Useinmiten suolainen piirakka mielletään matalassa piirasvuoassa olevaksi paistokseksi. Tälläkertaa mehevää täytettä on niin paljon, että noin 5 senttiä paksu piirakka tehtailtiin reilun kokoiseen irtopohjavuokaan.
Pohja:
4,5 dl vehnäjauhoa
2 dl ruisjauhoa
200 g pehmeää voita
0,75dl -1 dl vettä
suolaa
0,5 dl raastettua parmesaania
Painele jauhot sekaisin haarukalla pehmeän voin kanssa, lisää muut aineet. ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtipohjavuoka reunoja myöten taikinalla ja taittele kaksinkertaisesta foliosta suikaleita, joilla peittelet reunat tiiviisti estäen niiden alas valumisen paiston aikana.
Paista pohjaa 200 asteessa noin vartti. Nosta jäähtymään ja poista foliosuikaleet.
TÄYTE:
1 paketti (100g) ilmakuivattua kinkkua
200g ylikypsää kinkkua
nippu parsaa
öljyä paistamiseen
2 sipulia
valkosipulia
timjamia, rosmariinia
suolaa, mustapippuria
MUNAMAITO:
2 dl maitoa
2 dl kermaa
4 kananmunaa
suolaa, mustapippuria
PÄÄLLE:
Parsan kukintoja
parmesaani raastetta
kirsikkatomaatteja
Valmista täyte. Pilko ainekset ja lisää pannulle. Kuullota, paista ja mausta. Valmista munamaito.
Kaada piirakkatäyte ja munamaito vuokaan ja lisää koristeiksi parsan kukintoja ja kirsikkatomaatteja.
Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä paistos foliolla, jos pinta tummenee liikaa. Anna vetäytyä hetkisen ennen tarkoilua.
Nauti hyvässä seurassa herkutellen! :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.