00%2000%2000%2000%2000.jpg

Heti näin aamusta, kun pihalle vilkaisee näky on harmaa ja kirjaimellisesti sanottuna märkä. Kuitenkin eilen lämpöistä riitti rutkasti ja lapset pääsivät toivomaansa uima-altaaseen jo heti aamupalan jälkeen. Isäntä oli viritellyt uima-altaan lasten leikkipaikalle, jolloin suoraan tornista pääsee loiskauttamaan vauhdikkaasti altaaseen. Voi sitä riemua ja kiljumisen määrää.00%2000%20terassi.jpg

Ihmettelin aamupäivällä ruokaa laittaessa, mihin kaikki kuoritut porkkanat hävisivät leikkuulaudalta. Toki ihan normaalia on jos siitä kolme porkkanaa häviää, eli jokaiselle lapselle yksi nakerrettavaksi. Mutta tällä kertaa kaikki. Syyllinen selvisi, tai oikeastaan syylliset, kun seurasin tyttöä eteiseen.  Siellä seisoi meillä hoidossa oleva Goldi-poni terassilla porkkanoita syöden. Pikkuneidin silmät loistivat niin kirkkaina ja ylpeinä. Voi tuota kaksikkoa. Jo aiemmin päivällä poni seisoi etukaviot talon portailla päivystämässä. Hyvin oli ajanut kuivat leivänkänttyrät asiansa ja poni kävi terassilla ja portailla monen monta kertaa. Hauskaa oli, kun terassin pöydältä hävisi välipalapullat papereineen päivineen parempiin suihin. Lasten mielestä se oli niin hauskaa, että pyysivät minua hakemaan pakastimesta lisää ponille pullaa. No ei nyt sentään. Satunnaisilla porkkanoilla ja leivillä mennään jatkossakin.

00%2000%2000poni.jpg

Parempiin suihin hävisi hetkessä myös kaupasta ostettu vadelmarasia. Ei uskaltanut edes keskimmäiselle poikaselle mitään vadelmista mainita, kun toiset lapset ehtivät vetästä koko rasian silmänräpäyksessä. Tässä alla olevassa kuvassa on sitä jotain. Oli muuten kaupan kotimaiset vadelmat aika hulvattomankokoisia mollukoita. Heti aloin miettimään, mitä kivaa niistä voisi kehitellä. Vattujäätelö ainakin on vielä testaamatta. Jäätelöistä puheen ollen meidän jäätelötehdas ahkeroi eilen uusia makuja pakastimeen tänään saapuvia vieraita varten. Lakritsaa ja lasten toivomaa vaahtokarkkijäätelöä on luvassa. Suunnitteilla oli myös sitruuna-lakkritsijäätelö, mutta miniannokseen koittamastani Lemon Curd- sitruunatahnasta olisi tullut liian makeaa ja tuoreet sitruunat unohtuivat kaupanhyllylle. Sen makuyhdistelmän kehittely jatkuu myöhenmin.

00%2000%20terassi2.jpg00%2000%20terassi1.jpg

Poni on ollut viime aikoina ihan vapaasti tuossa pihamaalla. Mihinkään se ei ole kertaakaan edes yrittänyt karata. Yhden kerran tosiaan oli mennyt tutkimusmatkalle niin pitkään heinikkoon että maastoutui sinne kokonaan. Meinasi jo tuskanhiki itseltä valua, kun kuvittelin sen lähteneen teille tietämättömille. Tärkeä ystäni, ponin omistaja tuli ihanine lapsineen käymään. Käytiin isännän kanssa hieman navetalla siirtelemässä eläimiä, kun se on sellaista hommaa, jonne lapset eivät turvallisuussyistä ole tervetulleita mukaan. Mahtoi olla vipinää seitsemää lasta vahtiessa, mutta hienosti oli kaikki lapsukaiset hoidettu. Kiitos T!

Meillä tai siis minulla alkaa tässä hieman ponikuume pakostakin nousta. Neiti kuvittelee ponin omistavansa, eikä ota kuuleviin korvin hänelle asian oikeaa laitaa kerrottaessa. Kyllä meillä varmaan joskus ratsastettavamallinen maisemanhoitaja tulee itselläkin olemaan.

00%2000%20terassi6.jpg

Sonnipojat Laku ja Iklu pääsivät valtaisan kaatosateen saattelemana tänään tositoimiin. Iklulla alkoi työt heti kahden lehmän kiimaillessa ja Laku taas itse sai hiehoja selkäänsä. Laittelen kuvia laitumelta, kun kameran kanssa sinne ennätän. Tänään se ei ollut rankemmanpuoleisten sadekuurojen vuoksi mahdollista. Ponikin tuli seuraamme terassille rankan sadekuuron ajaksi. Siinä päivysti, kuin aina olis ollut. Sateen jälkeen hipsi nurmikkoa nyhtämään.

00%2000%2000poni2.jpg

On niin kovat odoteukset iltapäivälle kun meidän vieraat saapuvat. Ikävä on ollut kova. Pienin vieraista on konttausiässä, joten tämä päivä kuluu erityisen tarkoissa siivouspuuhissa.

Riemukasta viikkoa jokaiselle ja loppuviikosta pitäisi sateiden helpottaa korkeapaineen työntyessä Suomenkamaralle.