uhanalaisesta lumileopardista ei näkynyt puun takaa muuta kuin pieni tupsu perskarvoja. Myös ilves oli maastoutuneena heinikossa ja jäi näkemättä.

ahma1%2C5.jpg

Ihastuin villisikoihin, niitä kun saisi kotiinkin kasvatettavaksi. Karju oli melkoinen jötikkä torahampaineen, koko naama oli pelkkää kärsää. Oli mielenkiintoista saada niistä lisäinformaatiota, sillä satuttiin aitaukselle juuri syöttöaikaan. Olisikohan villisianlihalle ostajia?

ahma1%2C7.jpg

ahma2%2C1.jpg

Pöllötalo oli lasten lempparipaikkoja kiipeilytelineen kanssa.

ahma1%2C6.jpg

ahma2%2C2.jpgahma2%2C3.jpg

Hirvet olivat myös liikkeellä. Vasat vetelivät päikkäreitä yhtä lukuunottamatta.

ahma2%2C4.jpg

aa13.jpg

ahma2%2C5.jpg

Karhut oli kierroksen odotetuimmat eläimet.

aa14.jpg

Tällä kertaa ei nähty kelopuihin kiipeilyä, vaan lähinnä laiskaa löntystelyä ja naaraskarhu oli hyvinkin apaattinen. Hieman käy sääliksi mahtavia eläimiä. joiden reviirin kuuluisi olla monia kymmeniä hehtaareja muutamien aarejen kokoisten aitauksien sijaan.

ahma3.jpgahma2%2C9.jpg

Onhan se kontio melkoinen pallokorva.

ahma2%2C8.jpgahma2%2C7.jpg

Lapsilla oli serkuista paljon lisäriemua.

ahma2%2C6.jpg

Kurre pongattiin metsästä ilman aitauksia ympärillään.

ahma2.jpgahma1%2C1.jpg

ahma1%2C9.jpg

Valkohäntäpeuroja asuu ihan lähimetsässämme ja joka kesä näitä näkyy meidän pellolla ruokailemassa.

0000000000000000000000000000.jpg

Kaiken kaikkiaan ihana päivä ihanassa seurassa.

ahma3%2C1.jpg