IMG_3964.jpg

Aina joskus kohdalleni sattuu hieman huonommin käyntiin lähtenyt aamu, niin arjen pelastajana toimii loistavasti Marimekon Siirtolapuutarhasarjan ihanat astiat. Niistä kun ei vain voi naama mutrulla aamupalaa syödä. Mahdoton yhtälö. Marimekolle Maija Louekarin suunnittelemaan Siirtolapuutarha- sarjaan kuulukin monta eri kuosista mukia ja kuppia. Näistä jokaisia olen päättänyt astiakaappiini hankkia, mutta silti niistä yksi on yli muiden; graafinen pallokuosi. Nämä tuovat elämääni arjenluxusta.

IMG_3918.jpg

Nämä toimivat hienosti samanlaisilla kupeilla katettuna, mutta myöskin katan usein erikuvioisia ja erimuotoisia mukeja suloiseksi sekamelskaksi, ihan fiiliksestä riippuen.

0006l.jpg

Astiakaapistani löytyy paljon mustaa ja valkoista Teemaa ennestään, ja nämä sopivat niidenkin pareiksi hyvin. Alla muutama esimerkki yhteensopivuudesta. Mikä sinun mielestäsi on paras?

0006r.jpg

Aluksi kuvittelin ostavani näitä meidän terassinvitriiniin kahvikupeiksi vain muutaman. Tutustuttuani sarjaan löysin taas kerran jotain, mitä on IHANA keräillä.  Muutamia lautasia olen tähän ostanut ja tällä hetkellä tuntuu, että pärjäänkin niillä. Olen ihan höpsähtänyt näihin astioihin. Kaikista kaunein mielestäni on Siirtolapuutarhasarjan Teekannu. Kannun ihanuuden vuoksi päätin opetella juomaan teetä. Elän toivossa, että vielä joskus löytyy joku ihanan makuinen tee, jota joisi jopa mielellään. Harjoitelu ja etsintä siis jatkuu. Jos tiedät jonkun kokeilemisen arvoisen teen, vinkkaa ihmeessä. :)

IMG_3936.jpg

Myös mehukannu ja piirakkavuoka ovat jo olleet monen monta kertaa käytössä. Ihanat ovat nekin. Isot tarjoilukulhot palvelevat ahkerasti hedelmäastioina. Hedelmiä tulee jopa ahkerammin syötyä ja ostettua, kun haluaa hankkia pöydällä oleviin astioihin täytettä. Näillä siis on näköjään myös terveysvaikutuksia.

IMG_9949.jpg

IMG_3953.jpg

IMG_3940.jpgIMG_3941.jpg

Keittiön remontin yhteydessä meille tuli uusi, massiivinen, musta vitriinikaappi, siinä astian näyttävät entistä kivemmilta vanhaan valkoiseen vitriiniin verrattuna. Etsin pitkään huonekalukaupoista tuon tyylistä kaappia, kunnes nettikaupasta tärppäsi hintansakkin puolesta. Vitriinistä lisää tietoa tuolla keittiön remppaa koskevassa linkissä. Jos olet hankkimassa astiakaappia, kannattaa vilkaista.

IMG_7073.jpg


IMG_6861.jpg

Äitini ilahdutti minua Jouluna antamalla minulle samaiseen sarjaan kuuluvat syvätlautaset. Ne ovat ihanat! Lautasten koko oli tervetullut vaihtelu Teeman puolenhehtaarin kokoisiin syviinlautasiin.

Meidän keitttiöön ompelin sinivihreänsävyiset Siirtolapuutarhaverhot  ja siihen ostin kaveriksi muutaman samansävyisen mukin. Murokulhoja samansävyisenä ei ollut enää saatavilla, mutta ehkä vielä jostain joskus saan muutaman hankittua.

IMG_6829.jpg