pallovalot.jpg

Tällä kertaa olkkariin sisustettiin mustaa ja valkoista. Ja toki ripaus harmaatakin. Hillittyjä värejä, sillä yleensä meidän olohuone saa kylpeä väriloistossa. Jouluiset punaiset verhot, lasitesineet, valopallot ja tyynyliinat keräiltiin koriin ja oli aika kehitellä jotain muuta tilalle.

Mutta mitä? Viime vuoden aikana ompelin uudistuneeseen olohuoneeseen jo neljät eriväriset tekstiilit, mutta vaihtoehtona oli kevään keltainen -ei sen aika ole vielä, kun pihalla paukkuu lähes kolmenkympin pakkaset. Myöskään kesä tai syksyverhojen aika ei ollut nyt. Seuraavaksi siis kangaslaatikoille penkomaan.

Tammikuu%202016010%20002.jpg

Sävy voisi kerrankin olla hillitty musta-valko-harmaa. Siihen tarkoitukseen löytyi kangaslaatikosta kolmet sopivat verhoiksi riittävät kankaat, Pentikkiä ja Marimekon ihanuuksia. Jotain mustaa piti ihan selkeästi kankaassa olla, eli vaihtoehdoiksi jäi Marimekon mustavalkoinen Räsymatto ja saman valmistajan Kaino. Ysmy-löytöjä kumpainenkin.

Koska keittiössä oli sama verhotilanne, (kesä ja jouluverhot) itseasiassa paljon heikompikin, kuin olkkarissa, päätin ommella sinne Räsymatot ja olohuoneeseen tulisi Kainot. Räsymattoja paljon näkyy sisustuslehdissä, mutta Kainoon en ole ikinä törmännyt missään. Onko se teille muille tuttu kangas? Räsymattojen pääsyä keittiöön puolsi myös Räsymatto/ Siirtolapuutarha astiakokoelmani.

verhokangas%20vaihtoehtoja.jpg

Tyynykankaissa riittikin jo enemmän valinnanvaraa. Jos sävyt täsmää, eri kuvioita saa olla mielestäni reilustikkin. Myöskin liinavaatekaappi pursuilee musta-valkoisia tyynynpäällisiä jo ennestään, mutta olihan uusistakin kankaista kiva jotain ommella, kun ompelukone tönötti jo täydessä valmiudessa keittiön pöydällä.

mustavalkoinen%20kangas%20Marimekko.jpg

Ihana kangaslöytöni, Teija Brihnin suunnittelema Lane pääsi vihdoin kangaslaatikon pohjalta esille. Kangas on tilattu jo muutama vuosi sitten Skandinavian Desing Centeristä, mutta nyt oli sen aika päästä työpöydälle saksittavaksi ja olohuoneen sohvaa koristamaan.

mustavaokoinen%20kangas.jpgMarimekko%20kangas%20Kaino.jpgMarimekko%20Aino.jpg

Pikkuneiti on innokas ompeluapulainen ja kärräsi tyynyjä valmistumistahtiin olohuoneeseen. Jostain sekaan löytyi Ikeankin valmistyyny. Ompeluintoa olisi riittänyt enemmänkin, mutta vetoketjut loppuivat ikävästi kesken.

tyynyt.jpgtyynyt1.jpgtyyny3.jpg

Hillityistä väreistä huolimatta olkkarissa on nyt kaipaamaani eloisuutta.

tyynyt2.jpgindexdino.jpg

Kissakin sopii sisustukseen kuin nenä päähän. Harmaat ja kirkkaat Kastehelmet on niin suuressa suosiossa, että muut lasituikut suurelta osilta myin kirpparilla muutamaa kivituikkua ja trissiä lukuunottamatta.

kastehelmi.jpg

Iltaisin lasten mentyä nukkumaan, sytytellään kynttilät ja takkaan vielä viimeiset tulet. Koiravanhukset ja kissa parkkeeraavat heti sohville loikoilemaan. Aarikan kynttilänjalat ovat yksi parhaista sisustushankinnoista aikoihin. Mustakin Keisarinna olisi tervetullut lisä kokoelmaani.

harmaata.jpgrocky%20ja%20rambo.jpg

String -hylly sai samojen sävyjen skooleja koristukseksi ja Happy Lights -pallovaloihin vaihdeltiin lapsien kanssa oikeansävyiset pallukat.

mariskooli.jpgp%C3%B6ntt%C3%B6uuni.jpg

Kun pönttöuunin valkea on palanut loppuun, lasinpäälle usein heitetään lampaankarva. Arvata saattaa, että siinä on kisun lempipaikka torkkujen ottoon.

Mustavalkoinen%20olohuone.jpgmustavalkoinen%20p%C3%B6ntt%C3%B6uuni.jp

Hieman sai verhojen paikkoja pyöritellä ennenkuin löytyi mieluinen järjestys. Kuviollisia verhoja riittää yksikin kipale, jos samasta tilasta löytyy muutakin kuviollista. Jos jotain saisin olohuoneeseen toivoa, se olisi 10 neliötä lisää tilaa. Tällä tavara määrällä meinaa olla hieman liian ahdasta, vaikka kovasti on tavaraa karsittu poiskin. Lyhdylle kun vielä löytyisi joku sopiva paikka muualla...

mustavalkoinen%20olohuone2.jpg

Jättikokoinen lyhty ja nurinpäin käännetty perunalaatikko tuo hieman pehmeyttä sisustukseen. Yksi sisustukseni juju on siinä, että sekoittelen erilaisia tyylisuuntia ronskisti sekaisin.

mustavalkoinen%20olohuone3.jpgmustavalkoinen%20olohuone%201.jpg

Kovasti olisi ollut monena päivänä intoa ottaa piirustuslehtiö ja tussi käteen, mutta aikaa piirrustelulle ei ole löytynyt ainakaan toistaiseksi. Tauluseinälle voisi välillä päivittää hieman uuttakin materiaalia. Marimekon Focus löysi paikkansa ainakin väliaikaisesti pöllöjen välistä. Mietin myös vaihtoehtoa, miltä näyttäisi jos lähes kaikki taulut ottaisi pois ja laittaisi tilalle pallovalot tai kastehelmituikkuja vain muutaman kuvan kaveriksi. Uusia pöllöjä pitäisi myös piirtää lisää.

mustavalkoinen%20taulusein%C3%A4.jpg

Tykkäättekö te? Kommentteja otetaan mielellään vastaan.

Nyt kun pakkaset hieman lauhtui, pääsee pihalle reippailemaan ihan sanan varsinaisessa merkityksessäkin.

Ihanaa viikonloppua teille kaikille!