timo5.jpg

Jouluruoat kun on saatu tuhottua, niin teki mieli ihan jotain muuta. Lapset toivoivat kebabbia, joten viime päivien keittiössä rehkimisen sijaan oikaisu kaupan pakastealtaan kautta on ihan kohdallaan. Tai itseasiassa alakerran pakastimella pyörähdys ajoi saman asian.

Kotona tehty riisi-kebab annos on yksi lasten lemppariruoista. Aikuisille tein samalla kevyemmät kebabsalaatit ja muuten nämä itsetehdyt vie mennen tullen hinnassa ja maussa ns. tilatut annokset.

timo5%2C1.jpg

2 pss kebablihaa

Salaattia, erilaisia sekoituksia

Punasipulia

Tomaatteja

Suolakurkkuja

Riisiä

Kebabkastiketta

Valkosipulikastiketta

timo5%2C2.jpg

Paista pannulla tai uunissa kebabliha pussin ohjeen mukaan. Keitä riisi kypsäksi suolalla ja öljytilkalla maustetussa vedessä.

Huuhtele ja pilko salaatti, lohkoa tomaatit ja leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja valuta kurkut.

Kokoa annos ja laita kastikkeita kyytipojaksi.  Niin helppoa ja hyvää!

Vihdoin ja viimein olen löytänyt pihvikarjan naudanlihasta tehdyn hyvin lupaavalta vaikuttavan ohjeen, jota muutaman muokkauksen turvin ajattelin kokeilla. Jos se onnituu ja on niin hyvää, kuin kuvittelin, laittelen ehdottomasti teillekin reseptiä tänne jakoon!