Kerroin teille eilen tekeväni Vappuaatoksi jälkiruokaa, jonka valmistukseen tarvitaan vesi-ilmapalloja. Tässä lopputulos.

0%2C0vap.jpg

Suklaakupit. Mitä näiden valmistukseen tarvitaan?

Hermoja, vesi-ilmapalloja ja suklaata. Siinä kolme oleellisinta. Leivinpaperia ja hieman taas lisää niitä hermoja.

0.01vappu.jpg

Puhalla vesi-ilmapallot sopivan kokoisiksi ja solmi kiinni.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

Laita pellin tai tarjottimen päälle leivinpaperi valmiiksi.

Tee pikkulusikalla pieni suklainen (noin 4cm) ympyrä leivinpaperille. Tämän jälkeen kasta ilmapallo sulaan suklaaseen 3-5 sentin matkalta. Aseta sen jälkeen pallo pystyyn suklaisen ympyrän päälle. Ja jatka seuraavan.

Muista pitää peukut pystyssä ja toivo korkealla, ettei kovin moni pallo räjähdä kesken toimenpiteen. :D Tästä itsellä kokemusta. Suklaata sain siivota hieman sieltä, täältä ja tuoltakin. Saattoi johtua, että kastoin pallon hieman liian lämpöiseen suklaaseen tai toisekseen suklaaseen jäi hieman sattumia, jotka saattoivat terävine reunoineen olla osasyynä räjähtelyyn. Suklaakulhon valmistusvideon tädillä yksikään pallo ei kylläkään räjähtänyt, joten saattoi olla kysymys harjoituksen puutteesta. (Osoite videoon postauksen lopussa)

Anna suklaan jäähtyä ja kiinteytyä, jonka jälkeen puhkaise pallo tai toista suklaa käsittely kastamallo sama pallo uudelleen vahvemman kuoren aikaansaamiseksi.

0%2C0vap1.jpg

Täyty suklaiset kulhot haluamisillasi täytteillä. Meillä näissä oli mustikkajäätelöä, kermavaahtoa, keksiä ja kinuskikastiketta. Maku oli kohdillaan, oikeastaan tämä oli tosi kiva jälkkäri.

Vaikka ei mennytkään tällä kertaa tekemiseni ihan putkeen ja suklaa jäi jostain syystä hieman kokkaremaiseksi, en lannistu. Varmasti teen pian uudelleen ja toivottavasti lopputulokset ovat hieman kauniinpia.

https://www.youtube.com/watch?v=k71g_GojFQ0 Kopioimalla edellisen osoitteen voi katsoa hieman taidokkaanpaa suklaakuppien valmistusta. :)