Facebookissa sivujani seuraavat tietÀvÀtkin jo mistÀ otsikossa on kyse. Ja minÀ olen pÀÀssyt ekoja kertoja testaaman uutta i.Bodia niinkuin merkeistÀ saatta arvata. LÀppÀreiltÀ kun tÀllaisia ihanuuksia ei pÀÀse lisÀilemÀÀn.

Lasten kummitĂ€ti tulla tupsahti pikkuisia moikkaamaan ja me pÀÀtettiin kĂ€yttÀÀ lastenhoitajan paikalla olo heti hyvĂ€ksi. PitkĂ€stĂ€ aikaa minĂ€kin pÀÀsin katsomaan lehmiĂ€ ja ihan hymyilytti, miten paksut talviturkit kaikki lehmĂ€mammat ja sonninroikale olivat kasvatteneet. Niin pulleina, pörheinĂ€, pirtsakoina ja hyvĂ€vointisin oloisina pomppivat meitĂ€ vastaan, ettĂ€ meinasi varpaat olla vaarassa. NĂ€ki kuinka nauttivat kuivasta pakkaskelistĂ€. â„ïžđŸŒš NiitĂ€ ei parin kympin pakkanen hidastanut lainkaan. Kuvittelin saavani napsittua huurteisia turpakuvia, mutta yksikÀÀn turpa ei ollut huurussa toisin kuin isĂ€nnĂ€llĂ€. Jouluksi lehmille ostettu omenalaatikko oli edelleen silloisesta sairastelusta johtuen syöttĂ€mĂ€ttĂ€ ja nyt oli aika viedĂ€ se tuhottavaksi.tammi88.jpgtammi891.jpg

Niin innokkaina lehmĂ€t olivat omenalaatikon perĂ€ssĂ€, ettĂ€ yksi puraisi epĂ€huomiossa sormeeni haavan. Auts! TĂ€ssĂ€ onkin tullut muutaman kerran pĂ€ivĂ€n aikana mietittyĂ€, onko rokotukset voimassa,vai olisiko nyt paikallaan kĂ€ydĂ€ tk:ssa ottamassa jĂ€ykkĂ€kouristus -💉 pakaraan. Sormi on kyllĂ€ kohtalaisen kipeĂ€, mutta saattaa johtua ihan pelkĂ€stĂ€ hampaan aiheuttamasta viiltohaavastakin. Toinen innokas ehti napata kameran suuhunsa ja linssi olikin siitĂ€ syystĂ€ loppuajan huurussa. Kauaa ei turvat tuhisseet kun loota oli syöty viimeistĂ€ omenalohkoa myöten.

tammi86.jpgtammi89.jpg

Oli kyllÀ mahtavan rapsakka keli. Tarkisteltiin kaikilta korvamerkit ja kahdelta lÀtkÀ korvasta olikin ottanut lÀhdöt. Ne onkin laitettava ripeÀsti tilaukseen.

tammi85.jpg

LehmillÀ oli muutenkin herkkupÀivÀ, sillÀ kannettiin jokaiselle ladosta oma pikkupaali syötÀvÀksi. Kyseiseen latoon on paalattu vasikoille heinÀÀ, mikÀ onkin erityisen pehmeÀÀ, hyvÀn tuoksuista ja menekistÀ pÀÀtellen maukastakin.

tammi83.jpgtammi81.jpg

Navetalla vielÀ tarkistettiin korvamerkit ja valikoitiin vÀlitykseen lÀhtevÀt vasikat. Olikin pitkÀstÀ aikaa ihana pÀÀstÀ sisÀtiloista karvapalleroita katsomaan. Raikas ilma teki niin hyvÀÀ koko olemukselle ja reissun jÀlkeen tunne oli kuin olisi uudelleen syntynyt.

tammi87.jpg

Kaksi nappulaa ovatkin meillÀ nyt ainoat lapsoset kotosalla. Kolmelle isommalle pakattiin eilen kimpsut kassiin ja he lÀhtivÀt serkkujen luokse loppuloman viettoon Nokialle. Nyt on oudon hiljaista kotosalla ja ikÀvÀkin on ehtinyt hiipiÀ. MeteliÀ kyllÀ syntyy, kun neidit rullaavat sittereiden leluja innosta hihkuen. Tai jumppaavat leikkimatolla. (Naamakirjassa nÀhtÀvillÀ eilinen jumppavideo)

tammi8.jpg

Nyt onkin loppiainen vietetty ja lasten joululomasta on jÀljellÀ kaksi pÀivÀÀ ennen normi arkeen paluuta.

Mukavaa viikonloppua!