Taas jatkuu blogikirjoittelu hyvin vauvapainotteisesti, sillä jostain kumman syystä se on nyt tässä jatkuvasti ajatuksissa numero 1. Jos ja kun tässä vielä kasassa pysytään, niin seuraava postaus liittyykin ihan johonkin muuhun.

Hämmästyin hoitonurkkauksen valmistuessa, kuinka paljon vauvoille olikaan tullut hamstrattua vaatetta. Kuvittelin kaikkea olevan tuleviin tarpeisiin nähden aivan liian vähän. Hoitopöydän lipaston isoista laatikoista huolimatta tavaraa on enemmän kuin säilytyslaatikoihin saa ahdettua. Nyt pikkuruisia sukkia, kietaisubodyja, nuttuja ja puolipotkareita tursuaa ja pursuaa joka lootasta. Taisin (vahän) seota laskuissa hankintoja tehdessä.

Jo reilu kuukausi sitten tein vielä yhden vauvanvaatetilauksen nettikaupasta. Kun vaatepaljous tilauksen tekemisen jälkeen selvisi, päätin vakaasti palauttaa Silver Junglen alemyynneistä tehdyn vauvanvaatetilausen kokonaisuudessaan edes sisältöä vilkaisematta, kun en edes muistanut mitä sieltä olin tilannut. Kun kuitenkin toiseen pussukkaan erehdyin kurkistamaan, tiesin välittömästi, että yhden yhtä vaatetta niistäkään en tulisi palauttamaan. Oli meinaan kerrankin sellaisia vaatteita jotka upposivat tyyliltään tähän mammaan kuin naula seinään.

silverjungle3.jpg

Mustaa, valkoista ja ripaus keltaistakin. Yksiväristä, pilkkua, raitaa, tähtiä ja muutama sydänkin. Pikkuruisia legginsejä, gollegepöksyjä, pipoja, tunikoita, paitoja ja töppöset. Ei sovi unohtaa tulevan kruunupantoja, jotka aivan välttämättä tuleva isosisko halusi pikkuisille hankittavan. Ne kylläkään ei ole Silverjunglen tuotantoa.

silverjungle1.jpg

Pikkuruiset bolerot.

silverjungle%20bolerot.jpg

Samalla isomppi lapsikolmikko sai uudet mustavalko- raidalliset pipot viileisiin syyspäiviin korvia lämmittämään.

silverjungle%20pipot.jpg

Lopuksi vielä pirteän keltaiset tunikaihanuudet mustilla sydämillä varustettuna. Enään puuttuu ne vauvat. :)

silverjungle%20mekot.jpg

Ystäväni kanssa hipelöitiin näitä tässä yhtenä päivänä ja tultiin vakaasti siihen tulokseen, ettei yhtään vaatetta lähtisi palautuksena takaisin päin. Tosin palautusaikakin taisi olla jo mennyt umpeen, kun pussukat ehti nököttää ensin keittiön nurkassa ja vielä makkarinkin nurkassa muutamia viikkoja.

Nyt täytyy kyllä laittaa ostohanat kiinni ja odottaa että lopullisesti nähdään, minkälaisia tyyppejä sielä masussa on kasvanutkaan. Ainakin toinen on jo hyvällä varmuudella todettu tytöksi. Toisestakin saatu varovainen tyttölupaus, mutta mutta...  Aika näyttää!

Ja vielä toisekseen valmistui leikkimaton tulevaa virkaa hoitava mustavalkoinen ihanuus.

marimekko%20leikkimatto1.jpg

Tätä olin suunnitellut jo pidempään, nimittäin lattialle asetettavaa torkkupeittoa/leikkialustaa vauvoille. Kaikki valmiit leikkialustat olivat pienehköjä kaksosten tarpeisiin ja nyt tila ei tule loppumaan kesken. Mustavalkoisia kankaita tottakai ja suurelta osin Marimekon Räsymattoa ja Vatruskaa. Muutamaa muuta kangasta eksyi sekaan ja silppoutui sinne yksi käyttämätön tyyliin sopiva esiliinakin ja pari palaa Puutarhurin parhaat -kangasta, jossa pieni ripaus vihreää ja turkoosia. Mitään kankaita pohjan mustaa puuvillaa ja vanulevyä lukuunottamatta ei tarvinnut hankkia, vaan kaikki oli ompeluksista yli jääneitä kangastilkkuja.

marimekko%20leikkimatto2.jpg

Tämä olisi ollut omille ompelutaidoille liiankin iso pähkinä purtavaksi, mutta naapurin emäntä liihotti paikalle pelastavana enkelinä. Hieman suunniteltiin peitteen kokoa ja ulkonäköä yhdessä ja loppu toteutus jäi naapurin käsiin. 

Lopputulos on aivan täydellinen! Pehmustetut, mustat reunat rajaavat maton kulmia ja se vaan on kaikkinensa niin ihana, kauniinpaa peittoa en olisi voinut toivoa. Läheskään samanlaiseen jälkeen ei omilla hermoilla jo ompelutaidoilla olisi ollut minkään laista mahdollisuutta. Hieman kun vauvat kasvaa, tulee pötköttelyalusta alusta olemaan tuttu näky lattialla. Iso kiitos vielä taidokkaasta työstä sinne naapuriin. :)

Ja sopiihan se meidän sisustukseenkin ihan täydellisesti. Enään puuttuu baby nest, eli unipesä. Se on ompelijalla ommeltavana ja sen valmistumista ja kotiutumista odotellaankin jo kovasti. Kukaan ei varmaan arvaa, minkä värisenä sekin tulee kotiutumaan...

marimekko%20leikkimatto.jpg

Kaksosraskauksista on aika vähän tietoa tai kuvia netissä, kolmosista vielä vähemmän. Löysin kuitenkin hyvän piirustuksen kaksosvauvojen masuelämisestä googlen kuvahausta. Ja voin kertoa että tässä alkaa olla sisuskaluja myöten täynnä vauvaa. :) Tosin meillä ollaan mahassa suurella todennäköisyydellä parasta aikaa poikittain ja toinen painaa keuhkoani aktiivisesti kasaan. Johan tässä kohta voisi pikkuhiljaa lähteä tosi toimiin. Jos asento on sama, kuin viime perjantaina edessä on sektio. Aivan sama millä tyylillä mennään, kunhan kaikki selvittäisiin tulevasta rutistuksesta elävien kirjoissa. Enään en edes penää alatiesynnytystä, vaan luotan ammattilaisten käsiin katsoa paras ja turvallisin vaihtoehto meille kaikille.

Heittäkääs veikkauksia milloin tulen jakaantumaan, niin katsotaan kenellä menee oikeaan tai meneekö kenelläkään :)

Itseäni on vielä näillä viikoilla jopa alkanut mietittämään onko niitä tulokkaita nyt sen kaksi vai kolme. Lukumäärästäkin voi toki arvauksensa ilmoille heittää. Kohtahan se nähdään. Kahta kuitenkin itse odotetaan, mutta jos kolme sattuisi olemaan, olisi jokainen yhtä tervetullut tottakai. Jäi vaan viime käynniltä ne kolmet eri sydänäänet mietityttämään hieman liikaa...

kaksoset%20kohdussa.jpg

Aurinkoa keskiviikkoosi. :)