Vihdoin viimein mun flunssa alkaa helpottaa ja tunnen taas olevani ainakin suurin piirtein elävien kirjoissa. Auringosta saa kyllä mahtavasti energiaa ja sen voimalla tänään olisi tarkoitus kaivella myös ompelukone esille muutaman pikkuompeluksen valmiiksisaamisen toivossa. Keltaiset tulppaanit maljakossa sai heti sisustussormen syyhyämään ja ajatukset kohti lähestyvää pääsiäistä. Täytyy varmaan kaivella keltaista lasia ja muutakin keväistä sisustushömppää esille.

000000001.jpg

Aamupalani myös näytti tänä aurinkoisena aamuna varsin keväiseltä.

1.%20karppiaamupala.jpg1.%20karppiaamupala2.jpg

Meillä on ollut myös alkuviikosta oksutautia liikkeellä, mutta ainakaan toistaiseksi siitä on kärsiny lapset, eikä me aikuiset ainakaan toistaiseksi ollenkaan. Toki ei ollut kova tauti kun puolessa vuorokaudessa meni kaikilta ohi, mutta kaikki matot on ollut ihan varmuuden vuoksi jo tuulettumassa siitä asti kun kotiuduttiin viikko sitten reissusta. Jos joku lapsista ilmaisee huonovointisuutta niin alta viidessä minuutissa kerään aina kaikki matot pois lattioilta. Hysteriaako? Ehkä, mutta kokemuksesta tiedän, että oksua ei koskaan lennä lattialle jos matot on kerätty pois ja jos ei ole, joka ikisestä löytyy muistoläntit inhoamastani taudista hyvinkin nopeasti.

Jotain hyvääkin muutaman päivän sisällä olosta seurasi sillä saatiin tehtyä tämän kevään viljelysuunnitelmat (Ja samalla seuraavan viidenkin vuoden) valmiiksi. Niiden jälkeen sain tilattua tulevalle kasvukaudelle valmiiksi siemenet. Ohraa, kauraa, erilaisia nurmisiemenseoksia, apilaa ja rehuhernettä. Lehmät oli viime kesänä aivan hulluina rehuherneeseen, joten sitä on ehdottomasti laitettava nytkin. Samalla kilpailutin viideltä toimittajalta apulantojen tonnihinnat ja nekin on nyt tilattuna. Navettaan tilattiin myös uusia aitaelementtejä tulevaa remonttia varten ja ne saapuivatkin jo tänään. Vasikat saivat myös uuden ruokintahäkin.

IMG_0423.jpg0000000000.jpg

Enää puuttuu pyöröpaalausmuovit hankintalistalta ja polttoaineet, kunhan talvilaatu on säiliöstä kulutettu loppuun. Tili tuli, tili meni, mutta pääasia on että tulevan kauden tuotantopanokset on nyt suurelta osin hankittu. Mavi kun vielä saisi maksettua viime vuoden loput tukiaiset, niin johan saisi kesä tulla.

Puolikuntoisena syönnit on ollut ihan mitä sattuu viimeiset kolme viikkoa ja minkäänlaista edistymistä ei painonpudotus urakassa ole ollut nähtävillä, pikemminkin parin kilon lisäys painossa sai taas maanantaina itseni ottamaan tiukan otteen syömisistä ja palaamaan ruotuun. En ketokarppaa, mutta karppaan kuitenkin. Jo tiistaina huomasi olossa selkeän muutokseen ja energisyyden heti kun karistin ylimääräiset hiilarit pois ruokavaliosta. Sanoisin myös, että ruokalautasen sisältö muuttui kertaheitolla paljon puhtaammaksi ja terveellisemmäksi. Tässä vaiheessa voin vain taas miettiä, mikä minut sai lipsahtamaan valkoisen myrkyn, eli sokerin ja huonojen hiilareiden maailmaan. Hyi hyi! Taas saa jäädä pullat, perunat, pastat, riisit ja leivät pois lautaselta ja keskityn kasviksiin ja proteiiniin eri muodoissa.

Muutamia esimerkkejä alkuviikolta...

1.%20karppiruokaa.jpg

Salaattia, lämpöisiä kasviksia ja pihvinaudan sisäfileetä.

1.%20karppisalaatti.jpg

Tonnikalasalaattia... Ja salaattia grillatulla broilerilla, aurajuustolla ja pähkinöillä. Voin kertoa että kyllä maistuu!

1.%20karppisalaatti2.jpg

Rairuohokin nostelee jo päätään, eli nopeasti tapahtuu. Onko teillä laitettu jo ruohot kasvamaan?

Tänne Keski-Suomeen on luvattu auringon pilkahduksia vähän joka päivälle. Toivottavasti sama muuallekkin päin maata. Tästä on hyvä lähteä kohti viikonloppua, joten toivotan teille kaikille lukijoille hyvää sellaista!