Ihan näin heti alkuun täytyy sanoa , että meillä oli paras loma piiiiiitkään aikaan. Yleensä muutaman päivän jälkeen tulee jo mietteitä kotiinpäin lähdöstä, mutta nyt olisi mennyt vielä helposti toinenkin viikko heti perään. Ja mikä tässä mielestäni on ihmeellistä, ei lomaseurueesta yksikään sairastunut noroon tai mihinkään muuhunkaan koko loman aikana kylpylässä useanpana päivänä lutrailusta huolimatta.

Tiistaina otettiin suunnaksi Vantaa ja Flamingon kylpylä. Meidän lomaseurueeseen kuului 11 lasta ja 7 aikuista. Eli aikamoinen joukko oli liikkellä. 👱‍♀️👱🏼‍♀️👧🏾👧🏼👲🏼👲🏼👲🏼👦🏽👦🏼👶👶 + 👩🏻👨🏻👩🏻👨🏻👩🏻👨🏻👩🏻

Minit pääsi ekaa kertaa hotelliin ja hienosti sujui jälleen reissaaminen niidenkin kanssa. Mitenkähän olen iskostanut päähäni ajatuksen, että reissaaminen viiden lapsen kanssa olisi ylivoimaisen hankalaa ja kaikkea muuta kuin rentouttavaa? Kivasti on mennyt niin automatkat kuin hotelliyötkin ilman ongelmia. Ja kyllä sitä vaan sai rentouduttuakin kaipaamallansa tavalla. Meillä se rentoutuminen ei välttämättä ole loikoilua, vaan jo pelkkä maiseman muutos pois kotiympäristöstä, lasten ilo ja ihmisten näkeminen on kaivattua vaihtelua. Itse rentoudun vaikka shoppailemalla ja melkoinen ostosparatiisihan Jumbo onkin.

maalis1%2C9.jpg

Se mikä reissaamista toki helpotti oli ylimääräiset sylit kylläkin. Oma kummitätini oli myös matkassa mukana ja hoiteli vauvoja sen aikaa kun oltiin muut kylpylässä lillumassa.

maalis2%2C0.jpg

Molemmat siskoni olivat siis reissussa mukana perheinensä.

maalis1%2C7.jpg

Ja vauvojen kummitädit (siskojeni vanhimmat lapset) olivat mukana niin aamu kuin -iltatoimissa aina yhtä innokkaina.

maalis2%2C1.jpg

Hulda maisteli ensimmäistä kertaa vesimelonia niin että lotina kävi. Selvästi se oli suurta herkkua ja hotellin aamupalapöydässä sitä oli pienen ihmisen onneksi joka päivä tarjolla. 🍉

maalis1%2C01.jpg

maalis1%2C1.jpg

Maalaisjuntit kaupungilla. 😜🤗

maalis0%2C9.jpg

Eri ravintoloita tuli koluttua läpi sen verran ahkeraan, että kotipöperöitä ehti tulla jo viimeisinä päivinä ikävä. Lapset innostuivat Raxista niin paljon, että kolmena päivänä ruokailivat sielä. Toista kertaa samana päivänä ei kuitenkaan sinne päästetty, vaan haluttiin heillekkin hieman erilaisia ravintolakokemuksia.🍲🥘🍛🥙🌯

maalis1%2C0.jpg

Loma oli yhdistetty kylpylä ja shoppailuloma. Jumbossa liikkeitä löytyi laidasta laitaan ja aika kivasti jälleen alemyyntejä oli meneillään. Lapsille löytyi mukavasti vaatekaappeihin täytettä, jonka seurauksena eilinen päivä kuluikin kaikki pienet vaatteet lasten vaatekaapeista pois siivotessa, jotta uudet mahtuivat sekaan. Nyt näyttää vaatetilanne jälleen hyvältä ainakin vähän aikaa.

maalis1%2C6.jpg

Kantoliinasta oli neitien hyvä katsella ympäristön tapahtumia. Tavattiin me eräs tuttukin ohimennen vuosien takaa.😍

maalis1%2C4.jpgmaalis0%2C5.jpg

Lapset ei niin otoksilla kiertelystä lelukauppoja lukuunottamatta piittaa, mutta kylpylässä räpiköimisestä sitäkin enemmän. Olis pitänyt olla vähintään viisi silmää, että olisi nähnyt kaikkien laskut. Monta kymmentä kertaa kiipesivät ja laskivat samoja mäkiä joka uintikerralla, eikä kyllästymistä tai väsymistä ollut havaittavissa. Riemua, iloa ja leveitä hymyjä sitäkin enemmän.

maalis0%2C4.jpgmaalis0%2C2.jpgmaalis0%2C3.jpg

Toiset hurjapäät innostuivat rengasliukumäestä. Itse jätin tämän riemun väliin.

maalis2%2C2.jpg

Kiljumisesta päätellen vauhtia riitti.

maalis0%2C1.jpgmaalis0%2C7.jpg

Illalla pusut ja halit pikkuisille. Ehdittiin hieman pelailla myös korttia iltaisin.

maalis0%2C8.jpgmaalis0%2C6.jpg

8- vuotta täyttäneelle oli tärkeää, että sai tarjota kavereille jätskiannokset omilla rahoillaan.

maalis1%2C8.jpg

Kun kylpylästä "kotiuduttiin" Nokian suuntaan, oli vuorossa meidän 8-veen ja kummilapsemme 5-vee synttärit. Lahjaksi hän sai niin säbämailan, lumilaudan, Labyrintti -lautapelin ja Minecraft legoja. Kaikki mieluisia, kiitos teille vielä näistä. Ryhmä Hau -lelut olivat taas nuoremman juhlijan toivelahjoja.

maalis1%2C2.jpg

Lasten toiveita kuunnellen tehtiin synttäriruoaksi kebabbiannoksia ja jälkkäriksi jäätelöä. Sama porukka oli jälleen kasassa muutamalla lisävahvistuksella. Lelut, pelit ja säbämaila pääsivätkin heti testiin.

maalis1%2C3.jpg

Ennen kotiinlähtöä vielä kaverikuva koko lapsikatraasta. 5 näistä omia, kolme kummilapsia ja loput kolme muuten vaan niin mahdottoman rakkaita.

maalis2%2C3.jpg

Sunnuntaina lähdettiin ajelemaan kotiin päin. Aikasen väsynyttä sakkia oli auton täydeltä ja itsekin kuorsasin yli puolet kotimatkasta. Ihmekkös, että matka tuntui niin lyhyeltä. Pojat lähtivät tietysti jo maanantaina kouluun, mutta meillä oli vielä lomapäivä, joka kuluikin rattoisasti autoa ja peräkärryä tyhjentäessä. Toinen lomapätkä vielä suunnitteilla ennen ensi kuussa alkavaa poikimarumbaa. Sen jälkeen alkaakin vuoden kiireisin aika ja silloin kotoota ei lähdetä ruokakauppaa pidemmälle useampaan kuukauteen. Oi joi, nyt muhkean lumipeitteen alla talvea viettävä terassi sai vaikka mitä kivaa sisustusjuttua osakseen, että siinä mielessä tässä jo vähän kevättä odotellaankin. Aurinko ainakin paistaa jo hyvinkin lämpöisesti päivisin, vaikka yöllä pakkanen on kirinyt -19 asteeseen.

Mutta kyllä oli toisaalta ihanaakin palata kotiin tänne keskiseen suomeen aivan mahtavan talvisiin maisemiin. Lunta on niin paljon, että puutkin olivat valkoisina. Valtava ero pari sataa kilometria etelämpänä olevaan Tampereen seutuun. Ja pääseehän tuo poikanen testaamaan pulkkamäkeen lahjaksi saamaansa lumilautaa.

Tänään arki alkoi taas normaalin tapaan ja isäntä sai vetää saappaat jalkaan ja mennä navettahommiin. Autokin alkoi reistaamaan, mikä tietysti hyvä että juuri nyt kun ollaan kotona. Huomenna se onneksi saadaan jo huoltoon ja ystäviltä korjauksen ajaksi auto lainaan. Niinpä ne asiat vaan hoituu yksi kerrallaan. Kahdella pienimmällä oli myös 5 kk neuvola ja piikkejä tuli niin, että ropina kävi. Molemmille 3 rokotetta, eli illalla saattaa olla kärttyisiä vauvoja. Banadolit valmiiksi hankittuna, jos meinaa pienet suut kääntyä enemmänkin alavireisiksi. Huomenna taas suunta kohti neuvolaa, sillä vuorossa on neidin 4-vee neuvola. Joten eiköhän tämä arki lähde tästä taas normaaliin tapaansa rullaamaan...

 Mukavaa viikon jatkoa jokaiselle.