Joulupäivä lähtikin vauhdikkaasti käyntiin meille ihan uudella puuhalla, nimittäin taikahiekalla muovailulla. Tähän hommaan ryhdyttiin koko perheen voimin ja isännällä riitti miettimistä mitä se kahden prosentin taika-aine muuten 98%:sen hiekan seassa mahtaa olla. Ei selvinnyt ei... Neidin joululahjoja tämäkin.

aatto107.jpgaatto108%2C1.jpg

5 kiloa tätä ihanuutta linnamuotteineen oli ja siitä määrästä kertyi ihan kunnon keko keittiönpöydällä. Lahjan antaja oli vielä lisäksi hoksannut ostaa tälle tukevan säilytyslaatikon jatkoa ajatellen, mikä heti helpottikin hiekan jatkosäilytystä ja käyttöä. Oletteko keokeilleet tällaista? Aivan ihanan tuntuista ja tuota olisi voinut käsissä läträtä pidemmänkin aikaa. Koko lapsikolmikko oli tästä sen verran innoissaan, että takuulla tulee muovailtua tällä tasaisin väliajoin.

aatto106.jpg

Sunnuntaina hieman päivemmällä meillä olikin aihetta ihan toisen sorttiseen juhlaan, sillä täälä juhlittiin 4- vuotiasta rinsrenssaa. Mummilta saadun Frozen -repun kätköistä paljastui saman aiheista, heti päälle päässyttä paitaa, pinniä, pantaa, kruunua, taikasauvaa ja vaikka mitä härpäkettä.

rinkeli.jpg

Synttärikakuksi perinteen mukaan tuli mustaherukkajuustokakku pienellä uudistuksella.

aatto103.jpg

aatto104.jpg

aatto109%2C1.jpg

Kuppi kuumaa glögiä kyytipojaksi...

aatto109.jpg

Tällä kertaa suklaisen kakkupohjan päälle tuli entuudestaan tuttu mustaherukkainen kerros, sen päälle valkosuklaakerros ja reunoille piparikaupunki. Ai nam!

aatto102.jpg

Ja koska voi kuvitella kuinka paljon lasta (ainakin hieman myöhemmin, miksei jo nytkin) harmittaisi synttärilahjojen puuttuminen, oli mummit ja kummit huomioineet meidän lisäksi myös 25.12 syntymäpäiväänsä viettävää sankaria. Tällä kertaa pojat saivat katsella vierestä pakettien aukomista. Tuli käsilaukkua, vaatteita, ihania koruja, kynsilakkapakkaus kimalteineen, värityskirja, värikynät, pampuloita, tumput, vaatteita ja jo aiemmin pelikasassakin vilahtaneet Punahilkka ja Kaniralli -pelit. Eli taas paljon lisää kaikkea ihanaa.

syntt%C3%A4rilahjat.jpg

Myös synttärisankarin toinen kummitäti saapui joulupäivänä synttäreiden viettoon.

aatto100.jpg

Kuka voisikaan olla parempi kynsilakan laittaja kuin Marjaana?

aatto105.jpg

Tapaninpäivän aamuna viimeisetkin vieraat lähtivät kotimatkalle. Isännyys oli kokonaan poissa pelistä flunsssan vuoksi ja voin kertoa että oli itselläkin keuhkoputket kippurassa kun esikoisen kanssa käytiin navetalla eläimet ruokkimassa. Onneksi saatiin sinne apua iltanavetalle ja eläimet eivät ehtineet kärsiä meidän sairasteluista. Päänsärkyä tässä ollut useamman päivän ajan flunssasta johtuen ja eilen kun lapsia yksinäni hoitelin, niin piti jo keksiä vauvoille ylimääräistä viihdykettä. Lahjanarua kehdon ylle ja siihen härpäkkeitä riippumaan ja viihtyminen oli taattua.

aatapaninp%C3%A4iv%C3%A41.jpg

Välillä torkkua ja välillä touhuskelua. Joulutontun tuomat punaiset töppöset ahkerassa käytössä.

rankka%20joulu2.jpg

Eilen aika suloinen rivi minua odotteli peiton alla päikkäreille. Tai kun sieltä lähdin imetyspuuhista  jatkuvaa janoa sammuttamaan, sinne jäi kaksi nappisilmää ja hetken päästä palattuani väki oli lisääntynyt kolmella.

Tänään meillä alkoikin loma, mutta eihän tässä reissusta tarvitse haaveillakkaan kun kipeinä ollaan. Toisaalta on ihan kiva ainakin muutamaksi päiväksi rauhoittua kotiin perheen kesken ja testata lahjoiksi saatuja pelejä ja leluja. Valtava pino legolaatikoita odottelee myös innokkaita rakentajia, joten ei meiltä tekeminen lopu, vaikka koko viikkokin vierähtäisi kotosalla. Isommat lapset tietysti jossain vaiheessa haluaisivat Nokialle serkkujen luokse, mutta aika näyttää onko sinne lähteminen mahdollista. Ainakin nyt neiti 4 veen silmät näyttävät kipeiltä vaikka kuumemittariin ei kuumeeseen viittavia lukemia piirtynytkään. Kyllähän nämä virukset taitaa lähes kaikki mennä läpi. Toisella mineistä ääni käheänä, mutta syö kuten ennenkin, eikä ole normaalia itkuisempi niin luulen ettei kurkku kuitenkaan ole kipeä. Toisella taas nenä on välillä tukossa ja noista minipienistä sieraimista onkin mielenkiintoista (siis täysin mahdoton) kaivella palleroita pois... No yök, nyt meni ihan räkäjutuiksi, joten on parempi lopetella ja säästää teidät lapsiperheen eriteihanuuksilta.

000aatapaninp%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Näissä merkeissä  toivottelen hyvää vuoden viimeistä viikkoa!