broi.jpg

Suhteellisen harvoin tulee tehtyä pastaa, sillä ne ei kuulu missään määriin isännän lempiruokiin. Joskus sitten ravintolassa otan itse pasta-annoksen ja aivan liian usein saa pettyä. Nyt värkkäsin kotona ihan mututuntumalla pastaa kaapin kätköistä kaivetuilla aineksilla ja isäntäkin tykästyi. Jopa niin paljon, että tätä söisi kuulemma uudemmankin kerran. Suuntaa antavaa ohjetta siis itselle ylös ja tässä samalla teillekkin kokeiltavaksi, jos tällainen sattuisi makuhermoja kutkuttamaan.

broi1.jpg

300-400g maustamatonta broileria

Öljyä paistamiseen

1/2 - 1 rasia herkkusieniä

Valkosipulia pari kynttä

2 Sipulia

1 prk Ananaspaloja omassa mehussaan, mehuineen päivineen

Curry-yrttiä (tai currya purkista)

1/2 Fetajuustoa

Pieni loraus kermaa

Cashewpähkinöitä pari kourallista

Suolaa

Mustapippuria

Tuoretta basilikaa

broi2.jpg

Putsaa ja siivuta herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Paista pannulla öljytilkassa hieman väriä pintaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä pannulta sivuun.

broi3.jpg

Paista broilerin rintafileet ja suikaloi ne paiston jälkeen tai käytä suoraan suikaleita. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli ja curry. Lisää pannulle muut aineet basilikaa lukuunottamatta ja sekoittele, kunnes fatakuutiot sulavat. Ananaksen voi kaataa liemineen. Tarkista maku.

Keitä samalla pasta (esim. Penne) suolatussa vedessä lähes kypsäksi.

broi4.jpgbroi6.jpg

Valuta pasta ja nostele annoksiin pohjalle. Muutama kauha kastiketta päälle ja lopuksi tuoretta basilikaa.

Tarjoile tuoreen patongin seurana. Tämä on ihanan suolaista ja maukasta ja pähkinät tuo sopivasti erilaista suutuntumaa ja makua sekaan. Tätä voisin vaikka vieraillekkin kokata.

broi5.jpg