Mammutti.jpg

Meidän viiden päivän loma typistyi molemmista päivistä ensin tiistain lihan suoramyynnillä ja perjantaina pikkuneiti tuli huonovointiseksi ja hypättiin pikavauhtia autoon ja ajeltiin kotiin vielä samana iltana. Joten kerettiin olemaan perillä vain yksi kokonainen päivä. Paljon jäi hommia tekemättä eikä hoploppiin tai autokauppojen tarjontaa keretty edes vilkaista.

vapriikki0.jpg

Vapriikissa oli meneillään Jääkauden jättiläiset -näyttely ja sinne sitä oli ainakin päästävä. Varmasti ikimuistoinen näyttely lapsille, vaikka ei mikään suuren suuri näyttely ollutkaan. Mammutit oli kylläkin suuren suuria.

mammuttin%C3%A4yttely4.jpg

Esittelyssä oli myös jääkauden muita jättiläisiä kuten alkuhärkä, luolaleijona, sapelihammaskissa ja hyeena. <härät, leijonat ja hyeenat  2-3 kertaa nykyisiä vastaavia isompia.

mammuttin%C3%A4yttely.jpg

Sapelihammaskissan pääkallo.

mammuttin%C3%A4yttely2.jpg

Eikä se karhukaan mikään pieni ole ennen ollut... Siinä on saanut olla rohkea, kun tuollaisia on ennen vanhaan lähdetty keihäillä metsästämään.

mammuttin%C3%A4yttely1.jpg

Asumuksetkin kun ennen oli luolia tai nahkasta verhoiltuja majoja.

mammuttin%C3%A4yttely3.jpg

Vapriikissa oli meneillään myös monta muuta näyttelyä kuten suomen historiasta kertova näyttely.

vapriikki.jpgvapriikki1.jpg

Kivimuseon osasto oli mielenkiintoinen...

Vapriikki%20kivi.jpg

Ja luonnontieteellinen.

vapriikki%20luonnontieteellinen.jpg

Suomen Jääkiekkomuseossa oli paljon katseltavaa varsinkin seurueemme miespuolisille.

vapriikki2.jpg

vapriikki4.jpg

Koko museo henki vanhaa henkeä, sillä se on rakennettu vanhaan tehtaaseen. Koko miljöö oli kerrassaan upea. Ei ollut mulle eka kerta tuolla vapriikissa käynti sillä käytiin siellä joskus koulusta parikymmentä vuotta sitten.

vapriikki3.jpg

Ehdittiin juhlistaa myös kimppasynttäreitä pienellä porukalla.

nokia2.jpg

Ikeassa käytiin myös ostoskierrokselta ja teinkin muutamia ihania tekstiililöytöjä. Laitan niistä kuvia myöhemmin. Ikeassa käytiin myös syömässä ja lapset sai valita mieleisensä jälkkärit. Tulipahan taas todistettua, että toisen valitsema on aina parempi. :)

nokia.jpg

Loman lyhyydestä huolimatta oli kivaa ja oli ihana nähdä sukulaisia pitkästä aikaa. Ennen ensi kuussa alkavia poikimisia olisi vielä tarkoitus tehdä muutaman päivän pituinen reissu lasten toivomaan kylpylään.

Hyvää sunnuntaita kaikille!