Mun vanha sykemittari oli pitkään läheisin kaverini vajaa kymmenen vuotta sitten. Onneksi elämääni on tepastellut uusia, ihania ja ihan oikeita ystäviä viime vuosien saatossa. Heistä jokaisesta niin onnellinen ja kiitollinen kyllä olen, mutta yksikään heistä ei saa minua päivittäin liikkumaan tarpeeksi. Nyt kuitenkin kadonneen uuman metsästyksen tiimoilta kaipasin sitä yhtä vanhaa kaveria, joka potki mua tehokkaasti liikkeelle. Koska vanhaa tummansinistä Polaria ei löytynyt enää mistään, oli tilattava uusi.

Nyt muutenkin oli oikea aika tilata uusi motivoija ensimmäisen kymppikilon tiputuksen kunniaksi ja mikäs olisi sen hyödyllisempää, kuin joku esine jonka avulla olisi mahdollista päästä seuraaville kymmenille. Facebookin erilaisissa ryhmissä  seurailin, tiedustelin ja kyselin (välillä varmasti tyhmiäkin) ja nyt ainakin tiedän, että ensimmäinen vaihtoehtoni Polar Loop, ei  ole ennakkokuvitelmistani huolimatta se mitä haluan. Siro se kyllä käteen olisi ja sykemittareiden mittapuulla kauneinkin, mutta monelle kuntoilijalle riittämätön ja suuri osa Loopin käyttäjistä himoitsi monipuolinpaa mittaria.  Paljon kehuttuja ja positiivisiä kommentteja vuolaasti keränneet vaihtoehdot olivat muutaman vuoden vanha Polar m400 ja viime syksyn uutuus Polar A360. 

Näiden kahden eroja selvitellessäni päädyin uusimpaan A360- malliin juurikin siitä syystä, että se mittaa sykkeet ranteesta ilman erillistä, rinnan alle asetettavaa vyötä. Muita yleisiävaatimuksia oli, että toimii myös uidessa ja on käytettävissä yhteydessä läppäriin, sillä älypuhelinta en omista. Mittari mittaa myös unen kestoa ja laatua ja niissäkin tiedän itselläni olevan paljon parantantamisen varaa. Muita sykemittarista löytyviä toimintoja: (Polarin sivuilta)

  • Aktiivisuusopas: Aktiivisuusopas kertoo, kuinka aktiivinen olet ollut päivän aikana ja kuinka paljon on liikuttava saavuttaaksesi fyysisen aktiivisuuden yleiset suositukset.
  • Aktiivisuuden vaikutus : Seuraa päivän aikana aktiivisia valintoja ja näyttää, miten ne auttavat sinua pysymään terveenä. Se palkitsee aktiivisuudesta ja kehottaa lähtemään liikkeelle, jos et vielä ole saavuttanut päivittäistä aktiivisuustavoitettasi.
  • Älykkäät kalorit: Kertoo kuluttamiesi kalorien tarkan määrän päivän aikana.
  • Syke harjoituksen aikana
  • Polar kuntotesti (sykevyön kanssa)
  • Harjoituksen vaikutus
  • Lajiprofiilit hallinnoidaan Flow -verkkopalvelussa

Värivaihtoehtoja oli useampia, joista musta ja valkoinen oli ne kivoimmat. Valkoinen olisi ollut itselleni se silmään kaunein väri. Pienen järkeilyn jälkeen päädyin mustaan, sillä navettahommissa välillä pa**aa lentää ja valkoinen olisi saattanut hyvinkin nopeasti, pesunkin jälkeen olla entinen valkoinen.  Onneksi päädyin mustaan, sillä kun lähdin mittaria nettikaupasta ostamaan ei valkoista L-kokoa olisi edes ollut missään tällä hetkellä tarjolla. Sanoin ohimennen isännälle, että olen nyt tilaamassa itselleni sykemittarin, josta jo eiemminkin on ollut puhetta. Vastauksena sain: "Tilaa vaan ja minulle samanlainen kanssa."

polar%20a%20360.jpg

Pienen tutkimisen jälkeen Googlen monipuolisessa maailmassa naputtelin mittarit ostoskoriin ja muutama nopea klikkaus. Voi että sitten rakastan nettikauppoja, kun täällä keskellä ei mitään asustetaan. Niinpä me molemmat nyt odotellaan uusia postissa saapuvia 24/7 seuralaisia. Saapuvat mahdollisesti jo perjantaiksi. Lupaan lunastaa mittarin hankintaan liittyvän lupaukseni ja liikkua paljon nykyistä enemmän. Ja millä mielenkiinnolla odotankaan tietoa tanssimatolla hikoilun puolituntisen polttamista kaloreista...