koira2.jpg

Tunnelmat täälä aidanreunalla on vaihtunut eilisestä ilosta suureen suruun. Toisen koiravanhuksen elo meidän kanssa tuli päätökseen viime yönä ja siitä onkin seurannut tämänpäiväiset haikeat tunnelmat. Yhdessä saatiin elää sieltä asti, kun tämä tila isännän kanssa hankittiin, joten tyytyväinen saa siltä osin olla. Ensi viikolla koirien mittariin olisi tullut jo kunnioitettava neljäntoistavuoden ikä. Meitä ihmisiä vielä tiiviimmin sen kanssa eli samasta pentueesta aikanaan otettu Rocky, joka nyt jäi selvästi kaipaamaan toista puoliskoaan.

koirat.jpgkoirat1.jpg

Oltiin hieman aikaisemmin puhuttu, että koiraveljeksille kun aika koittaa, saavat sitten lähteä yhtä matkaa, ettei kumpikaan jää toista liiaksi kaipaamaan. No helpommin sanottu kuin tehty. Tulevat viikot ja kuukaudet näyttää jääkö toiselle koirapuoliskolle vielä elämänhalua... Ikänsä ovat siis saman ulkoaitauksen ja leikkimökin jakaneet, eli paljon viettäneet aikaa kahdestaan. Aina iltaisin tulivat muutamaksi tunniksi sisälle meidän kanssa iltaa viettämään. Sohvaperunat. Ja retkikumppanit. Rakkaat.

Niin paljon rakkaita muistoja. Ja tosiasiassahan on ollut koko ajan tiedossa, että eivät nekään ikuisia ole. Jo toissavuoden syksyllä mietin, näkevätkö enään seuraavaa joulua.

koira4.jpgkoira6.jpg

On ollut vaikeaa selittää lapsille, miksi syksyllä kuoli Dino-kissa ja nyt oli Rambon vuoro lähteä meitä pilvien päältä kurkkimaan. Kysymykseen koska sitten Rocky kuolee, meistä kukaan ei (onneksi) tiedä vastausta. Nyt meidän eläkeläislaumasta kun on vajaan puolen vuoden sisällä harventunut kaksi kolmesta. Dinohan jouduttiin lopettamaan 16- vuoden vanhana sen halvaannuttua viime vuoden lokakuussa.

koira%20ja%20kisu.jpg

Mutta kiitollisia saadaan olla näistä vuosista, rakkaat muistot jäi tästä upeasta karvakaverista, molemmista yllä olevista. Ja Rambolle mahtavaa taivasmatkaa toivotaan varmasti hieman isommallakin kokoonpanolla.

koiruus.jpg

Tuska varsinkin minulla on nyt kova ja olisin niin mielelläni vielä painanut pääni sen valtavan paksuun ja vahvaan turkkiin ja katsonut sen lempeitä suuria silmiä. Tähän alla olevaan kuvaan on hyvä lopettaa tämä postaus. Nyt ei vanhuuden vaivat enään kolota.

koira3.jpg