Nappasin kaupanhyllyltä kokeeksi muutaman "ei entuudestaan tutun" tuotteen.

Ekana oli Steviasokeri, jota jo pitkään on ollut tarkoitus kokeilla leipomisessa. Viime kesänä tätä yritin kasvattaa ruukussa. Lopputulos oli varsin laiha. Muistini mukaan kasvi kuoli jo alkutaipaleella. Eilen laitoin tätä samaista jo purkkiin itämään, nyt vain kasvun ihmettä odotellen. Nyt olisi tarkoitus myös kokeilla tätä leivonnassa.

000kas4.jpg

Toiset uutuudet oli Valion Raejuustoa ja sekaan hedelmiä tai juureksia ja siemeniä. Ihan oli ok kokemus tämäkin. Kotiin näitä ei tule jatkossa ostettua, mutta eväänä tämä voisikin jopa toimia. Näitä oli siis kahta eri kokoa ja hyvin hoitivat hommansa toinen aamupalana ja toinen iltapalana.

00rem3.jpg

Ihan uusi kokemus oli myös 2-veen minulle kokkaama salaatti: Herbien yrttiviljelmästä nyysitty salaatinlehti ja päälle aikamoinen keko Herbamarea. Yleensä suhteellisen ennakkoluulottomasti maistelen uusia juttuja, mutta tämän jouduin neidin suureksi pettymykseksi jättämään väliin. Nuhteitahan siitä seurasi: "Hyi äiti!" Ja kohta jatkui: "Äiti ota nyt, pliiiis!" Vähänkö meitä isännän kanssa nauratti.

000kas2.jpg

Tänään suunnitelmissa vielä kerran seinän maalausta ja ikkunan pesua. Jee, se onkin sitten mukavaa hommaa viime syksynä hankitulla ikkunapesurilla. Niin sujuvaa ja vaivatonta. Aina olen siitö hommasta tykännyt, mutta nyt vielä paljon enemmän!

Lattiamaalin sävy olisi myös tänään päätettävä. Hieman kauhulla olen lähdössä maalia ostamaan, sillä jostain syystä tuon yhden seinän värinvalinta on mennyt jo ihan liian monta kertaa pieleen, kaikki näyttää täälä kotona sinertävän harmaalta, joka ei ole hyvä juttu ei. Se on varmaan pakko ajella edestakaisin ja käydä täälä kotona katsomassa kodin valaistuksessa niitä värilätkiä. Senkin jälkeen ostettava ensin pieni testipurkki ennen isomman astian sävyttämistä. Tää mun olohuoneen sävytys alkaa olla jo aikamoinen vitsi, niin monta kertaa on mennyt vikaan. :) Mutta jospa nyt onnistuisi.

Kaksi pienintä oli aamusella kaivaneet jostain laatikoista muumimukeja esille, joten voisin jatkaa sitä aihetta seuraavaksi, jos ehdin kuvata mukeja ennen kuin ovat säpäleinä. :)

Niin ja lopuksi täytyy kiittää teitä lukijoita: Olin positiivisesti tosi yllättynyt, kun vilkaisin lukijamäärää, reippaasti yli 400 lukijaa päivittäin. Wow.

Mukavaa keskiviikkoa jokaiselle!