Palaan nyt kuitenkin ennakkosuunnitelmista poiketen takaisin tänne tuttuun ja turvalliseen oivallukseen. Tosin jatkossa postauksia tulee huomattavasti hitaammalla temmolla ja toivottavasti muualtakin kuin aidanreunalta. Jossain vaiheessa myös osa aiemmista postauksista tulee poistumaan, mutta ruokaohjeet ja sisustusjutut tulee suurelta osin säilymään ja niitä on tiedossa myös lisää.

Aloin jo kirjoittaa toista elämäntaparemonttiin liittyvää blogia, mutta aloittaminen täysin tyhjästä olikin yllättävän vaikeaa. Muutaman postauksen sain näppäimistöltä syntymään, mutta sitten alkoi tökkiä. Paljon sain kasvotusten kommenttia kuinka kivaa tätä oli lukea ja voisiko tämä jatkua tavalla tai toisella, niin päädyin tähän hiljakseen kirjoitteluun tänne. Täällä tunnen jo entuudestaan paljon lukijoita ja olen antanut jonkunlaisen kuvan itsestäni ihmisenä ja onhan se huikeaa, kuinka paljon täälä on lukijoita riittänyt. Jatkossa blogin sisällön hieman muuttuessa osa varmasti jättäytyy kelkasta pois, mutta osa on ja pysyy.

Tammikuu%20201601%20533.jpg

Nyt vuoden vaihtuessa päätin keskittyä enemmän myös omaan hyvinvointiini ja lähteä metsästämään kapeampaa uumaa. Tiedän monen muunkin aloittavan saman projektin ja jos tästä olisi iloa tai apua myös muiden projektiin, olisi se tietysti entistä kivenpaa. Tuttava pariskunta on projektissa mukana ja siskonikin heti innostui kuullessaan aikeistani. Ja mikä ehkä parasta, isäntäkin innostui painonpudotusoperaatiosta siinä mielin, että suunniteli pudottavansa painoa muutaman kymmenen kiloa.

Tiedän, mitä laihduttaminen on ja miten saadaan hyvää tulosta. Mutta viimevuosina olen repsahtanut syömisien kanssa lukemattomat kerrat ja painon pudotus jo kerta toisenja jälkeen päättynyt repsahdukseen. Vuonna 2007 onnistuin samassa prjektissa paremmin kuin olisin ikinä edes osannut unelmoida. 9 kuukaudessa sain painoa pudotettua painon vartijoiden ohjeita kotona noudattamalla huikeat 64 kiloa. Enkä ikinä elämässäni ollut syönyt määrällisesti niin paljon, kuin tuona aikana. Pysyinkin tavoitepainossani jonkun aikaa, kunnes tulin raskaaksi, ja kiloja kertyi + 20. Seuraavana vuotena syntyi seuraava lapsi ja taas samat + 20kg. Vielä yksi raskaus perään ja peilistä näkyy irvikuva siitä hyvin voivasta naisesta, johka ehdin vuoden ajan olla.  Ja nyt olen päättänyt pyrkiä samaan, hyvään olotilaan.

Toki tiedostan, että olen 8 vuotta vanhempi ja pahasti kadonnut uuma ei samalla aikataululla enää tule esille, mutta hitaasti elämäntaparemontin voimalla lähdetään kohti sitä ja etsimään takaisin hyvää oloa. Varren pituutta on kertynyt 178 senttiä, eli naiseksi olen pitkä. Painoa on kertynyt luultavasti tuplasti siihen nähden, mitä lääkäri voisi suositella. Fyysisesti en ole täysin rapakunnossa raskaasta työstä johtuen, mutta raskastahan se on vetää valtavaa kuormaa jatkuvasti mukana. Ja viime aikoina se on ollut raskasta nimenomaan henkisesti. Olen odottanut tarvittavaa kipinää tähän ja nyt alettuani se kipinäkin syttyi lähes heti!

Tässä muutaman viime vuoden kuluessa kuurini on lopahtanut repsahdukseen ja nyt päätään pitää herkkuhanat sen verran tiukasti kiinni, että edes kotoa ei löydy ylimääräisiä herkkuja kaapin perukoilta. Monesti iltaisin on niin poikki, että kun lapset on saateltu nukkumatin matkaan, on kiva istahtaa koneelle viettämään sitä kaivattua omaa aikaa ja siinä ohimennen uppoaa herkkuja aivan liikaa. Mutta nyt tähän tulee muutos. Ja mikä parasta huomata, nyt alkuun päässeenä löydän sen saman innon tähän elämäntapamuutokseen, kuin monta vuotta sitten painonvartijoiden ohjetta noudattaessani. Sen innostuksen voimalla uskon tällä kertaa onnistuvani. Aina olen myös rakastanut ja tehnyt ruoaksi paljon salaatteja ja kasviksia, joten tämä ei tuota siltäkään osin valtavaa muutosta. Höttöhiilarit hyvästelin vuoden vaihteessa, eikä tehnyt pätkääkään tiukkaa, vaikka käytiin neidin kanssa kahdestaan uimassa ja sen jälkeen hän halusi hampurilaiselle ja jäätelölle. Itse valitsin salaatin ja vichyn hampurilaisaterian sijaan ja pieni annos salaatinkastikettakin jäi ottamatta. Itseasiassa olin selvittänyt ennen reissua varmuuden vuoksi hieman taustatietoa ja pieni annos kevyttä salaatinkastiketta sisälsi lähes yhtäpaljon kaloreita, kuin koko kanasalaatti. Hämmästyttäväähän se oli mielestäni.

Iltaisin olen tietokoneella viettämäni ajan käyttänyt kaloreiden laskentaan ja hieman seuraavan päivien ruokien suunnitteluun. Myös katsellessa toisten onnistuneita suorituksia mietin, että miksi en muka minäkin?

Tammikuu%20201601%20532.jpg

Kauppakorin sisältö on myös muuttanut lähes kokonaisuudessaan, sillä koko perheen ruokavalioon tulee samalla pieni ryhdistys ja vihanneksia ja hedelmiä on kannettu kotiin selkä vääränä. :)  Lasten rakastamat sokeroidut jogurtit jäävät jatkossa kauppaan, sillä vaihdettiin maustamattomaan jogurttiin ja mysliin/ marjoihin. Myös kaikki vaalea höttäleipä on vaihtunut myös lapsien osalta rukiisiin vaihtoehtoihin. Lapset on ihan innoissaan, eikä vastalauseita ole paljoa kuulunut. Toki voin heille välillä ostaa jotain muutakin, mutta fakta on, että kauppojen jogurteissa ja maustetuissa viileissä on aivan järkyttävät määrät sokeria. Karkkipäivänsäkin toki saavat pitää, mutta useanpana päivänä viikossa herkkujen napostelu loppui nyt. Joulun aikana meillä meinasi herkkujen syömiset lähteä lapasesta ja heti samalla ilmaantui lieviä refluksioireita eskarilaiselle. Se on kyllä niin inhottava sairaus, että jos ruokavaliomuutoksilla se pystytään hätyyttämään pois, on kaikki sen arvoista. Leffaillan herkkulautanen entisen sipsikasan jälkeen näyttää nykyään tältä:

Tammikuu%20201601%20537.jpg

Ja dippikastike mukaan luettuna koko annoksen kalorimäärä alitti alle 200 kaloria, Aika huikeeta vai mitä? Myös lapset vetelee pilkottuja kasviksia kupit hetkessä tyhjiksi. Olen myös ollut aikamoinen Cociksen suurkuluttaja ja cocikset ovat saaneet jäädä myös kauppaan. Etukäteen kuvittelin sen olevan kaikista vaikeinta, mutta näköjään ei.

Oli sitten itse kenelläkin painonsa kanssa taistelevalle ajankohtaista isompi tai pienempi paidonpudotus tai muuten vain pieni elämäntaparemontti on ajankohtaista,  niin HAASTAN SINUT MUKAAN!  Peukkuja täälä pidetään pystyssä jokaiselle ja ollaan hengessä mukana. OMAT KOKEMUKSET, ONNISTUMISET JA PUDOTETUT KILOT ovat ehdottomasti tervetullutta asiaa kommenttikenttään ja toki kommentteja otetaan vastaan toki ilomielin kaikilta lukijoilta!

OTATKO HAASTEEN VASTAAN?

Vielä  toivottelen taille kaikille parempaa uutta vuotta hyvin voinnin merkeissä!

-Soikku-